Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 09:15:17Επισκέπτες Online: 562


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Τα ΑηΛιάτικα επιστρέφουν στην Ασσηρο στις 8 και 9 Ιουλίου
01-07-2022
Τα ΑηΛιάτικα επιστρέφουν στην Ασσηρο στις 8 και 9 Ιουλίου
 

Με σημαντικούς καλλιτέχνες, δυναμικές χορευτικές ομάδες και κινηματογραφικές προβολές επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια διακοπής λόγω κορωνοϊού τα «ΑηΛιάτικα». Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασσήρου.

Οι κάτοικοι της Ασσήρου αλλά και οι φίλοι της διοργάνωσης από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορευτικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές αφιερωμένες στον προσφυγικό Ελληνισμό. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν οι παιδικές ομάδες και τα τμήματα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου καθώς και χορευτικά συγκροτήματα από φιλοξενούμενα πολιτιστικά σωματεία. Αποκορύφωμα της διοργάνωσης είναι το μεγάλο παραδοσιακό γλέντι.

Τα Αηλιάτικα 2022 σας περιμένουν από την Παρασκευή 8 Ιουλίου εως και την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 21.00: Χορευτικά συγκροτήματα από Κριθιά, Ν. Φιλαδέλφεια και Ασσηρο

Σάββατο 9 Ιουλίου στις 21.00: Χορευτικά συγκροτήματα από Λαγκαδά, Δρυμό και Ασσηρο

Κυριακή 10 Ιουλίου στις 21.00: Προβολή ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασσήρου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασσήρου, ιδρύθηκε το 1977 από μια ομάδα κατοίκων του χωριού, οι οποίοι είχαν κοινό όραμα τη δημιουργία ενός φορέα, που θα υπηρετεί την λαϊκή παράδοση της περιοχής. Από τότε μέχρι σήμερα η προσφορά του Συλλόγου στην πολιτιστική ανάδειξη του τόπου ήταν σπουδαία. Μέσω των συμμετοχών του σε διάφορα φεστιβάλ προβλήθηκαν οι τοπικές παραδόσεις σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σήμερα στον Σύλλογο λειτουργούν τμήματα παραδοσιακού χορού, μπαλέτου και γυμναστικής. Ο Σύλλογος ηχογράφησε έναν ψηφιακό δίσκο, στον οποίο αποτυπώνονται τα τραγούδια, οι χοροί και άλλα λαογραφικά στοιχεία της Ασσήρου, μέσα από καταγραφές και πληροφορίες των κατοίκων.

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium