Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/10/2022 01:46:40
    Επισκέπτες Online: 414


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Δράση Ανακύκλωσης από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Δια Βίου Μάθησης 1 ΜΑΝΩΛΟΥΔH
10-08-2022
Δράση Ανακύκλωσης από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Δια Βίου Μάθησης 1 ΜΑΝΩΛΟΥΔH
 


Ανακύκλωση είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιούνται διάφορα υλικά ή οτιδήποτε αποτελεί γρήγορο αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στην μορφή που είναι δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Στη διαδικασία αυτή συνήθως τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα προϊόντα (
el.wikipedia.org/)

Εμείς στα
 Manoloudi Language Schools πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για το περιβάλλον να μην ρίχνουμε στον δρόμο σκουπίδια, να μην πετάμε πράγματα που δεν τα χρειαζόμαστε αλλά να κάνουμε ανακύκλωση σε όσα αντικείμενα μπορούν να ανακυκλωθούν ή να τα δίνουμε σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Η δυναμική συμμετοχή των μαθητών μας αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα για την ανακύκλωση, έγινε μέρος της καθημερινότητάς μας, χρησιμοποιούμε όλοι μας σωστά και τακτικά τους κάδους ανακύκλωσης και να μεταδίδουμε το μήνυμα αυτό στους φίλους μας.

Στα Manoloudi Language Schools γίναμε Μικροί Ανακυκλωτές
Αρχικά τα παιδιά παρατήρησαν φωτογραφίες από διάφορα προϊόντα καθημερινής χρήσης. Τα ενθαρρύναμε να εντοπίσουν τα διάφορα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα όπως χαρτί, πλαστικό γυαλί, μέταλλο. Στη συνέχεια παρατηρήσαμε αντικείμενα και προϊόντα που υπάρχουν στην τάξη και προσπαθήσαμε να προσδιορίσουμε το υλικό κατασκευής τους. Στο τέλος ζητήσαμε από τα παιδιά να
 κατασκευάσουν τους δικούς του Κάδους Ανακύκλωσης και να τους πάρουν σπίτι τους ώστε να εφαρμόσουν αυτά που μάθαμε ανακυκλώνοντας.

Στόχος μας ήταν να βιώσουν οι μικροί μας μαθητές ότι τα σκουπίδια δεν είναι άχρηστα υλικά μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον.

Και μόλις μάθαμε το νέο Αγγλικό λεξιλόγιο, φάγαμε το γλυκάκι μας μέσα από τους κάδους ανακύκλωσης που φτιάξαμε... ήπιαμε το νεράκι μας ... βάλαμε το καπελάκι μας ... και «πήραμε τους δρόμους»
  Off we go της ανακύκλωσης!!

Περπατήσαμε επί της οδού Λουτρών και στόχος μας ήταν να φτάσουμε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και να εναποθέσουμε τα καπάκια που συλλέξαμε κατά τη σχολική περίοδο. Πρώτη μας στάση οι κάδοι ανακύκλωσης πλαστικού μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα!! Αν και ήταν αρκετά γεμάτοι ... μπορέσαμε και στριμώξαμε και τα δικά μας ανακυκλώσιμα υλικά!! Στην πορεία μας συναντήσαμε και τους μοντέρνους ασημί κάδους ανακύκλωσης όπου θα’ λεγα περισσότερο διασκεδάσαμε παρά ανακυκλώσαμε!!

Και να μπροστά μας η Πλατεία ... η τεράστια καρδιά ανακύκλωσης καπακίων μας καλωσόρισε!!
Σκληρή δουλειά ... αρκετή ζέστη!! Δεν πτοούμαστε εμείς ... υπάρχει ανταμοιβή!!

Η
 Ανταποδοτική Ανακύκλωση και τα πολλαπλά οικονομικά οφέλη της ήταν το επόμενο κομμάτι και το κατευχαριστηθήκαμε!!!
Για να κατανοήσουν καλύτερα την έννοια φτιάξαμε κουπόνια ανακύκλωσης ή
 vouchers όπως συνηθίζεται να λέμε τελευταία και τα μοιράσαμε στα παιδιά με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν στην αγορά προϊόντων και να κλείσει ο κύκλος της ανταπόδοσης.

Για το σκοπό αυτό επισκεφτήκαμε λοιπόν ιδιαίτερα ποιοτικά σημεία της πόλης μας!!
Πρώτη μας στάση το ξεχωριστό σε γεύσεις και ποιότητα
 Ζαχαροπλαστείο "ΣΕΡΑΝΟ" όπου η κυρία Αθηνά (μητέρα της μικρής μαθήτριάς μας Βίκυς) μας υποδέχτηκε με χαμόγελο και άπταιστα Αγγλικά‼ Μας παραχώρησε τη θέση της και … μικροί ζαχαροπλάστες και πελάτες έγιναν οι μαθητές μας. Μίλησαν μόνο στα Αγγλικά και αγόρασαν γλυκά με τα κουπόνια της Ανακύκλωσης‼  Βέβαια βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να μην μπορούν να αποφασίσουν τι να αγοράσουν καθώς η ποικιλία ήταν τεράστια, οι μυρωδιές μαγευτικές και οι γεύσεις παραδεισένιες!!
Ευχαριστούμε πολύ το Ζαχαροπλαστείο «ΣΕΡΑΝΟ» για την υπέροχη φιλοξενία!!

Δεύτερη στάση το μοναδικό στις γεύσεις και ποιότητα Ζαχαροπλαστείο "Κώστας" όπου παραγγείλαμε στα αγγλικά και απολαύσαμε φοβερά παγωτά!!! Υπέροχες γεύσεις ... σοκολάτα... λεμόνι... και ότι μπορεί να φανταστεί ο παιδικός νους ήταν οι επιλογές που έκαναν δύσκολη την απόφασή μας!!! Οι θεϊκές μυρωδιές και οι ποικίλες γεύσεις μας δρόσισαν...
Ευχαριστούμε τον κύριο Κώστα, παππού της γλυκιάς μαθήτριάς μας Σταματίας και του μικρού Κωνσταντίνου που άνοιξε τις πόρτες του στους μαθητές μας και μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να παραγγείλουμε στα Αγγλικά!
Ευχαριστούμε πολύ το Ζαχαροπλαστείο "Κώστας" για την υπέροχη φιλοξενία‼

Μιλήσαμε Αγγλικά, διασκεδάσαμε, φάγαμε … μα πάνω από όλα δημιουργήσαμε αναμνήσεις και βιώματα!
Καλή ξεκούραση μικρά μου!

Εάν θέλετε να γίνετε και εσείς μέλος του
 Manoloudi Language Schools μαθαίνοντας την ξένη γλώσσα
🔸 βιωματικά  
🔸 ευχάριστα
🔸 διαδραστικά πετυχαίνοντας παράλληλα τους στόχους 🎯 σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να γνωριστούμε καλύτερα!
με τηλέφωνο στο 6977007116 (10:00-14:00 καθημερινές)
📧 με email στο info@manoloudi.gr
ή ηλεκτρονικά  στο 
https://manoloudi.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium