Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/1/2023 15:30:22

 Επισκέπτες Online: 567


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Mαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Smart Up Dimitra Poni σε συνέδριο στην Αθήνα!
07-07-2022
Mαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Smart Up Dimitra Poni σε συνέδριο στην Αθήνα!

Το Σάββατο 18/06/2022 οι μαθητές του σχολείου μας Smart Up by Dimitra Poni Language School συμμετείχαν στο 4th Deeper Learning Youth Conference που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην αίθουσα Δαΐς, με θέμα “Things That Never Were”.

To σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες μαθητών:

Την ομάδα του Β2 Deeper Learning τμήματος, η οποία παρουσίασε το δημιουργικό της Project (creative project) “How do you like… “me”?”,

Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους, της οποίας το σενάριο εμπνεύστηκαν οι μαθητές κατά την διάρκεια των μαθημάτων κι έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου από τους ίδιους.

Δύο μαθήτριες του C2 Deeper Learning τμήματος παρουσίασαν με τον δικό τους εμπνευσμένο τρόπο “The Art of Doing Something and Doing Nothing”.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαν, τόσο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για το συνέδριο, μια που εργάστηκαν με πάθος και μεράκι αξιοποιώντας την γνώση, την δημιουργικότητα και τα ταλέντα τους, όσο και κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους, μια που εντυπωσίασαν με την σκηνική τους παρουσία και εισπράξαμε μόνο θετικά σχόλια.

Επιπλέον ακούσαμε πολλές εμπνευσμένες ομιλίες και παρουσιάσεις από εφήβους, που μιλούσαν για όλα αυτά που τους ανησυχούν και τους προβληματίζουν.

Επιστρέψαμε γεμάτοι εμπειρίες, γνώση, αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση κι όπως είπε ένας μαθητής μας για την εμπειρία που έζησε, «Το Deeper Learning έφερε πίσω την δημιουργικότητά μου, που είχα χάσει μέσα στις καραντίνες».

Στιγμιότυπα της εκδήλωσης, θα βρείτε εδώ:


Τι είναι το Deeper Learning;

Είμαστε ένα από τα 35 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο που έχουμε υιοθετήσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην περιοχή μας το νέο αυτό καινοτόμο πρόγραμμα για τα επίπεδα Β2 και C2!

Τι ακριβώς αλλάζει με το DeeperLearning;

Oι μαθητές εντάσσονται στο πρόγραμμα Deeper Learning, με σκοπό να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες στα αγγλικά. Το πρόγραμμα έχει τον χαρακτήρα CLIL (Content and Language Integrated Learning), δηλαδή προσεγγίζουμε διάφορα θέματα στα αγγλικά, με οδηγό την κριτική σκέψη, την ανάλυση, τη σύνθεση, τον φιλοσοφικό στοχασμό και τη μεταγνώση.

Στην ουσία μαθαίνουμε για διάφορα πράγματα γύρω μας και μέσα μας, τον κόσμο και τον εαυτό μας, στα αγγλικά.

Τι άλλο γίνεται στο Deeper Learning;

Μαθαίνουμε ακαδημαϊκές δεξιότητες όπως η σύνταξη μικρής ερευνητικής εργασίας, η σύνθεση βιβλιογραφίας, η σύνταξη και η προσέγγιση μιας ερευνητικής ερώτησης. Κυρίως αποκτούμε lifeskills: να συνεργαζόμαστε για ένα project, να κάνουμε ομιλίες μπροστά σε κοινό, να κάνουμε έρευνα, να αυτοαξιολογούμαστε, να μην μας φτάνουν οι εύκολες απαντήσεις, να στοχαζόμαστε, να αλλάζουμε. Τέλος μαθαίνουμε ηθικές αξίες: τον σεβασμό, την ανοχή, τη συνεργατικότητα, την αποδοχή, την αναζήτηση της αλήθειας.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές έχουν φωνή να μιλήσουν, να εκφραστούν, να προβληματιστούν. Συζητώντας καταρρίπτουν στερεοτυπικές απόψεις και γίνονται ενεργοί πολίτες, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και δυναμικότητα, έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την αγγλική γλώσσα, όπου τους χρειαστεί και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

Ποιοι διδάσκουν Deeper Learning;

Οι Ράνια Ρεπάνου και Βαρβάρα Αουτ-Τσαλίκη, διδάσκουν στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας Deeper Learning, μια που είναι πιστοποιημένες Deeper Learning Teachers!

Smart your learning Up!


Smart Up by Dimitra Poni Language School

Διευθύντρια Σπουδών: Δήμητρα Πόνη

Ματαπά 17, Λαγκαδάς

Τ. 23940 26010, Μ. 6972339099

Ε. info@smartupponi.edu.gr

U. www.smartupponi.edu.gr

F. SmartUp Dimitra Poni Language School

 I. @smartup_dponi
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium