Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/7/2024 02:55:43Επισκέπτες Online: 455


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Τα νέα και οι δράσεις του Απριλίου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών & Δια Βίου Μάθησης 1 ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ
03-05-2022
Τα νέα και οι δράσεις του Απριλίου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών & Δια Βίου Μάθησης 1 ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη γιορτή του Χριστιανισμού.  Με αφορμή αυτή τη  μεγάλη γιορτή, αναπτύχθηκαν στα σχολεία μας δραστηριότητες που σχετίζονται με τα έθιμα και τις παραδόσεις του Πάσχα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Experiential Teaching Method – Βιωματική Μάθηση – ”Learning by Doing“

Learning – Μάθηση

Μέσα από παιχνίδια, κυνήγι αυγο-θησαυρών, κατασκευές κάνουμε επανάληψη αγγλικές και γερμανικές λέξεις και όπως γίνεται αντιληπτό μαθαίνουμε και πολλές καινούργιες.

Doing – Υλοποίηση

Από Δευτέρα 04/04/2022 και έως Παρασκευή 15/04/2022 υποδεχόμασταν τους μικρούς μας αγωνιστές στα μαθήματα με πασχαλινές δημιουργίες. Πληθώρα δραστηριοτήτων τους περίμενε στις αίθουσες μαθημάτων, για να τους φτιάξουν την διάθεση και να τους χαρίσουν χαμόγελα.

Workshops – Εργαστήρια

Handmade Easter Baskets – Χειροποίητα Πασχαλινά Καλαθάκια

Την πρώτη εβδομάδα την τιμητική τους είχαν τα Πασχαλινά καλαθάκια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη για να τα χαρίσουμε στη μαμά και τον μπαμπά, στον παππού και τη γιαγιά και γιατί όχι και στη νονά. Εντολή των εκπαιδευτικών μας προς τους ενθουσιασμένους μαθητές μας ήταν να τα γεμίσουν με κόκκινα αβγουλάκια που θα βάψει η μανούλα την Μεγάλη Πέμπτη. 
Πολύχρωμα καρότα, παιχνιδιάρικα λαγουδάκια, κατακόκκινες πασχαλίτσες ήταν τα μερικά από τα καλαθάκια που κατέκτησαν τις καρδιές μας και αυτή τη στιγμή στολίζουν το σαλόνι των μαθητών μας!

Easter Crafts – Πασχαλινές Δημιουργίες

Θέλοντας να εμπλουτίσουμε την χαρά των παιδιών για τις γιορτές αλλά και να τους στηρίξουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες ανυπομονησίας, εμπνευστήκαμε έναν δημιουργικό τρόπο διδασκαλίας ώστε να διδάξουμε το νέο λεξιλόγιο χωρίς γκρίνιες και αναστεναγμούς. Για δέκα λεπτά σταματήσαμε να τους μεταλαμπαδεύουμε Αγγλικό ή Γερμανικό λεξιλόγιο και κανόνες γραμματικής, μεταδίδοντας μια ανεκτίμηση στιγμή με γέλιο, χαρά και ξεγνοιασιά και γίναμε εμείς και οι μαθητές μας Πασχαλινά Λαγουδάκια με παιχνιδιάρικα αυτάκια και φέραμε αναστάτωση με τα κρυμμένα αβγουλάκια μας!

Πού είναι το αβγό? – Wo ist das Ei versteckt?

Στην Γερμανία το Πάσχα γιορτάζεται μια βδομάδα νωρίτερα από το Πάσχα στην Ελλάδα. Αυτό μάλλον μπέρδεψε τον 𝗢𝘀𝘁𝗲𝗿𝗵𝗮𝘀𝗲 και ήρθε στο σχολείο μας στο Λαγκαδά να κρύψει πολλά σοκολατένια αβγουλάκια. Εμάς πάλι μας ξάφνιασε ευχάριστα αυτή η αναπάντεχη έλευσή του. Μαντέψτε ποιους βάλαμε να ψάξουν τα δωράκια του πασχαλινού λαγουδιού;; Μα φυσικά τα μικρά μας ζιζάνια! Οι μαθητές σηκώνονταν ένας ένας και προσπαθούσαν να βρούνε όσα πιο πολλές αβγουλένιες λιχουδιές μπορούσαν! Ο καθένας είχε στην διάθεσή του 30 δευτερό-λεπτα! Το πασχαλινό λαγουδάκι μας έκανε να τρέχουμε!!

Outcome - Αποτέλεσμα

Οι μαθητές ανυπομονούν για τις πασχαλινές γιορτές και από πολλούς η όρεξη για μάθημα χάνεται! Όχι όμως στα σχολεία μας!

Vision - Όραμα

Δεν σταματάμε να επενδύουμε χρόνο στην Βιωματική Διδασκαλία των παιδιών!

Η 28ετή πορεία μας στον χώρο της εκπαίδευσης, η αύξηση του αριθμού των μαθητών μας από χρονιά σε χρονιά και κυρίως τα εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχιών μας που πολλές χρονιές έχουν αγγίξει το 100%, αποδεικνύουν πως σίγουρα ξέρουμε τι κάνουμε! 

ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ

ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΛΑΓΥΝΑ

Τηλ. 23940 26087 - 23940 24142 - 6977007116

Viber 6977 007 116

email: manoloudi1998@gmail.com 

https://manoloudi.gr 

Facebook: Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδη

Instagram: manoloudi_language_school 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium