Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 10:44:30Επισκέπτες Online: 680


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σ. Αναστασιάδης: «Απομονωμένη και στριμωγμένη η Τουρκία»
14-06-2022
Σ. Αναστασιάδης: «Απομονωμένη και στριμωγμένη η Τουρκία»
 

«Η Τουρκία βρίσκεται απομονωμένη και στριμωγμένη και η ένταση αυτή εκφράζεται με τις ρητορικές του τελευταίου διαστήματος. Δεν πιστεύω ότι θα τολμήσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω, πέρα από τις ρητορικές», τόνισε ο  πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο Radio North και στον δημοσιογράφο Σταύρο Οραήλογλου.

Ο κ. Αναστασιάδης έδωσε έμφαση στην αλλαγή στάση της χώρας μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα: «Οι Τούρκοι εδώ και χρόνια πιέζουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες. Τα προηγούμενα χρόνια η χώρα μας ήταν ανεκτική, δεν απαντούσε σε προκλήσεις και αυτή η στάση δημιούργησε προσδοκίες για τη γαλάζια πατρίδα. Τα τελευταία χρόνια όμως η Ελλάδα εξοπλίζεται, απαντά δυναμικά και επιπλέον αναβάθμισε σημαντικά τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Αυτό εκνευρίζει την απέναντι πλευρά, που προβαίνει και στις απειλές. Το μόνο έρεισμα που έχουν είναι ότι σε κάποια νησιά του Αιγαίου δεν επιτρέπεται στρατός και στρατιωτικοποίηση. Η χώρα μας όμως έχει απάντηση και σε αυτό. Στις τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν το σενάριο ήταν απόβαση σε ελληνικά νησιά. Όταν απειλείται μία χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορά της και αυτό είναι το δικό μας ισχυρό επιχείρημα απέναντι στις ρητορικές αναθεωρητισμού της Τουρκίας».

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε ακόμη:

Στη σύνοδο των ηγετών των Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη: «Το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είναι μήνυμα σημαντικό και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τη Γερμανία απέναντι στην Τουρκία. Για πρώτη φορά η Γερμανία έκανε δηλώσεις μέσω του καγκελαρίου εναντίον των προκλήσεων της Τουρκίας».

Στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ ως προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με την ευκαιρία των επετειακών εκδηλώσεων για την Εθνική Παλιγγενεσία: «Ήταν μία επίσκεψη σημαντική. Συναντήθηκα με έναν ελληνισμό ακμάζοντα που αγαπά την πατρίδα, την τιμά και αγωνίζεται γι’ αυτήν. Είναι ένας ελληνισμός που προοδεύει. Ένιωσα υπερηφάνεια όταν σε επίσημο δείπνο ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ δήλωσε για άλλη μία φορά ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη χώρα μας. Σημαντική ήταν και η συνάντησή μου με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο καθώς ο ρόλος της εκκλησίας στις ΗΠΑ για τα θέματα του ελληνισμού είναι κρίσιμος». 

Στις διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών για θέματα άμυνας και τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού σε οπλικά συστήματα της χώρας: «Τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας είναι ευαίσθητα και θα πρέπει ο καθείς όταν εκφράζεται πάνω σε αυτά να είναι πολύ προσεκτικός. Ακουγόμαστε όλοι. Μπορεί τέτοιες αναφορές να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την άλλη πλευρά. Καταδικάζω τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα βουλευτή παραμεθόριου νησιού, ο οποίος δεν θα έπρεπε δημόσια να κάνει τέτοιες δηλώσεις».  
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium