Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/2/2024 20:54:01

Επισκέπτες Online: 416


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά για την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του σχολείου
11-01-2023
Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά για την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του σχολείου
 

Σήμερα Τρίτη 10-01-2023 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Λαγκαδά συνήλθε συμβούλιο με αίτημα και πρωτοβουλία του Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Θεοδοσιάδη, με την παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ταχματζίδη, της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Κοτσώνη, εκπροσώπων του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του Γυμνασίου, του κ. Διευθυντή του Γυμνασίου, καθηγητών του Γυμνασίου καθώς και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στα πλαίσια προσπάθειας εξεύρεσης λύσης στα συνεχιζόμενα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του σχολείου, λόγω των οποίων οι μαθητές έχουν ξεκινήσει κατάληψη του σχολείου από χθες Δευτέρα 09-01-2023.

Δυστυχώς, ενώ από τις αρχές Δεκεμβρίου εμείς ως Δ.Σ. του Συλλόγου έχουμε κάνει σειρά επαφών και καθημερινών προσπαθειών, ώστε να επιλυθούν τα βασικά καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές και αφορούν : την απαραίτητη εγκατάσταση νέων τουαλετών ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των 310 μαθητών που φοιτούν στο σχολείο και να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής, την τοποθέτηση μπασκετών στον χώρο της αυλής για να μπορούν οι μαθητές να παίζουν μπάσκετ, την επιδιόρθωση της περίφραξης που έχει τοποθετηθεί στον χώρο της αυλής ώστε να μην τηρούνται κανόνες ασφάλειας και άλλες απαραίτητες παρεμβάσεις, και ενώ είχαμε λάβει προφορική διαβεβαίωση για την δρομολόγησή τους τις ημέρες των διακοπών των εορτών, με απογοήτευσή μας διαπιστώσαμε σήμερα ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν αυτές οι εργασίες. Έτσι το μόνο που μπορέσαμε να εισπράξουμε είναι υποσχέσεις μελλοντικής επίλυσης και συγκεκριμένα ότι εντός 10ημέρου θα τοποθετηθούν οι δύο μπασκέτες και ότι μέχρι 15 Φεβρουαρίου θα εγκατασταθούν νέες προκατασκευασμένες τουαλέττες.

Τα παιδιά μας δείχνοντας υπευθυνότητα και ωριμότητα, εκτίμησαν τις προσπάθειές μας και τις προσπάθειες των καθηγητών του σχολείου, αλλά δεν πείστηκαν από τις προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του Δήμου γιατί «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά». . . Ζήτησαν προκειμένου να λήξουν την κατάληψη να πάρουν γραπτή δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα που υποσχέθηκε η δημοτική αρχή, δεσμευόμενα ότι μόλις λάβουν το σχετικό έγγραφο θα λήξουν την κατάληψη, το οποίο έγγραφο ακόμη αναμένουμε.

Διαβάστε σχετικά:
Κατάληψη ξανά στο 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

Εμείς, έχοντας γονείς και παππούδες που πήγαν σχολείο μετά την κατοχή, όντας κάποιοι από εμάς μαθητές σε εποχές μετασεισμικές, αναρωτιόμαστε ποια ανωτέρα βία και ποιο έκτακτο γεγονός βιώσαμε στον Λαγκαδά και ως αποτέλεσμα δεν μπορούν τα παιδιά μας να απολαμβάνουν ένα βασικού επιπέδου σχολικό περιβάλλον και γιατί δεν βρίσκεται λύση εδώ και ενάμισυ χρόνο στα βασικά προβλήματα καθημερινής λειτουργίας του σχολείου μας ; Γιατί αναγκάζονται 310 μαθητές να εξυπηρετούνται καθημερινά από 6 μόνο τουαλέττες με κίνδυνο της υγείας τους και γιατί να υποτιμούνται τα παιδιά μας τόσο και δεν έχουν έστω μία μπασκέτα να παίξουν στην αυλή τους ; Για να μη μιλήσουμε για αίθουσες γραφείων των καθηγητών, ή αίθουσες εκδηλώσεων ή εργαστήρια και φυσικά για το μελλοντικό σχολείο που πρέπει να κατασκευαστεί.

Ζητούμε την άμεση ικανοποίηση της τοποθέτησης μπασκετών και τουαλεττών σύμφωνα το ως άνω χρονοδιάγραμμα, και σε αντίθετη περίπτωση δεσμευόμαστε ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων των μαθητών Α΄ Γυμνασίου Λαγκαδά ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τα δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας, και ζητούμε την βοήθεια και την συμμετοχή όλων σας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων των Μαθητών του Α΄ Γυμνασίου Λαγκαδά
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium