Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/7/2024 04:36:31Επισκέπτες Online: 646


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σχεδιάζονται οι «γαλάζιες» βουλευτικές λίστες για τη Θεσσαλονίκη
19-09-2022
Σχεδιάζονται οι «γαλάζιες» βουλευτικές λίστες για τη Θεσσαλονίκη
 

Αργά και αθόρυβα προετοιμάζονται από το Μέγαρο Μαξίμου και τη ΝΔ οι γαλάζιες λίστες της Α’ και της Β’ Θεσσαλονίκης. Με τους μνηστήρες να κινούνται έντονα όπως φάνηκε και κατά το τριήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ και την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Αποφασιστικό ρόλο εδώ παίζει μια στενή ομάδα έμπιστων ανθρώπων κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία μετέχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε οργανωτικά θέματα, Θανάσης Νέζης.

Για τη Θεσσαλονίκη ένα γενικό αλλά κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα ισχύσουν τα νούμερα της νέας απογραφής, που θα δώσουν στην Α’ σίγουρα επιπλέον έδρες από τις 16 που διαθέτει σήμερα (ίσως και +2), ενώ δεν αποκλείεται και η Β’ να «τσιμπήσει» μία έδρα που σήμερα είναι 9δρική.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι για τις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης οι ανάγκες είναι διαφορετικές. Στην Α’ αναζητούνται νέες γυναικείες υποψηφιότητες που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο, ενώ στη Β’ οι άνδρες είναι το ζητούμενο. Και αυτό γιατί στο ψηφοδέλτιο της Β’, στο οποίο θα συμπεριληφθούν 12 ονόματα, πέραν της ισχυρής πρώτης τετράδας (Καράογλου, Αναστασιάδης, Βαρτζόπουλος και Παπάς) παρατηρείται λειψανδρία. 

Τόσο ο Γιάννης Καραγιάννης όσο και ο Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ), που ήταν υποψήφιοι το 2019, δε θα είναι ξανά στη λίστα. Εντός λίστας θα είναι οι Κατερίνα Ζιούτα και η Χριστίνα Πλάρα, ενώ δραστήρια κινούνται και άλλες γυναίκες, όπως η Άρτεμις Αγαθοκλέους, η Βίκυ Κανέλου και η Σοφία Λαβασά. Άνδρες όπως βλέπετε δεν υπάρχουν…

Στη Β’ επίσης θα υπάρξει και καλύτερη κατανομή των υποψηφίων σε ότι αφορά στην γεωγραφική κατανομή τους.

Στην Α’ υπάρχει πάντα ο γρίφος του Κώστα Καραμανλή. Αντίθετα σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των βουλευτών Κώστα Γκιουλέκα, Έλενας Ράπτη, Σταύρου Καλαφάτη, Στράτου Σιμόπουλου, Άννας Ευθυμίου και Δημήτρη Κούβελα (κατά σειρά εκλογής το 2019), των πολιτευτών Διαμαντή Γκολιδάκη και Νίκου Καραγιαννακίδη, ενώ πολύ πιθανές θεωρούνται οι υποψηφιότητες των δημοσιογράφων Δημήτρη Βενιέρη και Σύνθιας Σάπικα που ήταν στη λίστα και το 2019.

Πέραν τούτου νέα ονόματα θα είναι η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η δικηγόρος Αφροδίτη Νέστωρα και ο μηχανολόγος-μηχανικός Μάριος Δράμαλης, ενώ σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται και πρώτος επιλαχών και το 2019 Παναγιώτης Κοκκόρης. Στην ονοματολογία υπάρχουν και οι αυτοδιοκητικοί Άγγελος Χαριστέας (ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα την επιλογή του μεταξύ Βουλής και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής και Δήμητρα Ακριτίδου.

Εκτός λίστας καθώς κατέχουν κρατικές θέσεις και υπάρχει κώλυμα θα είναι οι πολιτευτές του 2019 Δημήτρης Γαλαμάτης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Ταχιάος και Βίκυ Νάκου.

www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium