Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/3/2024 20:00:27Επισκέπτες Online: 449


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λαγκαδά για τη "Λευκή Νύχτα"
02-09-2022
Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λαγκαδά για τη "Λευκή Νύχτα"
 

Είμαστε αντίθετοι στη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στον Λαγκαδά, διότι δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες και από που αποφασίστηκε (πιθανόν μετά από πρόταση του Συλλόγου Επαγγελματιών), αλλά κυρίως είμαστε αντίθετοι επί της ουσίας της διοργάνωσης αυτής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, είναι αντίθετη σε κάθε μορφή καταπάτησης του ωραρίου εργασίας των εμποροϋπαλλήλων και όλων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.

Σημειώνουμε ότι, η βραδιά «γιορτή», όπως την εμφανίζουν ο Δήμος και ο Σύλλογος Επαγγελματιών, θα είναι στην πράξη εξουθενωτικό για όσους εργαστούν, αλλά κυρίως θα ανοίξει το δρόμο τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους αυτοαπασχολούμενους, να εργάζονται χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο και τελικά χωρίς δικαιώματα.

Η επίκληση του επιχειρήματος ότι, με τις «Λευκές Νύχτες», το άνοιγμα τις Κυριακές κτλ, θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση, δεν έχει καμία ουσιαστική βάση. Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, αυτές οι πρακτικές, δεν βελτιώνουν τη θέση των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών εμπόρων, αλλά ευνοούν τις μεγάλες επιχειρήσεις.

ΔΕΝ είναι οι ώρες εργασίας, που εμποδίζουν τον λαό να κάνει αγορές, ΑΛΛΑ η τεράστια ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, η ανεργία, η έλλειψη πλήρους και σταθερής εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους του Λαγκαδά, να ΜΗΝ δεχθούν να εργαστούν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είναι υποχρεωμένοι. Να ΜΗΝ βάλουν πλάτη σε τέτοιες δράσεις, που θα δυσκολέψουν περισσότερο τη ζωή τους στο μέλλον.

Αυτή η προσπάθεια του Δήμου Λαγκαδά και του Συλλόγου Επαγγελματιών δεν είναι μεμονωμένη για τον τόπο μας, αλλά αντιγράφει ανάλογες δράσεις, που εμφανίστηκαν σε πολλές πόλεις και Δήμους εδώ και χρόνια και που υποδηλώνει τη συντονισμένη προσπάθεια, σε πανελλαδικό επίπεδο, να καταργηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μικρών αυτοαπασχολούμενων.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λαγκαδά
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium