Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/4/2024 06:37:49

Επισκέπτες Online: 663


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κατάληψη από χθες στο 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά
15-11-2022
Κατάληψη από χθες στο 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά
 

Υπό κατάληψη τελεί από χθες το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, με τους μαθητές να αισθάνονται αγανακτισμένοι με την κτιριακή κατάσταση, αλλά και την αδιαφορία της διοίκησης του δήμου Λαγκαδά στα αιτήματα τους.

Όπως ανέφεραν στο lagadas.net εκπρόσωποι του δεκαπενταμελούς του σχολείου, οι μαθητές νιώθουν έντονη δυσφορία λόγω της δυσοσμίας των τουαλετών, που είναι απαρχαιωμένες και ασυντήρητες και η γειτνίαση με αίθουσες διδασκαλίας κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Επίσης, λόγω της ακαταλληλότητας μεγάλου μέρους του κτιριακού συγκροτήματος, έχει προκύψει η ανάγκη εγκατάστασης δύο αιθουσών τύπου προκάτ στις ήδη έξι προκάτ αίθουσες που τοποθετήθηκαν πέρσι προκειμένου να στεγαστούν σε αυτές μία τάξη διδασκαλίας και η αίθουσα καθηγητών.

Σημαντικά ζητήματα υγιεινής αναφέρουν οι μαθητές, καθώς δεν υπάρχει πόσιμο νερό στην αυλή του σχολείου, αλλά και προβλήματα καθαριότητας, αφού το σχολείο καθαρίζεται από μόλις μία καθαρίστρια που εργάζεται τρεις ώρες την ημέρα, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά Λίνα Σαράφη.

Οι μαθητές τονίζουν πως στο σχολείο δεν λειτουργεί το κυλικείο, ενώ παράλληλα ζητούν ενίσχυση με αθλητικό εξοπλισμό για τις δραστηριότητες τους.

Η κ. Σαράφη αναφέρει πως ο κ. Ταχματζίδης ήταν ενήμερος για την κατάσταση αυτή μέσω έγγραφης επιστολής που έστειλαν οι μαθητές, όμως δεν ελήφθη από τον δήμο καμία απάντηση στα αιτήματα τους, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην κατάληψη προκειμένου να εισακουστούν και να βρεθεί λύση. Τονίζει μάλιστα πως τα περισσότερα από τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά από πέρσι, όμως δεν υπήρξε καμία διάθεση να επιλυθούν.

Ο κ. Ταχματζίδης μιλώντας στο lagadas.net ανέφερε πως τα περισσότερα από τα αιτήματα τους θα λυθούν άμεσα, εκτός από τις τουαλέτες προκάτ που καθυστερεί η διαδικασία λόγω γραφειοκρατίας, και πως η κατάληψη θα λήξει σήμερα αφού είναι θέμα χρόνου να λυθούν άμεσα κάποια θέματα.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium