Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/4/2024 13:07:55

Επισκέπτες Online: 914


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κυργιάννης: «Χρεώνει αναδρομικά η ΔΕΥΑΛ» -Ταχματζίδης: «Έχετε δίκιο»
28-11-2022
Κυργιάννης: «Χρεώνει αναδρομικά η ΔΕΥΑΛ» -Ταχματζίδης: «Έχετε δίκιο»
 

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα νομιμότητας, το οποίο καθιστά ακόμη πιο προκλητική και εξοργιστική για τους δημότες - καταναλωτές στο δήμο Λαγκαδά την υπόθεση της αύξησης των τιμολογίων ύδρευσης, ανέδειξε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες με Όραμα», Μπάμπης Κυργιάννης, υποχρεώνοντας το δήμαρχο Λαγκαδά να ομολογήσει ότι έχει δίκιο.

Οι εκκαθαριστικοί, λοιπόν, λογαριασμοί του α΄ εξαμήνου 2022 ως προς την κατανάλωση νερού και τα πάγια που επιβάλλει η από 29-3-2022 απόφαση της, Δ.Ε.Υ.Α.Λ., οι οποίοι έχουν κοινοποιηθεί στους δημότες, περιλαμβάνουν τιμές που υπολογίζονται με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, ενώ κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2022 ίσχυε η προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική που περιελάμβανε χαμηλότερες τιμές!

«Τούτο έρχεται σε αντίθεση με τη γενική αρχή του διοικητικού δικαίου, σύμφωνα με την οποία δεν είναι επιτρεπτή η αναδρομική εφαρμογή νόμου, διοικητικής πράξεως κτλ. Επιπρόσθετα, το ίδιο το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. με την ως άνω αναφερόμενη υπ’ αριθ. 258/2022 απόφαση της αλλά και με την υπ’ αριθ. 547/20-10-2022 όταν και απέρριψε σχετική ένσταση δημότη, αναγνωρίζει ότι η αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της θα έχει εφαρμογή από την 29-3-2022 και όχι λοιπόν προγενέστερα. Για τον λόγο αυτό, η Δ.Ε.Υ.Α.Λ., θα πρέπει άμεσα να αποκαταστήσει το όποιο ζήτημα νομιμότητας έχει προκύψει κατά την εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής στους κοινοποιηθέντες λογαριασμούς ύδρευσης του Α΄ εξαμήνου του 2022, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία, ως γνωστόν, οι νέες τιμές που εφαρμόζονται είναι συγκριτικά κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς τιμολογιακής χρέωσης», ανέφερε ο Μπάμπης Κυργιάννης, υποχρεώνοντας το δήμαρχο Λαγκαδά να παραδεχθεί ότι είναι σωστό αυτό που λέει ο δημοτικός σύμβουλος και ότι γίνονται ενέργειες από τη ΔΕΥΑΛ για να σταματήσει η επιβολή αυξημένων τελών σε λογαριασμούς που αφορούν περίοδο προ της αύξησης.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΚΥΡΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

www.lagadasola.com
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium