Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 08:39:21Επισκέπτες Online: 398


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η «Ελεύθερη μουσική σκηνή» του Λαγκαδά
10-08-2022
Η «Ελεύθερη μουσική σκηνή» του Λαγκαδά
 

Ναι!!! το κατάφερε!!!! κι αυτό ένας μόνο άνθρωπος, ο Κώστας Χατζηιωαννίδης-ΑΡΧΕΤΥΠΟ- να κάνει τον πεζόδρομο δίπλα στην εκκλησία «Μουσική σκηνή» για να γεμίσει τη νύχτα μας με μουσικές, ποιότητα και πολιτισμό. Θα τολμούσα να πω ότι ο Κώστας διέσωσε την πολιτιστική αξιοπρέπεια της πόλης μας, σε καιρούς αφασίας και απραξίας, σε καιρούς που έλειψε όχι μόνο η συλλογικότητα και η παρέα, αλλά που πολλές φορές ό,τι λάμπει και ό,τι κραυγάζει δυνατά με 3000 ντεσιμέλ, θεωρείται πολιτισμός και προσφορά!!! Λάθος!!! Πολιτισμός ήταν αυτό που ζήσαμε και εψές, όπως και άλλες παρόμοιες βραδιές που οργανώθηκαν από τον ίδιο άνθρωπο, όπου 100 άνθρωποι ήρθαν κοντά, κάθισαν στα πεζούλια του πεζόδρομου, ήπιαν ένα κρασάκι στην υγειά όλων και χαμογέλασαν ο ένας στο άλλον, σε πρόσωπα αγαπημένα, γνωστά και οικεία, κι όχι σε άγνωστους ακροατές μιας καλοπληρωμένης φίρμας!!

Η έκπληξη βέβαια της βραδιάς ήταν το 17χρονο αστεράκι που έκανε τον ουρανό και τον πεζόδρομο να λάμψει με την ομορφιά της νιότης της και της υπέροχης φωνής της, και μιλώ για την Ελευθερία Ντάνη, μια μαθήτρια Λυκείου, που έδωσε την ψυχή της με το πιάνο και την φωνή της. Σκέφτηκα πως αν ο Λαγκαδάς έχει τέτοια παιδιά, τότε αυτή η πόλη μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Μας εξέπληξε η μουσική της γνώση, η καταπληκτική ερμηνεία της, η ποιότητα, το ήθος, το ύφος, η επιλογή των τραγουδιών που πλημύριζαν από ποίηση και έφερναν μια ανάσα δροσιάς σ’ αυτή την πόλη που στέρεψε από δράσεις. Να είναι καλά, να την χαίρονται αυτοί που της δίδαξαν αυτό το ήθος και να πάει ψηλά σ’ αυτό που ποθεί η καρδιά της!!

Εμείς για ακόμη μία φορά ευχαριστούμε τον «ΑΡΧΕΤΥΠΟ Κώστα», που δίνει τον τύπο του πολιτισμού μιας πόλης και ομορφαίνει με τις πρωτοβουλίες του την πεζή καθημερινότητα της πόλης μας.


Τρύφων Τσομπάνης 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium