Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/2/2023 08:01:57

 Επισκέπτες Online: 455


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Απόπειρα απάτης στο Λαγκαδά με πρόσχημα την επιδότηση ρεύματος
21-09-2022
Απόπειρα απάτης στο Λαγκαδά με πρόσχημα την επιδότηση ρεύματος
 

Απόπειρα απάτης συνέβη χθες σε 62χρονο κάτοικο Λαγκαδά, ο οποίος χάρηκε αρχικά όταν του ανακοίνωσε ένας άγνωστος άνδρας από το τηλέφωνο τα ευχάριστα νέα πως δικαιούται επιστροφή ποσού 300€ από την επιδότηση ρεύματος.

Ο παρολίγον παθών δεν υποψιάστηκε ούτε για μια στιγμή πως ο άνδρας που του μιλούσε βιαστικά και επίμονα στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δεν ήταν υπάλληλος λογιστικού γραφείου, αλλά απατεώνας που προσπαθούσε να αποσπάσει αρχικά τους κωδικούς ebanking και εν συνεχεία το IBAN της τράπεζας, με σκοπό δήθεν να του μεταφέρει άμεσα τα χρήματα από την επιδότηση του ρεύματος στον λογαριασμό του. Μάλιστα, ο απατεώνας για να γίνει περισσότερο πιστευτός, επιβεβαίωσε πως είναι υπάλληλος του λογιστή με τον οποίο συνεργάζεται ο 62χρονος.

Για καλή του τύχη, ο 62χρονος δεν είχε την ώρα του τηλεφωνήματος στην κατοχή του τα στοιχεία που ζητούσε ο απατεώνας και του ζήτησε να τον καλέσει τις απογευματινές ώρες για να προχωρήσει η διαδικασία, χωρίς να έχει κάνει δεύτερες σκέψεις πως πρόκειται για απάτη. Μετά από λίγη ώρα, ο 29χρονος γιος έλαβε γνώση του περιστατικού και υποψιασμένος επικοινώνησε με το λογιστικό γραφείο, για να λάβει την απάντηση πως κανένας υπάλληλος δεν επικοινώνησε με τον πατέρα του και πως πρόκειται για απόπειρα απάτης.

Ο 62χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά, ενώ ο άγνωστος άνδρας ξανακάλεσε την επόμενη μέρα και έκλεισε τη γραμμή μόλις υποψιάστηκε πως ανακάλυψαν την απάτη του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καθημερινά γίνονται απόπειρες απάτης από επιτήδειους που τηλεφωνούν σε τυχαία νούμερα και με διάφορα προσχήματα επιδιώκουν να υποκλέψουν τραπεζικούς κωδικούς αποκτώντας πρόσβαση στο e-banking των υποψήφιων θυμάτων τους.

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium