Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/4/2024 21:28:55





















Επισκέπτες Online: 984


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.






Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή  *Αρθρο του χειρουργού Μωυσή Μωυσίδη
19-05-2022
Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή *Αρθρο του χειρουργού Μωυσή Μωυσίδη

Ο Μωυσής Μωυσίδης είναι γενικός χειρουργός και διατηρεί ιατρείο στην πόλη του Λαγκαδά (Μ. Αλεξάνδρου 11, Λαγκαδάς, τ. 2394 302 192). Περισσότερα για τον ιατρό εδώ


Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή

Τι είναι η χοληδόχος κύστη;

Η χοληδόχος κύστη είναι ένα όργανο σε σχήμα μικρού αχλαδιού που βρίσκεται ενωμένο με το ήπαρ (συκώτι). Λειτουργεί σαν αποθηκευτικός χώρος για τη χολή, ένα υγρό που παράγεται από το ήπαρ και είναι απαραίτητο για την πέψη των λιπαρών τροφών. Συνδέεται με το ήπαρ και το έντερο με ένα σωληνάκι που ονομάζεται χοληδόχος πόρος. Η χοληδόχος κύστη δεν είναι ένα ζωτικό όργανο, με την έννοια ότι, σε περίπτωση που αφαιρεθεί, ο χοληδόχος πόρος μπορεί να μεταφέρει τη χολή από το ήπαρ στο έντερο χωρίς πρόβλημα και ο οργανισμός μπορεί να επεξεργαστεί τις λιπαρές τροφές.

Πότε χρειάζεται να αφαιρεθεί η χοληδόχος κύστη;

Η λιθίαση της χοληδόχου κύστης (πέτρες στη χολή) είναι ο κυριότερος λόγος που αφαιρείται η χοληδόχος κύστη. Πέτρες στη χολή μπορεί να δημιουργηθούν στο 10-15% του ενήλικου πληθυσμού. Συνήθως οφείλονται σε κακή ισορροπία μεταξύ των συστατικών στοιχείων της χολής και συχνάβρίσκονται μέσα στη χοληδόχο κύστη. Οι πέτρες αυτές μπορούν να δημιουργήσουν μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως πόνο, λοίμωξη, παγκρεατίτιδα, ίκτερο, τα οποία μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή.

Τι είναι η Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή;

Η Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή είναι μία επέμβαση για την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης μαζί με το περιεχόμενό της (πέτρες, πολύποδες). Εκτελείται υπό γενική αναισθησία, κατά την οποία ο ασθενής δεν αισθάνεται καθόλου πόνο. Μία κάμερα και τρία λεπτά εργαλεία εισέρχονται στην κοιλιά από 4 μικρές οπές μήκους από 1 ως 2 εκατοστά. Ο στόχος αυτής της τεχνικής είναι να περιοριστεί ο μετεγχειρητικός πόνος και να επιτευχθεί ταχύτερη ανάρρωση. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής θα μπορέσει να επανέλθει πιο γρήγορα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Μετά από την επέμβαση, ο ασθενής μένει ένα βράδυ στην κλινική και μπορεί να πάρει εξιτήριο την επόμενη μέρα, αφού βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης αίματος που θα κάνει. Οι περισσότεροι, ίσως χρειαστούν 2-3 εβδομάδες αποχή από την εργασία τους μετεγχειρητικά, αναλόγως της φύσης της εργασίας. Κάποιες φορές, σε ποσοστό περίπου 1% η επέμβαση δεν είναι δυνατή λαπαροσκοπικά και θα χρειαστεί μία μεγαλύτερη τομή. Σε αυτή την περίπτωση, η παραμονή στην κλινική ίσως διαρκέσει 2-3 ημέρες και η αποχή από την εργασία 3-4 εβδομάδες.

Διαβάστε το άρθρο: Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική 



Μωυσής Γ. Μωυσίδης

Χειρουργός

Μ. Αλεξάνδρου 11 (3ος ορ), Λαγκαδάς

(άνωθεν Eurobank)

Τηλ. 2394 302 192 Κιν. 6936 071 666



 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ



Επικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium