Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 10:33:17Επισκέπτες Online: 694


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σ. Αναστασιάδης: «Ενιαίος, αδιαίρετος και ισχυρός ο Ελληνισμός»
29-07-2022
Σ. Αναστασιάδης: «Ενιαίος, αδιαίρετος και ισχυρός ο Ελληνισμός»
 

Το μήνυμα ότι ο «Ελληνισμός είναι ενιαίος, αδιαίρετος, διαχρονικός και ισχυρός», έστειλε από την Κύπρο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

«Με βάση τις συμμαχίες και τις συμφωνίες που πέτυχαν, Ελλάδα και Κύπρος τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερες από ποτέ. Μπορούν να απαντούν με επάρκεια στις προκλήσεις που δέχονται», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης απευθύνοντας χαιρετισμό στις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς στη Λεμεσό, στο οποίο συμμετείχε μετά από πρόσκληση του  Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου Φώτη Φωτίου.

Αναφερόμενος στην τρέχουσα συγκυρία και τις προκλήσεις της Τουρκίας, είπε ότι κάνει πιο σαφή από ποτέ την ανάγκη συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στον  τομέα της Διασποράς και στην από κοινού ενίσχυση των εθνικών θεμάτων και συμφερόντων.

«Διανύουμε κρίσιμες ημέρες σε ένα σύγχρονο γεωπολιτικό πλαίσιο αβεβαιότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Καλούμαστε να διαχειριστούμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα τις προκλήσεις που δεχόμαστε καθημερινά, από έναν γείτονα που συνεχίζει να κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου, που επέλεξε να ασκεί συστηματικά πολιτική μέσω των αλλεπάλληλων προκλήσεων και παραβιάσεων. Απέναντι σε αυτόν, Ελλάδα και Κύπρος απαντούμε, προωθώντας τους κοινούς διαχρονικούς μας στόχους για ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια, ευημερία και βεβαίως για επίλυση του Κυπριακού με την σταθερή υποστήριξη  της Ελλάδας,  για συνολική, βιώσιμη και λειτουργική λύση, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Τέλος, σε σχέση με τα θέματα της διασποράς, ο κ. Αναστασιάδης παρατήρησε ότι η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «προωθεί την περαιτέρω αναβάθμιση των δεσμών με τον απανταχού Ελληνισμό που αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος των χωρών μας και είναι όχημα για αποτελεσματική προώθηση των κοινών εθνικών συμφερόντων».  

Το Κυπριακό, η ενέργεια και τα θέματα της Διασποράς απασχόλησαν τις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Γερουσιαστή – Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να σταματήσει αμέσως τις προκλήσεις του στην Κύπρο.

https://www.youtube.com/watch?v=-5s_0c4GvC0 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium