Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/12/2023 10:13:25

Επισκέπτες Online: 522


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με το Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Δήμου Λαγκαδά
06-09-2022
Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με το Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Δήμου Λαγκαδά
 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Επαγγελματιών Δήμου Λαγκαδά, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματά τους.

Το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος που έχει πλήξει τον επιχειρηματικό κόσμο, η δυσκολία εξεύρεσης εργαζομένων και το... «τέρας» της γραφειοκρατίας ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα με το Δ.Σ. του Επαγγελματικού Συλλόγου του Δήμου Λαγκαδά, κατά την επίσκεψη του κυβερνητικού στελέχους στο Δήμο Λαγκαδά.
Ο κ. Τσιάρας απευθυνόμενος στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στην μετά του κορωνοϊού εποχή, εξαίροντας την προσπάθεια όσων ασχολούνται με το επιχειρείν στη χώρα μας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Χριστίνα Γκούντα αναφέρθηκε στο ενεργειακό κόστος και την έλλειψη εργαζομένων, με τον κ. Τσιάρα να κάνει λόγο για ένα παγκόσμιο πρόβλημα, ενώ μιλώντας στο ενεργειακό τόνισε ότι ο πρωθυπουργός στις εξαγγελίες που θα πραγματοποιήσει το προσεχές Σάββατο στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ θα αναφερθεί στο θέμα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Αναφορικά με το θέμα των ελλείψεων εργαζομένων επισήμανε ότι το πρόβλημα σε ισχυρότερες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ είναι κατά πολύ πιο οξυμένο σε σχέση με την Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πασχάλης Μητρακούδης επικεντρώθηκε στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργού, αναφερόμενος στην αργοπορία απόδοσης της Δικαιοσύνης στη χώρα μας και στην πολυετή καθυστέρηση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων. 
Απαντώντας ο κ. Τσιάρας είπε πως σε χώρες με μοντέλο απόδοσης δικαιοσύνης παρόμοιο με της Ελλάδας όπως η Γαλλία παρατηρούνται ανάλογες καθυστερήσεις που αγγίζουν μέχρι και την οκταετία, ενώ είπε πως το Υπουργείο μπορεί να παρέμβει μόνο σε ζητήματα αλλαγής κουλτούρας των δικαστικών λειτουργών μέσω των Σχολών Δικαστών, αφού περαιτέρω παρεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν μιας και η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητος θεσμός.
Η γραμματέας του Συλλόγου Ιωάννα Μουρούτσου αναφέρθηκε στο θέμα των καθυστερήσεων στη διεκπεραίωση ζητημάτων που αφορούν τους επαγγελματίες, με τον Υπουργό να απαντά πως η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επαγγελματίες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Τέλος ο ταμίας Μιχάλης Τζιαμπάζης αναφέρθηκε στο φορολογικό και τις επιβαρύνσεις που ταλαιπωρούν τους επαγγελματίες, με τον κ. Τσιάρα να απαντά πως η κυβέρνηση έχει ήδη πραγματοποιήσει κινήσεις ώστε να μην βαραίνει με περαιτέρω υποχρεώσεις τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ενώ παρέπεμψε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού το προσεχές Σάββατο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Θ. Καράογλου και Δ. Βαρτζόπουλος, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ι.Ταχματζίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β Θεσσαλονίκης Θ.Βράνος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λαγκαδά Ι.Μυρώνης, ο πολιτευτής Φ. Παπάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Κεφαλάς και οι αντιδήμαρχοι Χ.Αϊβαζίδης και Α.Σαρίκου.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium