Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 21:52:06Επισκέπτες Online: 513


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Οι επαγγελματίες του Δήμου Λαγκαδά εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες και στη χρήση απινιδωτή
12-05-2022
Οι επαγγελματίες του Δήμου Λαγκαδά εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες και στη χρήση απινιδωτή

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 11 Μαΐου στα Λουτρά Λαγκαδά το πιστοποιημένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών BLS με χρήση απινιδωτή, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δήμου Λαγκαδά σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Λαγκαδά ΕΣΕΠΑ και πιστοποιημένους εκπαιδευτές από τον φορέα European Resuscitation Council.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να δοκιμάσουν οι ίδιοι τις τεχνικές πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης, όπως ΚΑΡΠΑ σε άτομο που δεν αναπνέει, αντιμετώπιση πνιγμονής κ.α., καθώς και να θέσουν ερωτήσεις στους εκπαιδευτές. Στο δεύτερο μέρος έγινε επίδειξη και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, με τους εκπαιδευόμενους να είναι χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των τεσσάρων ατόμων και να εκτελούν σενάρια πρώτων βοηθειών υπό την εποπτεία των εκπαιδευτών τους.
Οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν πιστοποιητικό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης για τις γνώσεις τους στις πρώτες βοήθειες και στη χρήση απινιδωτή και είναι πλέον σε θέση να τις εφαρμόσουν ανά πάσα στιγμή σε κατάσταση ανάγκης. Το πιστοποιητικό αυτό αποτελεί την ανώτερη πιστοποίηση που υπάρχει στον τομέα αυτό και έχει παγκόσμια αναγνώριση.

Με βάση τα παραπάνω, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας πως σε περίπτωση ανάγκης στο Δήμο Λαγκαδά εξωτερικοί αυτόματοι απινιδωτές είναι εγκατεστημένοι στα παρακάτω σημεία:

Στην Ασσηρο στο φαρμακείο της Νένας Μωυσιάδου στην κεντρική πλατεία

Στο Πολυδένδρι Λαγκαδά στο ιατρείο του χωριού

Και πρόσφατα στα Λαγυνά και στο Ηράκλειο στα φαρμακεία Γ. Τσιλιφίκα

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

Τη Διοίκηση των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά για την παραχώρηση του χώρου

Το ζαχαροπλαστείο Νικολαΐδη για την προσφορά νερών και εδεσμάτων

Την εθελοντική ομάδα ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά

 

Σύλλογος Επαγγελματιών Δήμου Λαγκαδά
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium