Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/2/2024 16:14:47

Επισκέπτες Online: 609


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ταχματζίδης: Να γίνει προορισμός θεραπευτικής ιππασίας ο Δήμος Λαγκαδά
21-10-2022
Ταχματζίδης: Να γίνει προορισμός θεραπευτικής ιππασίας ο Δήμος Λαγκαδά
 

Την προοπτική να γίνει ο Δήμος Λαγκαδά προορισμός θεραπευτικής ιππασίας επισήμανε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης σε συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της ΑΜΚΕ «Ιπποστήριξη» Κατερίνα Ρόκου.

Οι πρότυπες και μόνες πιστοποιημένες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικής Ιππασίας εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα εδρεύουν στο Κολχικό του Δήμου Λαγκαδά, προσφέροντας πρωτοποριακή θεραπεία σε παιδιά με προβλήματα Αυτισμού, Νοητικής καθυστέρησης, Συνδρόμου Asperger, Μαθησιακών Δυσκολιών, Δυσλεξίας, Συνδρόμου Dοwn, Διάχυτης Αναπτυξιακής Διαταραχής, Συνδρόμου Υπερκινητικότητας, Συναισθηματικών, Ψυχολογικών και Νοητικών Διαταραχών, καρδιαγγειακών παθήσεων, διαταραχών λόγου, προβλημάτων όρασης - τύφλωση, προβλημάτων ακοής, προβλημάτων συμπεριφοράς, χαμηλής αυτοπεποίθησης, ανυπέρβλητων φόβων, νευρολογικών και κινητικών παθήσεων.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στον στίβο, στους στάβλους και σε όλους τους χώρους που ζει, τρέφεται, ιππεύεται και εκπαιδεύεται το άλογο. Η κάθε συνεδρία συνδυάζει εργοθεραπεία (Occupational Therapy) και εκπαιδευτικό/θεραπευτικό παιχνίδι (Play Therapy).

Πρόκειται για μια προσιτή οικονομικά θεραπεία, που δυστυχώς στη χώρα μας δεν συνταγογραφείται, αφού δεν είναι αναγνωρισμένη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως επισημαίνει η Κατερίνα Ρόκου, «οι συμμετέχοντες σε προγράμματα ιπποθεραπείας ωφελούνται σε προβλήματα που παρουσιάζουν τα οποία μπορεί να είναι: κινητικά, συμπεριφοράς, κατάθλιψης, φοβίες, προβλήματα συγκέντρωσης και προσοχής, αναπτυξιακά, ψυχοπαθολογικά, νοητικά και ψυχοκινητικά. Με απλά λόγια θέματα που καθιστούν την επικοινωνία τους ή την προσαρμογή τους με το περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολη και κατά συνέπεια η καθημερινότητα τους χαρακτηρίζεται από τους ίδιους και από τον περίγυρο τους ιδιαίτερα δυσκολη. Εκεί που στοχεύει η θεραπευτική ιππασία είναι στο να αναπτυχθεί η λειτουργικότητα τους, να βελτιωθούν οι κοινωνικές δεξιότητες, η επικοινωνία, να αποκτήσουν αυτογνωσία, κατά συνέπεια να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους».

«Η περιοχή μας έχει την τιμή και τη χαρά να διαθέτει έναν πρωτοποριακό χώρο εκπαίδευσης και θεραπείας ενός μεγάλου πλέγματος παθήσεων που πολλές φορές οδηγούν σε αδιέξοδο τους γονείς των συγκεκριμένων παιδιών. Διαπίστωσα ιδίοις όμμασι το κοινωνικό πάνω από όλα έργο που προσφέρει η κυρία Ρόκου με την ομάδα της στην Ιπποστήριξη. Αυτές τις προσπάθειες οφείλουμε ως δημοτική αρχή να τις αγκαλιάσουμε και να τις αναδείξουμε ώστε να συνεχίζει να προσφέρεται σε παιδιά από την ευρύτερη περιοχή αλλά και όλη τη Θεσσαλονίκη αυτή η εναλλακτική και καινοτόμος θεραπεία με τα άλογα, αυτά τα μοναδικά κι αξιαγάπητα ζώα», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium