Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/12/2023 20:09:55

Επισκέπτες Online: 1004


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτια για την Α' και Β' Θεσσαλονίκης - Τα ονόματα
21-06-2022
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτια για την Α' και Β' Θεσσαλονίκης - Τα ονόματα
 

Οι φήμες για τρεις σημαντικές προσθήκες στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης και οι αλλαγές. Οι δυο νέοι παίκτες στη Β' Θεσσαλονίκης.

Ετοιμοπόλεμοι για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές δείχνουν στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, καθώς για τα ψηφοδέλτια των δυο εκλογικών περιφερειών (Α' και Β'), οι υποψήφιοι του 2019 δηλώνουν σε πολύ υψηλό ποσοστό πρόθυμοι να ξαναδώσουν τη μάχη, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει κι από νέα ονόματα και κυρίως στελέχη τα οποία άρχισαν να αναδεικνύονται μετά την εκλογή του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Στη Χαριλάου Τρικούπη τρίβουν τα χέρια τους από την προθυμία των στελεχών να δώσουν τη μάχη του σταυρού (και προφανώς για το κόμμα). Ωστόσο, ιδανικά θα ήθελαν ισχυροποιημένα ψηφοδέλτια κι όχι τα ίδια με εκείνα του 2019.

«Ισχυροποίηση», όπως τόνιζε παραδοσιακό στέλεχος του κόμματος από τη Θεσσαλονίκη, «σημαίνει και αναγνωρίσιμα πρόσωπα, που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους κι όχι ονόματα που θα συμπληρώσουν και απλώς θα 'φρεσκάρουν' τα ψηφοδέλτια».

Φήμες για τρεις

«Βαριά χαρτιά» ακούγονται, όμως όλα είναι σε επίπεδο φημών, που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί ότι συζητούνται, τουλάχιστον αυτή την περίοδο.

Οι φήμες αυτές, τις οποίες οφείλουμε να καταγράψουμε έστω και για παραπολιτικούς λόγους, φέρουν τον Μάρκο Μπόλαρη και τον Δημήτρη Μάρδα είτε να ενδιαφέρονται για... επαναπατρισμό είτε να βολιδοσκοπούνται και πάντως να συζητείται το όνομά τους στα τραπέζια των φίλων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Α' Θεσσαλονίκης.

Το όνομα που πάντως ακούγεται ακόμη περισσότερο είναι εκείνο του Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι διεκδικήσιμος όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ... Για την Α' Θεσσαλονίκης πάντα.

Παλιοί και νέοι στην Α' Θεσσαλονίκης

Σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης, τα «βαριά ονόματα» του 2019 αναμένεται να δώσουν σχεδόν στο σύνολό τους το παρών. Γεγονός που καθιστά και δύσκολη τη μάχη για οποιονδήποτε «νεοφερμένο». Ωστόσο, η αναμενόμενη από πολλούς αύξηση των εδρών στις επόμενες εθνικές εκλογές αφήνει «παράθυρα».

Ο Χάρης Καστανίδης έχει το προβάδισμα, όπως και το 2019 και θεωρείται φαβορί για να επανεκλεγεί βουλευτής. Ο δεύτερος του 2019, Κυριάκος Κυριάκος, αν και έκανε δεύτερες σκέψεις, πιέζεται να είναι εκ νέου υποψήφιος. Σίγουρα υποψήφιοι θα είναι ο Αντώνης Σαουλίδης, ο Γιάννης Μαγκριώτης, η Σοφία Μουτίδου και ο Νίκος Ξυλούρης. Η Κούλα Γιαννακίδου είναι με ερωτηματικό εάν επιθυμεί η ίδια να είναι εκ νέου υποψήφια.

Στις νέες προσθήκες του ψηφοδελτίου, που μάλιστα το 2019 είχε μοιρασμένες υποψηφιότητες ανδρών και γυναικών (από δέκα), θα πρέπει κάποιος να συμπεριλάβει σίγουρα την Πέννυ Δαλαμπούρα, ενώ το συζητούν (εξετάζουν, σκέφτονται, κάνουν επαφές...) ακόμη ο Χρήστος Παπαστεργίου, ο Κώστας Σωτηράκης και η Χρύσα Αράπογλου. Μεταξύ των υποψηφίων αναμένεται να είναι επίσης ο Πέτρος Λεκάκης και ο Γιώργος Πινακίδης.

Παλιοί και νέοι στη Β' Θεσσαλονίκης

Στη Β' Θεσσαλονίκης η ενδεχόμενη προσθήκη ενός ονόματος στο ψηφοδέλτιο σε σχέση με το 2019 μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας, αναμένεται να είναι το νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης. Aνθρωπος του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, με ενεργό συμμετοχή στα κομματικά της περιοχής και με σημαντική ισχύ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, ο κ. Γλαβίνας είναι ικανός να ανακατέψει σημαντικά την τράπουλα και να απειλήσει το δεδομένο φαβορί, τον βουλευτή, Γιώργο Αρβανιτίδη, ο οποίος από την πλευρά του παραμένει το «βαρύ χαρτί» για το κόμμα στη Β' Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια εκλογή περιφέρεια αναμένεται να είναι υποψήφια η Κωνσταντίνα Αδάμου, «εισαγωγή» από το ΜέΡΑ-25, η οποία στις εκλογές του 2019, παρότι το τότε κόμμα της είχε λάβει μόλις την έβδομη θέση στη Β' Θεσσαλονίκης και ποσοστό 4,06%, είχε συγκεντρώσει πάνω από 2.000 σταυρούς.

Δημήτρης Ζακαλκάς, Κώστας Πετρίδης και Γιώργος Φεστερίδης, που ήταν υποψήφιοι το 2019 θα είναι εκ νέου, διεκδικώντας την εκλογή τους.

Στα νέα ονόματα που συζητείται ότι μπορεί να προστεθούν στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης θα πρέπει να σημειώσουμε δυο στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δυο αντιδημάρχους. Ο πρώτος είναι ο Γιάννης Μπατζαρακίδης (αντιδήμαρχος στη Χαλκηδόνα), ο οποίος ήδη έχει καταθέσει αίτηση να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο στην αρμόδια επιτροπή του κόμματος. Ο δεύτερος είναι ο κ. Συμεών Καψάλας (αντιδήμαρχος στον δήμο Θερμαϊκού).

www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium