Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/9/2023 18:59:13


 Επισκέπτες Online: 642


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Χαρίτου Αλλάντων Έργα: 58 χρόνια παραδοσιακής γεύσης από την Aσσηρο
15-04-2022
Χαρίτου Αλλάντων Έργα: 58 χρόνια παραδοσιακής γεύσης από την Aσσηρο

Με περισσότερους από 100 κωδικούς αλλαντικών και πρωταγωνιστή τα λουκάνικα, η οικογενειακή εταιρεία από την Ασσηρο βρίσκεται σήμερα στην τρίτη γενιά.

Το μεράκι για την αλλαντοποιία, η παράδοση, οι συνταγές του παππού και η όρεξη της νέας γενιάς για δημιουργία είναι μερικά μόνο από τα συστατικά της Χαρίτου Αλλάντων Έργα, μιας εταιρείας που μετρά 58 χρόνια ιστορίας στη γεύση.

Με περισσότερους από 100 κωδικούς αλλαντικών, όπου τα λουκάνικα έχουν την πρωτοκαθεδρία, η οικογενειακή εταιρεία από την Aσσηρο βρίσκεται σήμερα στην τρίτη γενιά της, με τον 31χρονο Χρήστο Χαρίτου στο τιμόνι και πολλές νέες ιδέες. Εκτός από την premium σειρά αλλαντικών που δημιουργούνται από το αρμονικό πάντρεμα του εκλεκτού κρέατος με καρυκεύματα και μπαχαρικά από όλο τον κόσμο, όπως λέει ο Χρήστος Χαρίτου, η Χαρίτου Αλλάντων Έργα δημιούργησε πρόσφατα ένα νέο προϊόν, το λουκάνικο-κοτόπουλο fitness, το πρώτο μιας σειράς κωδικών προσαρμοσμένων στις τάσεις της εποχής για πιο υγιεινά και διαιτητικά αλλαντικά.

Σήμερα τα προϊόντα της Χαρίτου Αλλάντων Έργα, τα οποία περιλαμβάνουν από λουκάνικα και παριζάκι μέχρι καπνιστά αλλαντικά, βρίσκονται κατά κύριο λόγο στη Μακεδονία και σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Δράμα και η Πτολεμαΐδα, ενώ η τοποθέτησή τους διευρύνεται συνεχώς γεωγραφικά. Στα επόμενα πλάνα δε είναι και η ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας.

Γεύσεις Μικράς Ασίας

Ο παππούς, από τον οποίο και ξεκίνησαν όλα, ο Ηλίας Νάτσιος με καταγωγή από την Κριθιά της Μικράς Ασίας, ήρθε στην Ελλάδα φορτωμένος μικρασιάτικες συνταγές αλλαντικών. Σε συνεργασία με τον γαμπρό του, Ηλία Χαρίτου, δημιούργησαν μια αλλαντοποιία που παρήγαγε αρχικά μόνο λουκάνικα, τα καραμανλίδικα. Το πρώτο εργοστάσιο στήθηκε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης το 1964, επειδή όμως σύντομα οι ανάγκες μεγάλωσαν, η επιχείρηση μετακόμισε σε νέα μονάδα στην Ασσηρο το 1975. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το 2000, έγινε και η δεύτερη μετεγκατάσταση σε μια μονάδα 2.500 τ.μ. και πάλι στην Ασσηρο, η οποία αποτέλεσε και το εφαλτήριο για την είσοδο της εταιρείας σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, με προσθήκη νέων προϊόντων.

Ο εγγονός Χρήστος Χαρίτου από παιδί βρισκόταν συχνά στην οικογενειακή αλλαντοποιία. Μάλιστα, σε ηλικία 12 χρονών ετοίμαζε τα μπαχαρικά που απαιτούνταν για τις συνταγές των λουκάνικων, ενώ εντυπωσιαζόταν από τη διαδικασία της παραγωγής. Τελειώνοντας σχολή κρεοπωλών και τροφίμων, μπήκε για τα καλά στην εταιρεία το 2013 στο κομμάτι της παραγωγής, βάζοντας τη δική του πινελιά με τη δημιουργία νέων προϊόντων για delicatessen και ξενοδοχεία, αλλά και με το άνοιγμα νέων σημείων πώλησης. Μάλιστα, το 2015 προχώρησε σε ένα rebranding της επιχείρησης, που έφερε και την τοποθέτηση των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Την πορεία του παρακολουθούσε υπερήφανος ο παππούς Ηλίας, που χαιρόταν να βλέπει την εταιρεία να εξελίσσεται και να μεγαλώνει και τα ηνία να περνούν στη νέα γενιά. Aλλωστε, και τα άλλα δύο αδέρφια Χαρίτου βρίσκονται στην επιχείρηση, ενώ ενεργός παραμένει και ο πατέρας, που στηρίζει την ανανεωμένη προσπάθεια με την εμπειρία και τις οικονομικές του γνώσεις.

«Με προίκα τις συνταγές του παππού και τη στήριξη του πατέρα μου μέσω της πολυετούς εμπειρίας του συνεχίζω μαζί με τα αδέρφια μου με πολλή όρεξη, δημιουργώντας την επόμενη μέρα της εταιρείας» λέει στη Voria ο Χρήστος Χαρίτου, που αγαπά τη δουλειά του και θέλει να εξελίσσεται συνεχώς.

voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium