Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/3/2024 07:54:15Επισκέπτες Online: 367


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Διαμαρτυρία μαθητών του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά για προβλήματα του σχολείου
28-11-2022
Διαμαρτυρία μαθητών του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά για προβλήματα του σχολείου
 

Σε αναβρασμό εδώ και καιρό οι σχολικές κοινότητες του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά, ζητώντας λύσεις στα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά

Σε διαμαρτυρία προέβησαν σήμερα το πρωί μαθητές και γονείς του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά, καθώς όπως αναφέρουν αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στο σχολείο όπου φιλοξενούνται εδώ και 2 χρόνια, στο 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά (Κολχικό).

Λίγες μέρες νωρίτερα, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά προχώρησαν σε διήμερη κατάληψη και διαμαρτυρία, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες υγιεινής, εγκατάστασης αιθουσών προκάτ λόγω έλλειψης αιθουσών και βελτίωση της καθαριότητας (διαβάστε εδώ).

Η διαμαρτυρία των μαθητών του 2ου Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Λαγκαδά, με την διευθύντρια Αννα Τιρικανίδου, τους μαθητές και τους γονείς να προσέρχονται στο Δημαρχείο προκειμένου να καταθέσουν επιστολή διαμαρτυρίας στο κ. Ταχματζίδη, ζητώντας λύσεις σε σημαντικά θέματα λειτουργίας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Γονέων Μαθητών του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά, το σημαντικότερο ζήτημα που θέτουν είναι η κατασκευή μιας ράμπας στην είσοδο του σχολείου, προκειμένου να γίνει η επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών από τα λεωφορεία με ασφάλεια. Παράλληλα, εκκρεμεί η διαμόρφωση της έκτασης με χαλίκι, ώστε τα λεωφορεία να γυρίζουν εκεί χωρίς να κινδυνεύουν να κολλήσουν στη λάσπη σε περίπτωση βροχής ή να χρησιμοποιούν την αυλή του σχολείου για μανούβρες.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα σημαντικά ζήτημα είναι και η ασφάλεια των μαθητών λόγω ηλεκτρολογικών ζητημάτων. Σύμφωνα με την επιστολή «υπάρχουν πρίζες σε τοίχους που είναι επισφαλείς. Μας αναφέρθηκε περιστατικό με έκρηξη παλιάς λάμπας σε αίθουσα του κτιρίου. Υπάρχει ζήτημα και με το αλεξικέραυνο του κτιρίου, με μαρτυρίες ότι το καλώδιο της γείωσης του είναι κομμένο. Μέχρι και σήμερα το μόνο που έχει γίνει είναι απλή καταγραφή μερικών θεμάτων από ηλεκτρολόγους περιστασιακά χωρίς όμως καμία ουσιαστική ενέργεια αποκατάστασης» αναφέρει η επιστολή.

Παράλληλα, απαιτούνται υδραυλικές εργασίες στις τουαλέτες, καθώς δεν λειτουργούν τα καζανάκια και λείπουν αναλώσιμα (καλαθάκια, χαρτιά υγείας) που θεωρούνται αυτονόητα.

Επίσης, ο σύλλογος Γονέων κρίνει επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας αίθουσας καθηγητών, αφού οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν που να σταθούν και να καθίσουν για να μιλήσουν ή να ακουμπήσουν τα πράγματά τους.

Κλείνοντας την επιστολή, ο Σύλλογος Γονέων αναφέρει πως «απαιτούμε για ακόμη μία φορά να προβείτε άμεσα σε όλα τις απαραίτητες ενέργειες για την οριστική λύση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τα παιδιά των δημοτών σας κάθε μέρα. Διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για το σχολείο μας. Πιστεύουμε ότι δεν μας έχει απομείνει άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε όλα τα παραπάνω απολύτως κρίσιμα ζητήματα από την αξιοποίηση κάθε μορφής δράσης και κλιμακούμενης κινητοποίησης. Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας για ένα σχολείο που αφού λυθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα, ίσως συμβαδίσει κάπως με την εποχή των ίσων ευκαιριών για όλους στην παιδεία».
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium