Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 09:51:49Επισκέπτες Online: 427


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Δύο νέοι απινιδωτές σε Λαγκαδά και Καβαλάρι
15-09-2022
Δύο νέοι απινιδωτές σε Λαγκαδά και Καβαλάρι
 

Δύο νέοι απινιδωτές θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν σύντομα στο κέντρο του Λαγκαδά και στο Καβαλάρι, χάρη στη βοήθεια ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Η πόλη του Λαγκαδά θα αποκτήσει επιτέλους τον πρώτο της εξωτερικό απινιδωτή, που θα εγκατασταθεί στο κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος και θα είναι διαθέσιμος προς κάθε πολίτη που χρειάζεται καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Το απαιτούμενο ποσό για την αγορά του απινιδωτή στο Λαγκαδά συγκεντρώθηκε χάρη στις προσπάθειες των παιδιών που παρακολούθησαν το καλοκαίρι τις δραστηριότητες του summer sports camp στα Λουτρά Λαγκαδά, που διοργανώνει εδώ και χρόνια με επιτυχία ο Ομιλος Αντισφαίρισης Λαγκαδά.

Τα παιδιά, θέλοντας να βοηθήσουν την κοινωνία, απευθύνθηκαν σε επιχειρήσεις του Λαγκαδά και σε κάθε πολίτη που επιθυμούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, συγκεντρώνοντας χρήματα για την αγορά του. Την προηγούμενη εβδομάδα παρέδωσαν τον απινιδωτή στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση χειρισμού απινιδωτή σε πολίτες.

Στο Καβαλάρι, ο κ. Καλτσάς Αθανάσιος προχώρησε στη δωρεά απινιδωτή στον σύλλογο ΑΡΗ Καβαλαρίου. H διοίκηση του Συλλόγου ευχαρίστησε για την δωρεά με την παρακάτω επιστολή:

Με την ολοκλήρωση αυτής της δωρεάς, πλέον ο δήμος Λαγκαδά διαθέτει 7 απινιδωτές: στο φαρμακείο Τσιλιφίκα στα Λαγυνά, στο φαρμακείο Μωυσιάδου στην Ασσηρο, στο φαρμακείο Τσιλιφίκα στο Ηράκλειο, στο ιατρείο Πολυδένδριου Λαγκαδά, στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά και στο Καβαλάρι. Επίσης, μόνιμα εγκατεστημένος απινιδωτής (μη κινητός) βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά, ενώ κάθε Τρίτη στη λαϊκή αγορά Λαγκαδά εκπαιδευμένοι εθελοντές της ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας έχοντας μαζί τους απινιδωτή.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium