Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/2/2023 07:00:57

 Επισκέπτες Online: 468


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Στο Πανεπιστήμιο του Birmingham ταξίδεψαν οι μαθητές των ΚΞΓ "ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ"
25-05-2022
Στο Πανεπιστήμιο του Birmingham ταξίδεψαν οι μαθητές των ΚΞΓ "ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ"
 

Στο Πανεπιστήμιο του Birmingham ταξίδεψαν οι μαθητές των Manoloudi Language Schools.

Ο λόγος για διαδικτυακή συζήτηση σε απευθείας σύνδεση με το Πανεπιστήμιο του Birmingham με τον σπουδαίο Έλληνα καθηγητή Κωνσταντίνο Νικολόπουλο, ερευνητή στο Cern.

Με μεγάλη μας τιμή αποδεχθήκαμε την πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο του Birmingham και της Klett και συμμετείχαμε σε μία διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs – Higgs Boson. Πριν σας εξηγήσουμε το θέμα της συζήτησης, οφείλουμε να αναφέρουμε λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο, ο οποίος ηγήθηκε της παρουσίασης του θέματος.

Ο Έλληνας Κωνσταντίνος Νικολόπουλος είναι καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστημίου του Birmingham και ερευνητής στο CERN – κέντρο πυρηνικών ερευνών. Ηγήθηκε ομάδας 100 φυσικών στο πείραμα ATLAS, μιας μεγάλης επιστημονικής συνεργασίας στο CERN, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ανακάλυψη του μποζονίου Higgs. Για την συμμετοχή του σε αυτή την ανακάλυψη, η οποία θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στη θεμελιώδη φυσική , τιμήθηκε με βραβείο Blavatnik. Τα βραβεία Blavatnik Awards απονέμονται από την Ακαδημία Επιστημών της Νέας Υόρκης και το ίδρυμα Blavatnik Family σε επιστήμονες κάτω των 42 ετών και συνοδεύονται με το χρηματικό έπαθλο των 100.00 δολαρίων. Το σωματίδιο Χιγκς, αν και ιδιαίτερα σημαντικό, κρυβόταν πολύ καλά αφού εμφανίζεται μια φορά σε κάθε ένα τρισεκατομμύριο συγκρούσεις σωματιδίων.

Χωρίς το πεδίο Χιγκς τίποτα στο σύμπαν δεν θα είχε μάζα, αφού η ύπαρξη του πεδίου αυτού δίνει σε όλα τα σωματίδια τη μάζα τους. Πάνω σ αυτό το θέμα λοιπόν διεκπεραιώθηκε η συζήτηση με τον καθηγητή Νικολόπουλο. Λόγω εξειδικευμένου λεξιλογίου δυνατότητα να παρακολουθήσουν αυτή την σύνδεση είχαν μόνο τα τμήματα Pre Lower (B1), Lower (B2) και Proficiency (C2). Η ακουστική ικανότητα αποτελεί ένα από τα πεδία δεξιοτήτων σε όλες τις βαθμίδες πτυχίων. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να κάνουμε μια κυριακάτικη ακουστική εξάσκηση στα αυτάκια μας! Με μεγάλη μας ικανοποίηση ακούσαμε από τους μαθητές μας να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης και να λαμβάνουν τη βεβαίωση συμμετοχής.

Άλλωστε δεν είχαμε καμία αμφιβολία γι αυτό, καθώς το ποσοστό επιτυχίας στα ακουστικά μας είναι εξαιρετικά υψηλό.

Παιδιά, το πτυχίο βρίσκεται ήδη για τον καθένα σας έξω από την πόρτα του!

ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ

ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΛΑΓΥΝΑ

Τηλ. 23940 26087 - 23940 24142 - 6977007116

Viber 6977 007 116

email: manoloudi1998@gmail.com 

https://manoloudi.gr 

Facebook: Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδη

Instagram: manoloudi_language_school 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium