Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/7/2024 16:03:58Επισκέπτες Online: 451


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σ. Αναστασιάδης: Με συγκίνηση στα ιερά χώματα της Σμύρνης
10-10-2022
Σ. Αναστασιάδης: Με συγκίνηση στα ιερά χώματα της Σμύρνης
 

Με συγκίνηση βρέθηκε σε αποστολή - προσκύνημα στη Σμύρνη ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης εκπροσώπησε τη Βουλή στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής της Σμύρνης, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. «Ήταν μία ιστορική στιγμή που τη βιώσαμε με μεγάλη συγκίνηση λόγω της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Βαθιά συγκινημένος ήταν και ο ίδιος ο Πατριάρχης που λειτούργησε για πρώτη φορά στην Αγία Φωτεινή και δάκρυσε μάλιστα κάποια στιγμή. Περπατώντας στην προκυμαία της Σμύρνης, όπου παίχτηκε το μεγαλύτερο δράμα της Καταστροφής, κάθε Έλληνας προσπαθεί να συγκρατήσει τα συναισθήματα του. Με θαυμασμό για το μεγαλείο των ανθρώπων που έζησαν και δημιούργησαν εκεί αλλά και τη λύπη της απώλειας. Βρεθήκαμε με πολύ κόσμο, εκδρομείς από την Ελλάδα. Η πόλη είναι γεμάτη με αφίσες για τα 100 χρόνια Σμύρνη. Σε αντιδιαστολή με τα δικά μας συναισθήματα, αυτοί πανηγυρίζουν ενώ εμείς κλαίμε», σημειώνει ο κ. Αναστασιάδης.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο βουλευτής της ΝΔ στο έργο που επιτελεί ο Πατριάρχης. «Σε όλη τη Μικρά Ασία και στον Πόντο ο Πατριάρχης αναστηλώνει και ανοίγει εκκλησίες. Σε κάθε μία που ανοίγει, ψάλλει τον Ακάθιστο ύμνο. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που πρέπει να το αναγνωρίζουμε και να το στηρίζουμε».

Στο πλαίσιο της αποστολής του στη Σμύρνη ο κ. Αναστασιάδης επισκέφτηκε επίσης τον Κιρκιντζέ, το ορεινό χωριό που έκανε διάσημο η Διδώ Σωτηρίου μέσα από τα «Ματωμένα Χώματα», όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης άνοιξε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννου και του Αγίου Δημητρίου. Επίσης ο βουλευτής της ΝΔ είχε συνάντηση με την Ελληνίδα πρόξενο στη Σμύρνη Δέσποινα Μπαλκίζα.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium