Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/3/2024 13:06:51Επισκέπτες Online: 473


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μανωλούδη: Πάσχα στη Γερμανία
18-04-2022
Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μανωλούδη: Πάσχα στη Γερμανία

Το πασχαλινό αεροπλάνο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών "ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ" ταξίδεψε τους μαθητές του έως την Γερμανία!

Προσπαθήσαμε μέσα από εικόνες και βίντεο να δούμε τα πασχαλινά έθιμα αυτής της χώρας.


Δείτε το βίντεο πατώντας παρακάτω


Εκεί στην Πασχαλινή Γερμανία συναντήσαμε τον Πασχαλινό Λαγό - der Osterhase ο οποίος φέρνει πολύχρωμα αβγά και τα κρύβει στον κήπο κάθε σπιτιού. Την αποστολή ανακάλυψης όλων των αβγών φέρνουν φυσικά εις πέρας οι μικροί αρχηγοί του κάθε σπιτιού. Ο Osterhase κρύβει στα πιο δύσκολα σημεία του κήπου τα αβγουλάκια του, πράγμα που κάνει την εξερεύνηση εξαιρετικά διασκεδαστική για τους μικρούς εξερευνητές!Το Πασχαλινό Λαγουδάκι στα ΚΞΓ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ μας έκανε να τρέχουμε! Πού είναι το αβγό? – Wo ist das Ei versteckt?


Στην Γερμανία το Πάσχα γιορτάζεται μια εβδομάδα νωρίτερα από το Πάσχα στην Ελλάδα. Αυτό μάλλον μπέρδεψε τον Osterhase και ήρθε και στο σχολείο μας στο Λαγκαδά να κρύψει πολλά σοκολατένια αβγουλάκια. Εμάς πάλι μας ξάφνιασε ευχάριστα αυτή η αναπάντεχη έλευσή του. 


Μαντέψτε ποιους βάλαμε να ψάξουν τα δωράκια του πασχαλινού λαγουδιού!!!! Μα φυσικά τα μικρά μας ζιζάνια! Οι μαθητές σηκώνονταν ένας ένας και προσπαθούσαν να βρούν όσα πιο πολλές αβγουλένιες λιχουδιές μπορούσαν! Ο καθένας είχε στην διάθεσή του 30 δευτερόλεπτα! Στην συνέχεια φτιάξαμε καλαθάκια, όπου τα παιδιά έβαλαν τα σοκολατάκια τους.Αυτά συνέβησαν λοιπόν στο 2ο μάθημα του νέου τμήματος γερμανικών όπου οι μαθητές μας έμαθαν διασκεδάζοντας τις πρώτες τους Πασχαλινές γερμανικές λέξεις : 

Frohe Ostern - Καλό Πάσχα 

der Osterhase - Ο πασχαλινός λαγός

Wo ist das Ei ?- Πού είναι το αβγό;


Μπορεί, λοιπόν, στην Ελλάδα την Κυριακή του Πάσχα να βρισκόμαστε γύρω από την σούβλα του οβελία και να γυρίζουμε από συγγενή σε συγγενή για να τσουγγρίσουμε τα καλοβαμμένα κόκκινα αβγά μας, όμως και στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν τα δικά τους έθιμα.  Το μάθημα διεξάγεται κάθε Δευτέρα 17:45 με 18:20 και η συνδρομή είναι δωρεάν! 


Επικοινωνήστε μαζί μας καθώς μπορείτε ακόμα να εντάξετε το παιδάκι σας στο νέο μας αυτό τμήμα!

ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ

ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΛΑΓΥΝΑ

Τηλ. 23940 26087 - 23940 24142 - 6977007116

Viber 6977 007 116

email: manoloudi1998@gmail.com 

https://manoloudi.gr 

Facebook: Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδη

Instagram: manoloudi_language_school
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium