Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 22:54:53Επισκέπτες Online: 478


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Πυρά από δημάρχους Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου και Βόλβης για το Ογκολογικό στο "Καρατάσιου"
04-07-2022
Πυρά από δημάρχους Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου και Βόλβης για το Ογκολογικό στο "Καρατάσιου"
 

Οι τρεις δήμαρχοι στήριζαν εξαρχής την πρόταση δημιουργίας του νοσοκομείου στη Λητή. Αιχμές για πολιτικά παιχνίδια και παραμέληση των δήμων τους.

Πολιτικά παιχνίδια πίσω από την επιλογή του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το νέο Ογκολογικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βλέπουν οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης που στήριζαν κοινή πρόταση για δημιουργία της πρότυπης νοσηλευτικής μονάδας στη Λητή.

Τσακίρης, Ταχματζίδης και Λιάμας, στην κοινή τους δήλωση εκφράζουν την απογοήτευσή τους, αλλά και τη δυσαρέσκεια τους, «που η επιλογή του χώρου για τη δημιουργία του Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης υπήρξε πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων, με αποτέλεσμα η περιοχή που περικλείουν οι τρεις Δήμοι να παραμείνει αδικημένη και πλήρως παραμελημένη για μια ακόμα φορά».

Μάλιστα τονίζουν ότι η εν λόγω απόφαση που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς «αποφασίστηκε νύχτα», και «με εντελώς ασαφή κριτήρια», ενώ σημειώνουν ότι δεν υπήρξε εξήγηση για τον λόγο που επελέγη το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

«Το πού θα γίνει ένα νοσοκομείο - και μάλιστα νοσοκομείο τέτοιας σημασίας - οφείλει να γίνεται με κριτήρια τεχνικά και ορθολογικά και όχι με κριτήρια "δημοσίων σχέσεων", σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η δήλωση:

Οι Δήμοι Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης εκφράζουμε την απογοήτευσή μας, αλλά και τη δυσαρέσκεια μας, που η επιλογή του χώρου για τη δημιουργία του Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης υπήρξε πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων, με αποτέλεσμα η περιοχή που περικλείουν οι τρεις Δήμοι να παραμείνει αδικημένη και πλήρως παραμελημένη για μια ακόμα φορά.

Από την πρώτη στιγμή που η Πολιτεία αποφάσισε τη δημιουργία Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο είδαμε την ευκαιρία, αλλά και την «κυνηγήσαμε» από κοινού με ζήλο, οι Δήμοι Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης, ώστε αυτό το σημαντικό έργο να γίνει στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Αφότου του ζητήθηκε λοιπόν, ο Δήμος Ωραιοκάστρου κατέθεσε άμεσα τεχνική έκθεση τεκμηρίωσης μέσα από την οποία εξηγούσε αναλυτικά όλα τα θετικά που θα είχε η δημιουργία του Ογκολογικού Νοσοκομείου σε συγκεκριμένη έκταση στην Λητή.

Πρόκειται για έκταση 347,756 στρεμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας και ειδικότερα πλησίον του ανισόπεδου κόμβου της Εγνατίας Οδού Α/Κ 24 (Λαγκαδά / Σερρών), η οποία:

1. Πληροί όλα τα κριτήρια ως προς τη χρήση γης

2. Δεν παρουσιάζει αρχαιολογικά, περιβαλλοντικά ή δασολογικά εμπόδια

3. Διαθέτει καλή προσβασιμότητα

4. Διαθέτει δίκτυα υποδομών, με την ανάγκη επιπρόσθετων παρεμβάσεων να είναι μικρή.

Σήμερα, μαθαίνουμε ότι αποφασίστηκε «νύχτα» και με εντελώς ασαφή κριτήρια το Ογκολογικό Νοσοκομείο να μη γίνει στη Λητή, παρά τη διεξοδική τεκμηρίωση που κομίσαμε, αλλά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, τοποθεσία της οποίας η καταλληλότητα δεν εξηγήθηκε ποτέ στον κόσμο της Θεσσαλονίκης.

Τα νοσοκομεία είναι πολύ σημαντικά έργα για τις τοπικές – και όχι μόνο – κοινωνίες και δεν μπορεί η απόφαση δημιουργίας τους να λαμβάνεται βάσει πολιτικών σκοπιμοτήτων. Το πού θα γίνει ένα νοσοκομείο - και μάλιστα νοσοκομείο τέτοιας σημασίας - οφείλει να γίνεται με κριτήρια τεχνικά και ορθολογικά και όχι με κριτήρια «δημοσίων σχέσεων».

Λυπόμαστε που βλέπουμε τις έγκαιρες, τεκμηριωμένες και εποικοδομητικές μας ενέργειες να παραμερίζονται υπέρ μίας επιλογής χωρίς ξεκάθαρη λογική και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο με τον οποίο επελέγη η συγκεκριμένη τοποθεσία χωρίς γόνιμο διάλογο.

Σε ό,τι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες με σύνεση και τεκμηριωμένη στάση με γνώμονα το κοινό καλό, αδιαφορώντας πλήρως για την εξυπηρέτηση μικροσκοπιμοτήτων.

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium