Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2022 17:30:14

 Επισκέπτες Online: 561


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Στην τελική ευθεία 17 καινούρια σχολεία μέσω ΣΔΙΤ - Πού θα γίνουν - Πότε βγαίνουν οι ανάδοχοι
28-09-2022
Στην τελική ευθεία 17 καινούρια σχολεία μέσω ΣΔΙΤ - Πού θα γίνουν - Πότε βγαίνουν οι ανάδοχοι
 

Με ρυθμούς χελώνας προχωρά η διαδικασία

Στην τελική ευθεία περνά ο διαγωνισμός για τις 17 σχολικές μονάδες μέσω ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στα τέλη του μήνα θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Αρχικά οι προσφορές ήταν να δοθούν στις αρχές του τρέχοντος μήνα αλλά έξι από τους επτά συμμετέχοντες ζήτησαν παράταση για την καλύτερη προετοιμασία τους. Αν σε αυτές τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρξει και πάλι μαζική αίτηση για νέα παράταση τότε οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν και μέχρι τα τέλη Νοέμβρη θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο. Είναι το πρώτο κτιριακό έργο-ΣΔΙΤ (από το 2020) που φτάνει στην τελική του φάση και το ενδιαφέρον στρέφεται στο πόσοι τελικά θα είναι εκείνοι που θα συμμετέχουν σε αυτό, όπως αναφέρει το ypodomes.com.

Στη συνέχεια, εφόσον δεν έχουμε προσφυγές, θα ακολουθήσει η συγγραφή της σύμβασης και η αποστολή της στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η οριστικοποίηση της χρηματοδότησης του έργου (συνεργαζόμενες τράπεζες, ίδια κεφάλαια κλπ). Τελευταία βήματα θα είναι η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή των Ελλήνων και η υπογραφή της που θα της δώσει σάρκα και οστά καθώς θα περάσουμε στην κατασκευαστική περίοδο της ΣΔΙΤ.

Οι εταιρείες και το έργο

Tα σχήματα που έχουν περάσει στη Β` φάση είναι οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΑΒΑΞ, ΤΕΚΑΛ, Κ/Ξ ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ, Κ/Ξ ΙΝΤΡΑΚΑΤ-REDEX και Κ/Ξ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ΑΤΕΣΕ. Αναθέτουσα αρχή είναι η ΚΤΥΠ Α.Ε.. Ο ανάδοχος πρόκειται να αναλάβει τον σχεδιασμό, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία 17 σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πέρυσι, στις 31 Μαϊου 2021. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο-ΣΔΙΤ για σχολικές μονάδες το οποίο έχει αναλάβει να υλοποιήσει η ΚΤΥΠ Α.Ε.

Το κόστος του έργου με ΦΠΑ ανέρχεται σε 159,21 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 128,4 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που ακολουθεί το παράδειγμα της Αθήνας (με τα 24 σχολεία-ΣΔΙΤ) τα οποία αποτελούν πρότυπο δημόσιου σχολείου σήμερα. Τα κτιριακά συγκροτήματα είναι μοιρασμένα στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα σε εννέα Δήμους.

Τα σχολικά συγκροτήματα είναι τα κάτωθι:

1. 7ο Νηπιαγωγείο Πεύκων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών
2. 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών
3. 1ο ΕΠΑΛ Συκεών στο Δήμο Νεάπολης Συκεών
4. ΓΕΛ Ευκαρπίας στο Δήμο Παύλου Μελά
5. 4ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας στο Δήμο Παύλου Μελά
6. 3ο ΓΕΛ Πολίχνης στο Δήμο Παύλου Μελά
7. 1ο Λύκειο Πολίχνης στο Δήμο Παύλου Μελά
8. 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά στο Δήμο Λαγκαδά
9. 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου στο Δήμο Ωραιοκάστρου
10. 6ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου στο Δήμο Ωραιοκάστρου
11. 1ο ΓΕΛ Μίκρας στο Δήμο Θέρμης
12. 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης
13. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς στο Δήμο Καλαμαριάς
14. 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη
15. 3ο Λύκειο Πυλαίας Χορτιάτη ο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη
16. 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη
17. Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κατερίνης στο Δήμο Κατερίνης

27 χρόνια

Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 324 μήνες, δηλαδή 27 έτη. Τα δύο πρώτα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης θα αφορούν την κατασκευή των σχολικών συγκροτημάτων. Ο ανάδοχος με την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού αντικειμένου θα αναλάβει την λειτουργία-συντήρηση και φύλαξη των σχολείων.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium