Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/4/2023 11:19:14

 Επισκέπτες Online: 837


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


"Πόλεμος" στο δήμο για τα Λουτρά Λαγκαδά - Η αντιπολίτευση αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο
20-04-2022
"Πόλεμος" στο δήμο για τα Λουτρά Λαγκαδά - Η αντιπολίτευση αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο
 

“Πόλεμος” μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης στο δήμο Λαγκαδά ξέσπασε για μια ακόμη φορά με αφορμή το μείζον θέμα των Λουτρών της περιοχής, καθώς τέσσερις παρατάξεις γύρισαν την… πλάτη στην προγραμματισμένη (προχθεσινή) δεύτερη, μέσα στο ίδιο βράδυ, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αρνούμενες να συμμετάσχουν στη συζήτηση που αφορούσε παραχώρηση έκτασης 680 στρεμμάτων της δημοτικής ενότητα Λαγκαδά προς τη δημοτική επιχείρηση των Λουτρών.

Το θέμα τόσο για τη δημοτική αρχή, όσο και για την αντιπολίτευση θεωρείται εξαιρετικά σοβαρό, καθώς η παραχώρηση έκτασης αναμένεται να κρίνει το μέλλον και τη βιωσιμότητα των Λουτρών που προσβλέπουν σε ιδιώτη – επενδυτή. Ωστόσο τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αντιδρώντας σχεδόν ταυτόχρονα, αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στη συνεδρίαση, εκτιμώντας ότι ο δήμαρχος Γιάννης Ταχματζίδης, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα να γίνει ευρεία συζήτηση για το θέμα των Λουτρών, δεν έβαλε ποτέ το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ως εκ τούτου, όταν το θέμα της παραχώρησης της έκτασης ήρθε προς συζήτησης το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση έκρινε ότι δεν μπορεί αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα να ανοίξει γρήγορα … πρόχειρα και με μια αδικαιολόγητη βιασύνη επειδή το ζήτησε η διοίκηση.

Στην άρνηση των τεσσάρων παρατάξεων ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ταχματζίδης απάντησε με μια ηχηρή ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για συντονισμένο μποϊκοτάζ μπροστά, όπως αναφέρει, σε μια συζήτηση που αφορούσε το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα του δήμου Λαγκαδά, που δεν είναι άλλο από τους όρους παραχώρησης της έκτασης στη δημοτική επιχείρηση των Λουτρών.

«Αυτοί που κόπτονται από την αρχή της θητείας της παρούσας διοίκησης σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με τα Λουτρά Λαγκαδά και την αξιοποίησή τους, αυτοί που έριχναν (κροκοδείλια όπως φάνηκε) δάκρυα για τις Ιαματικές μας πηγές, ανακάλυψαν φαιδρότατες δικαιολογίες προκειμένου να μη δώσουν το παρών στη συνεδρίαση, η οποία και αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας» επισημαίνει ο δήμαρχος.

Μάλιστα απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, περί άρνησης της δημοτικής αρχή να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για τα Λουτρά, τονίζοντας πως «ουκ ολίγες φορές έχω καλέσει τους αρχηγούς των παρατάξεων στο γραφείο μου ώστε να τους ενημερώσω προσωπικά για φλέγοντα ζητήματα του δήμου».

«Ωστόσο», συνεχίζει ο κ. Ταχματζίδης, «μερικοί αντιλαμβάνονται την αντιπολίτευση αλλιώς και αντί για γόνιμο διάλογο, κοιτούν με ποιον τρόπο θα κάνουν εντύπωση, ενώ παράλληλα αγαπούν να ασκούν το αγαπημένο τους χόμπι, τον λαϊκισμό, με μακροσκελείς και αστοιχείωτες ανακοινώσεις στο facebook, θεωρώντας πως... τα likes είναι ψήφοι.

Φοβούνται το πολιτικό κόστος

Ο δήμαρχος, υποστηρίζει ακόμη στην ίδια ανακοίνωση ότι «ορισμένοι φοβούνται το πολιτικό κόστος ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και προτιμούν να ξεγλιστρήσουν από δημοτικά συμβούλια όπου ενδεχομένως θα εκτεθούν με όσα ειπωθούν, παρά να δείξουν υπεύθυνη στάση και να δώσουν το παρών» και προσθέτει πως την ώρα που άλλες Λουτροπόλεις της χώρας αναζητούν συντονισμένα και με σύμπνοια ιδιώτη επενδυτή για τις εγκαταστάσεις τους, η αντιπολίτευση στον δήμο Λαγκαδά θεωρεί πως το καλύτερο για την περιοχή μας είναι να βάλουμε φρένο σε μια επένδυση 8,5 εκατ. ευρώ

Μια επένδυση, που όπως λέει, θα φέρει πάνω από 300 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων το 70% θα είναι δημότες του δήμου Λαγκαδά, μετά από αίτημα της διοίκησής μας.

“Η βιασύνη κρύβει σκοπιμότητες και εγείρει ερωτήματα”

Με σκληρό τρόπο, όπως ήταν αναμενόμενο απάντησαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Νίκη Ανδρεάδου, Γιάννης Αναστασιάδης, Μαρκέλλα Ταυρίδου, Θεόδωρος Τζιαμπάζης, Χρύσα Σάμου και Φίλιππος Γεωργουδάκης, οι οποίοι σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν κατηγορούν τη διοίκηση του δήμου Λαγκαδά για προκλητική αδιαφορία στο καθολικό αίτημα της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο για μια δια ζώσης ειδική συνεδρίαση η οποία θα αφορά στα Λουτρά.

«Ο εκβιαστικός τρόπος με τον οποίο ο δήμαρχος Λαγκαδά επιχείρησε να περάσει στην χθεσινή συνεδρίαση το θέμα των Λουτρών, μας υποχρεώνει να τον καταγγείλουμε στους δημότες Λαγκαδά για τις διαδικασίες που επιλέγει και να ενημερώσουμε ότι γι' αυτό τον λόγο υπήρξε η ταυτόχρονη αντίδραση έξι παρατάξεων οι οποίες αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν, υπ' αυτές τις συνθήκες, στην συζήτηση.

Η υπόθεση των Λουτρών είναι πάρα πολύ σοβαρή, αφορά τους δημότες Λαγκαδά και το μέλλον του τόπου, γι' αυτό και ουδείς δικαιούται να λαμβάνει αποφάσεις με fast track διαδικασίες.

Είμαστε υπέρ της αξιοποίησης των Λουτρών και θα την υποστηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας» υπογραμμίζουν οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Μιλώντας στο makthes.gr η κ. Ανδρεάδου τόνισε ότι «η στάση του δημάρχου είναι απαράδεκτη και προσβάλλει το δημοτικό συμβούλιο, καθώς ενώ δεν έχει παράσχει καμία επίσημη ενημέρωση στο σώμα… απαιτεί να συζητήσουμε την παραχώρηση έκτασης 680 στρεμμάτων της δημοτικής ενότητας Λαγκαδά στη δημοτική επιχείρηση των Λουτρών». Μάλιστα, ανέφερε ότι όλη αυτή η… βιασύνη του δημάρχου κρύβει σκοπιμότητες και εγείρε πολλά ερωτηματικά.

«Η απόφαση μας να μη συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση ήταν πολύ συνειδητή και δεν έγινε σε συνεννόηση με τις άλλες παρατάξεις. Η ταυτόχρονη αντίδραση όλων όμως δείχνει ότι η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει το θέμα με σοβαρότητα. Και σε ότι μας αφορά, ως μείζονα αντιπολίτευση, θέλουμε να είμαστε εγγυητές των συμφερόντων του δήμου Λαγκαδά» επισήμανε η κ. Ανδρεάδου.

makthes.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium