Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/6/2023 02:22:53 Επισκέπτες Online: 390


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ταχματζίδης: «Εκτέθηκα κάνοντας προβλέψεις για το πότε θα κατασκευαστεί η γέφυρα Μπογδάνα»
12-11-2022
Ταχματζίδης: «Εκτέθηκα κάνοντας προβλέψεις για το πότε θα κατασκευαστεί η γέφυρα Μπογδάνα»
 

Αγνωστος ο χρόνος κατασκευής της

Η κατασκευή της νέας γέφυρας Μπογδάνα απασχόλησε το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, με τον δήμαρχο κ. Ταχματζίδη να δηλώνει εκτεθειμένος για τις δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα σχετικά με τον χρόνο κατασκευής της.

"Εκτέθηκα κάνοντας προβλέψεις με ημερομηνίες βασιζόμενος στους τεχνικούς της υπηρεσίας. Θα πρέπει να γίνει μια καλή κατασκευή, ώστε να μην παρασυρθεί και πάλι. Έγιναν πασαλείμματα τα προηγούμενα χρόνια. Ασφαλώς και δεν είναι γέφυρα αυτή, είναι μια κατασκευή και θέλουμε να την κάνουμε καλή ώστε να μην παρασυρθεί πάλι" ανέφερε ο κ. δήμαρχος. 

Πλέον, η κατεστραμμένη γέφυρα συμπληρώνει 13 μήνες, με χιλιάδες δημότες να δηλώνουν εκνευρισμένοι από την κατάσταση, γεγονός που σαφώς και θα αποτυπωθεί στις κάλπες στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.  

Η γέφυρα είχε υποστεί άλλες δύο φορές ζημιές από τον χείμαρρο Μπογδάνα, ενώ η προχειρότητα με την οποία επισκευάζονταν τα προηγούμενα έτη είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της τον Οκτώβριο του 2021, με τον τεράστιο όγκο νερού να παρασέρνει μεγάλο μέρος της κατασκευής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής ανέφερε πως «ολοκληρώθηκε η μελέτη από την τεχνική υπηρεσία. Πήγε ήρθε δέκα φορές στην Περιφέρεια για αλλαγές. Την Πέμπτη θα έχουμε τη φάση ολοκλήρωσης της μελέτης. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να εγκριθούν και τα περιβαλλοντικά, τα οποία ευελπιστώ πως θα πάρουμε γρήγορα. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα μπορέσω να σας πω περισσότερα πράγματα».

Η κατασκευή της νέας γέφυρας αναμένεται να στοιχίσει περίπου 700.000,00€, χρήματα που προέρχονται από την κεντρική διοίκηση και από πόρους του δήμου.

 
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium