Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/9/2022 10:02:29
    Επισκέπτες Online: 520


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Τροχίδης: Επαγγελματικά ψυγεία από το Λαγκαδά που φτάνουν εως τη Μαδαγασκάρη
11-04-2022
Τροχίδης: Επαγγελματικά ψυγεία από το Λαγκαδά που φτάνουν εως τη Μαδαγασκάρη
 

Με μισό αιώνα ιστορίας η εταιρεία Τροχίδης, στη δεύτερη γενιά της, ανεβάζει τον πήχη με κατασκευές για απαιτητικούς πελάτες εντός και εκτός συνόρων

Τα επαγγελματικά της ψυγεία φιγουράρουν από delicatessen σε Βέλγιο, Γερμανία και Αγγλία μέχρι κρεοπωλεία της Μαδαγασκάρης. Με μισό αιώνα ιστορίας η εταιρεία Τροχίδης από τον Λαγκαδά έχει βάλει την πινελιά της σε γνωστά ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, αλλά και σε επιχειρήσεις εστίασης της εγχώριας αγοράς, δημιουργώντας ένα brand συνώνυμο, όπως λέει η δεύτερη γενιά της, με την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και την προσιτή τιμή. Αυτή άλλωστε ήταν από την πρώτη στιγμή η φιλοσοφία του ιδρυτή της, Γιάννη Τροχίδη, όταν το 1973 ξεκινούσε από ένα μικρό μαγαζάκι στις Συκιές για να αρχίσει να κατασκευάζει επαγγελματικά ψυγεία.

Με τις κόρες του, Γιάννα και Εύα Τροχίδου και τους συζύγους τους, Γιώργο Μενεξέ και Διονύση Στεργιώτη, να βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι, η εταιρεία Τροχίδης συνεχίζει να αναπτύσσεται, έχοντας το βλέμμα της στραμμένο και στο εξωτερικό, όπου πραγματοποιείται περί το 30% των πωλήσεων, ποσοστό που στόχος είναι να διευρυνθεί περαιτέρω στο μέλλον. Η επιχείρηση διαθέτει πάνω από δέκα τύπους προϊόντων, ενώ κάνει ειδικές, custom made κατασκευές, ανάλογα με τις διαστάσεις των καταστημάτων των πελατών και τη χωροταξία τους. Πέρα από την κατασκευή η Τροχίδης εισάγει και πάνελ ψυκτικών θαλάμων από ιταλικό οίκο, όπου τοποθετεί όμως εκείνη τον ψυκτικό μηχανισμό.

Από το μαγαζάκι των Συκεών στη μονάδα των 2.000 τ.μ.

Ο Γιάννης Τροχίδης ξεκίνησε την επιχειρηματική του πορεία από τις Συκιές πριν από 49 χρόνια. Δούλευε από μικρός στην κατασκευή μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει τη δική του δουλειά. Το 1992 οι αυξημένες παραγωγικές ανάγκες τον οδήγησαν σε νέες εγκαταστάσεις στο Δερβένι. Ήταν τότε που οι κόρες του έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην επιχείρηση. Μετά το 2000 η εταιρεία μεταφέρθηκε στις σημερινές της, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, επιφάνειας 2.000 τ.μ. στο 15ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Η Γιάννα και η Εύα είχαν επαφή με την εταιρεία από μικρή ηλικία.

Θυμούνται μάλιστα να επισκέπτονται το μαγαζί του πατέρα τους στις Συκιές και να φτιάχνουν στο ξυλουργείο μικρά ψυγειάκια, παίζοντας με τα εργαλεία και ξεκινώντας μια πορεία που τότε δεν ήξεραν ότι θα τις οδηγούσε στην επαγγελματική ενασχόληση με το αντικείμενο. Με σπουδές εσωτερικής διακόσμησης η Γιάννα και λογιστικής η Εύα, αλλά και με την εμπειρία των συζύγων τους στο ξύλο και το ανοξείδωτο υλικό, η δεύτερη γενιά πήρε τα ηνία πριν από μια 15ετία, αποδεικνύοντας στην πρώτη πως όχι μόνο σέβεται αυτά που βρήκε, αλλά και τα εξελίσσει. Aλλωστε, τα διδάγματα του πατέρα Γιάννη Τροχίδη, όπως «ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα, μην το αφήνεις για αύριο» ήταν πάντα παρόντα και επηρέασαν την επιχειρηματική πρακτική των δύο αδερφών.

«Συχνά έρχονται πελάτες και μας ρωτούν από που εισάγουμε τα ψυγεία και όταν τους λέμε ότι τα κατασκευάζουμε εμείς, αιφνιδιάζονται. Είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική δουλειά, με δύσκολα υλικά, που θέλει ειδική γνώση, συνεχή ενημέρωση για τις νέες τεχνολογίες ψύξης και απαιτεί έναν συνδυασμό λειτουργικότητας και αισθητικής» λέει στη Voria η Γιάννα Τροχίδου, εξηγώντας πως η έμφαση στην ποιότητα που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους είναι βασικό χαρακτηριστικό στην επιχείρηση και δεν γίνεται καμία έκπτωση σε αυτή. «Χτίσαμε το όνομά μας πάνω σε αυτή την ποιότητα, σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή. Μισό αιώνα στην αγορά έχουμε αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας» σημειώνει. Μάλιστα, και η τρίτη γενιά ετοιμάζεται να βάλει το λιθαράκι της στην επιχείρηση, δημιουργώντας νέες προοπτικές για το μέλλον.
www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium