Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/3/2024 07:37:52Επισκέπτες Online: 324


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κοιμητήρια Δήμου Λαγκαδά: Ανύπαρκτη η υπηρεσία Κοιμητηρίων, σκανδαλώδεις προβλέψεις εξόδων
27-11-2022
Κοιμητήρια Δήμου Λαγκαδά: Ανύπαρκτη η υπηρεσία Κοιμητηρίων, σκανδαλώδεις προβλέψεις εξόδων
 

Μπλόκο από την αντιπολίτευση στον καθορισμό τελών και δικαιωμάτων χρήσης των δημοτικών κοιμητηρίων

Την γενική αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης συνάντησε η προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Λαγκαδά να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο τον καθορισμό τελών και δικαιωμάτων χρήσης των δημοτικών κοιμητηρίων.

Ενστάσεις και ερωτηματικά υπήρξαν από όλες τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο για το κόστος (100 ευρώ) του δικαιώματος ενταφιασμού που δεν έχει καμία ανταποδοτικότητα καθώς η υπηρεσία κοιμητηρίων είναι απολύτως ανενεργή, όσο και για τις υπέρογκες, έως και σκανδαλώδεις θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει, προβλέψεις εξόδων για το 2023, που φτάνουν στο ύψος των 612.000 ευρώ.

«Ενεργοποιήστε την υπηρεσία κοιμητηρίων. Κάποιοι πρέπει να κάνουν τις ταφές και τις εκταφές. Δεν είναι αυτή δουλειά των συγγενών των νεκρών», είπε απευθυνόμενος στο δήμαρχο Λαγκαδά ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκαδά, κ. Καραγιοβάννης.

«Η υπηρεσία κοιμητηρίων δεν προσφέρει τίποτε. Για ποιον λόγο πληρώνει κάποιος τα 100 ευρώ ως τέλος ενταφιασμού. Τι παίρνει ανταποδοτικά; Είναι εικόνα αυτή που έχουν τα κοιμητήριά μας», αναρωτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Τζαγγάνας.

«Είναι δυνατόν στα έξοδα για τα κοιμητήρια το 2023 να προβλέπονται 50.000 ευρώ για συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων και 30.000 ευρώ για ανταλλακτικά μεταφορικών μέσων; Πόσα μεταφορικά μέσα έχει διαθέσει ο δήμος Λαγκαδά για τη λειτουργία των κοιμητηρίων και ποια ακριβώς δουλειά κάνουν ώστε να δικαιολογείται η πρόβλεψη 80.000 ευρώ συνολικά», ρώτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταύρος Μπάσιας και Ανέστης Πετρίδης, χωρίς να λάβουν καμία συγκεκριμένη απάντηση από τον δήμαρχο Λαγκαδά ή κάποιον από τους αντιδημάρχους.

www.lagadasola.com
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium