Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/7/2024 23:02:21Επισκέπτες Online: 694


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ περνά στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία
31-03-2022
Η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ περνά στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία
 

Μοναδικός πλειοδότης για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ ήταν σήμερα το πρωί στον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε, ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία.

Το τίμημα απόκτησης της εταιρείας ήταν στα 7,73 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία αποκτά τις εγκαταστάσεις της ΑΓΝΟ και το σύνολο των εμπορικών σημάτων που συνδέονται με αυτήν. Η ακίνητη περιουσία είναι συνολικής έκτασης 132.239 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται στις περιοχές των δημοτικών κοινοτήτων Περιβολακίου, Λαγυνών και Καβαλλαρίου μαζί με τα κτίρια και τον μηχανολογικό εξοπλισμό.

Μιχάλης Σαράντης: Θα φέρουμε τα προϊόντα της ΑΓΝΟ ξανά στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ

Όπως ανέφερε σχετικά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία στο Agronews.gr, «στόχος είναι να κάνουμε και πάλι την ΑΓΝΟ μία μεγάλη και ανταγωνιστική γαλακτοβιομηχανία. Επιδίωξή μας είναι να φέρουμε σταδιακά και πάλι τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας με το γνωστό της λογότυπο, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ». 

Σύμφωνα με τον κύριο Σαράντη, οι τελικές υπογραφές που θα οριστικοποιήσουν και τυπικά την συμφωνία αναμένονται μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου μίας εβδομάδας. 

Η Κολιός στην οποία ανήκε μέχρι πρότινος η ΑΓΝΟ απέκτησε την συγκεκριμένη εταιρεία το 2003, με προσφορά που κατέθεσε τότε στον διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία ήταν και η μοναδική. Η ΑΓΝΟ δόθηκε ελεύθερη βαρών από την ΑΤΕ στο νέο της ιδιοκτήτη ο οποίος την πήρε τότε πληρώνοντας προκαταβολή 1,2 εκατ. ευρώ και λαμβάνοντας δάνειο άλλα 10 εκατ. ευρώ από την ίδια την τράπεζα. Συνολικά η γαλακτοβιομηχανία Κολιός για την εξαγορά έδωσε 12,25 εκατ. ευρώ και την περίοδο 2004-2011 διέθεσε επιπλέον 35 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού του παραγωγικού εξοπλισμού και άλλα 12 εκατ. σε αυξήσεις κεφαλαίου.

Ωστόσο, σε αυτή τη δεκαετία η ιστορική εταιρεία δεν κατάφερε να παρουσιάσει ούτε μια κερδοφόρο χρήση. Αντίθετα, φορτώθηκε με νέα χρέη τα οποία πλέον δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.

Η τελευταία προσπάθεια να διασωθεί η προβληματική επιχείρηση έγινε με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, που απορρίφθηκε. Έτσι, οδηγήθηκε σε πτώχευση, υπό το βάρος οφειλών ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας για τη χρήση του 2012, αν και ο τζίρος έφτανε τα 65,1 εκατ. ευρώ, το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημίες ύψους 7,7 εκατ. ευρώ, με τις συσσωρευμένες ζημίες να διαμορφώνονται σε 38,75 εκατ. ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων σε 49,4 εκατ. ευρώ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ για την απόκτηση της ΑΓΝΟ
 

Η διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι μετά το σημερινό άνοιγμα των σχετικών προσφορών, είναι η νικήτρια του διαγωνισμού για την απόκτηση της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ.

Πιστοί στη φιλοσοφία μας για ανάπτυξη μέσα από συνεχείς επενδύσεις με όπλα την ποιότητα και την καινοτομία, είμαστε βέβαιοι ότι η ΑΓΝΟ θα ξαναγίνει μια σύγχρονη επιχείρηση με τα προϊόντα της να καταλαμβάνουν τη θέση που τους αξίζουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

www.agronews.gr

 
 

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium