Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/6/2022 09:04:51
    Επισκέπτες Online: 471


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
18-08-2011
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το πρώτο μεγάλο έργο αναμένεται να εγκαινιάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η νέα διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά. Πρόκειται για τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Λαγκαδά, που -παρότι ήταν ολοκληρωμένη από το 2004- δεν λειτούργησε ποτέ, γιατί το σχετικό έργο σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης δεν είχε προβλεφθεί!

«Προτεραιότητα μας είναι να διασώσουμε, όσο μπορούμε, το περιβάλλον. Η λίμνη Κορώνεια έχει πάθει μεγάλη ζημιά και είναι ντροπή για μας που δεν λειτουργεί ο βιολογικός του Λαγκαδά» ανέφερε σε συνέντευξη του στο Ράδιο Λαγκαδά 100,6 και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Καράκαλο ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης.
Παράλληλα, τόνισε πως έχουν κατατεθεί προτάσεις για έγκριση μέσω προγραμμάτων για δημιουργία δύο βιολογικών σταθμών και αποχετευτικών αγωγών στις δημοτικές κοινότητες Σοχού και Ζαγκλιβερίου, ενώ στις δημοτικές κοινότητες της Ασσήρου και των Λαγυνών τα υπάρχοντα αποχετευτικά δίκτυα θα συνδεθούν με τον βιολογικό σταθμό του Λαγκαδά.
Εγκαίνια το Σεπτέμβριο
Στις αρχές Σεπτέμβρη αναμένεται να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός του Λαγκαδά, που ήταν ολοκληρωμένος από το 2004, όμως δεν δούλεψε ούτε μία μέρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλα τα λύματα του Λαγκαδά να καταλήγουν μέσω του ποταμού Μπογδάνα στη λίμνη, ενώ τα βοθρολύματα της ευρύτερης περιοχής να πετιούνται ανεξέλεγκτα σε λίμνες, χωράφια και ρέματα. 
«Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο αυτό που θα πω, όμως είναι μια πραγματικότητα η λειτουργία του βιολογικού του Λαγκαδά στις αρχές Σεπτέμβρη και σαν διοίκηση θα ξεκινήσουμε με θέματα που επί πολλά χρόνια ήταν παρατημένα και δεν ενδιαφερόταν κανένας» τόνισε ο κ. δήμαρχος.
Έτοιμο το Μπίλειο το 2012
Στις αρχές του νέου έτους θα εγκαινιαστεί και το Μπίλειο Πολιτιστικό Κέντρο, ένα έργο που εδώ και δύο δεκαετίες σχεδόν, παραμένει ημιτελές. Ο κ. δήμαρχος χαρακτήρισε το έργο «γεφύρι της Αρτας» και δήλωσε πως σύντομα θα λειτουργήσει, ικανοποιώντας ένα κοινό αίτημα πολλών ετών. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium