Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/5/2022 16:28:46
    Επισκέπτες Online: 449


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εκδήλωση των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου Λαγκαδά
09-05-2022
Εκδήλωση των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου Λαγκαδά
 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και συγκινητική εκδήλωση  διοργάνωσαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του Α΄ Γυμνασίου Λαγκαδά με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Αρχοντόγλου και Σιμητσοπούλου.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και στο δίκτυο « Κλίκ στην Πόλη μου -προστάτευσέ το», που ήταν ουσιαστικά μία κραυγή αγωνίας των δεκατριάχρονων παιδιών για την αρχιτεκτονική κληρονομιά και την παράδοση της πόλης του Λαγκαδά. Περιήλθαν όλο τον Λαγκαδά, φωτογράφησαν ό,τι σώζεται από τα διατηρητέα κτήρια και την τραγική τους κατάληξη σήμερα, λόγω αδιαφορίας μας, έψαξαν και βρήκαν φωτογραφικό υλικό από παλαιότερες εποχές, τα έβαλαν δίπλα-δίπλα και είδαμε με έκπληξη το «μέλλον» της παράδοσης, αν δεν έχουμε μεράκι να συντηρήσουμε ό,τι μας κληρονόμησαν οι παλαιότεροι από μας.


Εισαγωγική ομιλία έκανε ο  Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Τρύφων Τσομπάνης, ο οποίος έχει ασχοληθεί και έχει δημοσιεύσει όλα τα παλιά, αρχοντικά και μη, σπίτια του Λαγκαδά και τόνισε με έμφαση στην ομιλία του ότι «αν σώσουμε αυτή την ομορφιά, θα μας σώσει κι αυτή», γιατί η ανάδειξη των αρχοντικών αυτών είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και τον τουρισμό. Ο Ντοστογιέφσκυ, τόνισε ο ομιλητής, είπε πως «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο», και βλέπουμε πως πόλεις που ανέδειξαν αυτή την αρχιτεκτονική κληρονομιά σήμερα αποτελούν πόλους έλξης επισκεπτών και τουρισμού. Ο άνθρωπος, οι πόλεις κι ο πολιτισμός, δεν πεθαίνουν ποτέ, αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να τις θυμάται. Ας κρατήσουμε αυτή τη μνήμη ζωντανή και όχι ερείπιο. Πόσο διαφορετική θα ήταν η πόλη του Λαγκαδά αν κάποιες υπηρεσίες, όπως βιβλιοθήκη, Μουσείο, υπηρεσίες πολιτισμού, ιστορικό αρχείο, στεγάζονταν σε τέτοια κτήρια; Πόσο όμορφο θα ήταν, τόνισαν τα παιδιά στην παρουσίασή τους να αναδειχθεί ο ΜΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, που εδώ και κάποια χρόνια ανήκει στη Δήμο Λαγκαδά και μένει αναξιοποίητος και ξεχασμένος; Και επιτέλους ας δραστηριοποιηθούν και οι επιχειρηματίες του Λαγκαδά να αναδείξουν αυτά τα σπίτια τα οποία είναι  τεράστια, 8-10 δωματίων, που θα μπορούσαν να γίνουν ξενώνες φιλοξενίας. Υπάρχει νομικό πλαίσιο του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ που υποστηρίζει  με επιδότηση την ανάδειξή τους!!!

Ομολογουμένως τα νέα παιδιά όχι μόνο μας συγκίνησαν, αλλά μας έβαλαν και τα γυαλιά!!!
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium