Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/7/2024 13:52:45Επισκέπτες Online: 572


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σε χωράφι μετατράπηκε το Πάρκο Μνήμης στο Κολχικό (φωτο + βίντεο)
11-05-2022
Σε χωράφι μετατράπηκε το Πάρκο Μνήμης στο Κολχικό (φωτο + βίντεο)

Πέρυσι στο Κολχικό κάτοικοι και δήμος βρίσκονταν σε αναβρασμό. Ο λόγος, τα εγκαίνια του Πάρκου Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού, τα οποία θα γίνονταν με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαΐου.

Δεκάδες τηλεοπτικοί σταθμοί και ιστοσελίδες κάλυψαν το γεγονός, καθώς επρόκειτο για το πρώτο πάρκο Μνήμης για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας που δημιουργήθηκε στη χώρα.


Ο αριθμός 353.000 που σχημάτιζαν δέντρα που τοποθετήθηκαν με συγκεκριμένο τρόπο εντυπωσίασε και συγκίνησε. Ένα χρόνο μετά, στον χώρο του Πάρκου Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Λαγκαδά τίποτε δεν θυμίζει τι έγινε τον Μάιο του 2021...


Η σημερινή εικόνα του Πάρκου Μνήμης προκαλεί πια μόνο θλίψη και στεναχώρια. Ανεξέλεγκτη βλάστηση, ξεραμένα δέντρα και φυτά, μια εικόνα εγκατάλειψης. Ο κόπος όλων των εθελοντών που με μεράκι και σεβασμό στους προγόνους τους δημιούργησαν ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή του Λαγκαδά έπεσε στο κενό.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων που μετέβησαν στο σημείο με την ευκαιρία των φετινών εκδηλώσεων μνήμης, η εικόνα που αντίκρισαν ήταν αποκαρδιωτική.

Το άλλοτε ζηλευτό πάρκο αφέθηκε κυριολεκτικά στην τύχη του. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των σωματείων στο Lagadas.net, δεν λύθηκε ποτέ το ζήτημα του αυτόματου ποτίσματος, ενώ η αντιδημαρχία Πρασίνου δεν επέδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον ώστε το πάρκο να συντηρηθεί.

Το αποτέλεσμα είναι το πάρκο από χώρο μνήμης και σεβασμού να μετατραπεί σε χώρο θλίψης και απογοήτευσης, ενώ αντίθετα με μικρές παρεμβάσεις, όραμα και προοπτική θα μπορούσε να μετατραπεί σε σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος για όλο τον προσφυγικό ελληνισμό.


  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium