Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/4/2024 19:36:08

Επισκέπτες Online: 585


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Την Κυριακή ο 4ος Αγώνας Βουνού στα Πετροκέρασα
23-09-2022
Την Κυριακή ο 4ος Αγώνας Βουνού στα Πετροκέρασα
 

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων διοργανώνει τον «4ο Αγώνα Βουνού Ομβριανός Πετροκεράσων» σε πανέμορφα μονοπάτια της περιοχής.

Η διαδρομή είναι περίπου δέκα πέντε (15) χλμ. και αποτελείται κυρίως από πανέμορφα ορεινά μονοπάτια, τα οποία καλύπτουν το 80% της διαδρομής. Ο αγώνας θα διέλθει από τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς (δασώδεις εκτάσεις με καστανιές, οξιές και βελανιδιές, ρυάκια, δέντρα που σκεπάζουν τον δρόμο κρύβοντας τον ήλιο, φυσικές πηγές). Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και σε κάποια σημεία απαιτεί από τους δρομείς μια σχετική εμπειρία κίνησης σε ορεινό μονοπάτι.

Φέτος προστέθηκε και μία δεύτερη διαδρομή 5 χλμ σε αγροτικό δρόμο και σε ένα πανέμορφο ορεινό μονοπάτι, που συνδυάζει τρέξιμο και περπάτημα.

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την ομορφιά του παραδοσιακού οικισμού, να ξεναγηθούν στο λαογραφικό μουσείο, στον αλευρόμυλο και στο εργαστήρι παραγωγής μελισσοκεριού «Γαλιάγρα», να ψωνίσουν τοπικά προϊόντα και να γευματίσουν στις ταβέρνες της περιοχής με τα γέρικα πλατάνια. Τα Πετροκέρασα είναι παραδοσιακός ορεινός οικισμός, σε υψόμετρο 580 μέτρων στους βορεινούς πρόποδες της οροσειράς Χορτιάτη - Χολομώντα.

Με μια ιστορία που καταγράφεται από τον 17ο αιώνα, τα Πετροκέρασα βρίσκονται σε απόσταση 44 μόνο χιλιομέτρων από την Ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης (από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου στρίβετε στα Βασιλικά προς Περιστερά - Λιβάδι. Πριν φθάσετε στο Λιβάδι στρίβετε προς Πετροκέρασα) ή 48 χιλιομέτρων από την Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης (από την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας στρίβετε στην Γερακαρού προς Ζαγκλιβέρι. Μόλις μπείτε στο Ζαγκλιβέρι στρίβετε προς Αδαμ - Πετροκέρασα). Και οι δυο διαδρομές είναι ασφαλτοστρωμένες.

Η πλούσια βλάστηση της περιοχής κυριαρχείται από καστανιές, οξιές και βαλανιδιές ,ενώ σε αρκετά σημεία υπάρχουν εγκαταστάσεις για πικ-νικ, καθώς και διαδρομές για πεζοπορία και mountain bikes.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Πετροκέρασα (γεωγραφικές, ιστορικές, ήθη και έθιμα, κλπ) μπορείτε αν το θέλετε, να επισκεφτείτε το site του τοπικού συλλόγου 
www.omvrianos.gr ή  την σελίδα στο Facebook: Omvrianos Petrokeraswn
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium