Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/3/2024 09:03:22Επισκέπτες Online: 482


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εκδηλώσεις για τον καρκίνο του μαστού σε Λαγκαδά, Σοχό και Ασσηρο
31-10-2022
Εκδηλώσεις για τον καρκίνο του μαστού σε Λαγκαδά, Σοχό και Ασσηρο
 

Αφιερωμένος στην πρόληψη κατά του Καρκίνου Μαστού ήταν και ο φετινός Οκτώβριος για τον Δήμο Λαγκαδά, όπου με την πολύτιμη συνεργασία που παρείχε ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Aλμα Ζωής», η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι Πολιτιστικοί Χορευτικός Όμιλος Σοχού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασσήρου, διοργανώθηκαν τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα στον Λαγκαδά στις 15, στον Σοχό στις 18 και στην Aσσηρο στις 25 Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις αυτές φυσικά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν δίχως την αμέριστη συμβολή των ιατρών μαστολόγων Βλάση Τσαντήλα (εκδήλωση στον Λαγκαδά) και Αναστασίας Αμανατίδου (εκδηλώσεις σε Σοχό και Aσσηρο) που με τις εξειδικευμένες παρουσιάσεις που πραγματοποίησαν, φρόντισαν να λύσουν κάθε απορία που τέθηκε από τις γυναίκες που έδωσαν το παρών.

Καθοριστική ήταν και η συμβολή του μέλους του δ.σ. του Aλματος Ζωής κυρίας Ρίκας Γιουβανέλλη, που με τις ομιλίες της και στις τρεις εκδηλώσεις επισήμανε στις γυναίκες τη σημασία της πρόληψης.
Ξεχωριστή θέση σε αυτό τον κύκλο ενημερώσεων είχε και η παρέμβαση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Καράογλου ο οποίος διηγήθηκε την προσωπική του ιστορία αναφορικά με τη μάχη ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού, αλλά και πως κατάφερε να βγει νικητής χάρη στην πρόληψη, που ήταν και η προμετωπίδα του κύκλου εκδηλώσεων.
Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές βέβαια ήταν και η κίνηση της κυρίας Φανής Ποϊράζη, κομμώτριας από τον Σοχό, που προσέφερε μαζί με τον γιο της και κομμωτή Γιάννη Αθανασάκογλου πάνω από 100 κοτσίδες μαλλιών στις γυναίκες που δίνουν μια συγκλονιστική μάχη ενάντια στον Καρκίνο.

«Η ιατρική επιστήμη αυτό που συστήνει για όλες τις ασθένειες είναι η πρόληψη. Και όσο η πρόληψη γίνεται πιο εντατική, τόσο οι λέξεις ανίατη και επάρατος που αφορούν τον καρκίνο θα συναντώνται λιγότερο», επισήμανε για την αξία της πρόληψης που παρείχαν οι τρεις αυτές εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.
Το ραντεβού δόθηκε για τον επόμενο μήνα που θα είναι αφιερωμένος στη μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού, τον Οκτώβριο του 2023, ωστόσο όλοι επισήμαναν ότι η πρόληψη ενάντια στον καρκίνο συνεχίζεται και τις 365 μέρες του χρόνου.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium