Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/6/2024 08:37:53Επισκέπτες Online: 628


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σε ποιους δήμους της Θεσσαλονίκης επανασυστήνεται η Δημοτική Αστυνομία - Γιατί μένει εκτός ο Λαγκαδάς
11-01-2023
Σε ποιους δήμους της Θεσσαλονίκης επανασυστήνεται η Δημοτική Αστυνομία - Γιατί μένει εκτός ο Λαγκαδάς
 

Πόσες νέες προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών ζητούν από το υπουργείο Εσωτερικών οι 14 δήμοι της Θεσσαλονίκης

Στην επανασύσταση ή στην ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας πρόκειται να προχωρήσουν δήμοι της Θεσσαλονίκης, εκμεταλλευόμενοι την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη 1.264 ειδικού ένστολου προσωπικού για τη στελέχωση των μονάδων.
Ήδη, η πλατφόρμα του υπουργείου έχει ανοίξει από τις 4 Ιανουαρίου και οι δήμοι έχουν προθεσμία έως τις 18 του μήνα να υποβάλουν τα αιτήματά τους με τον αριθμό των ατόμων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στη Δημοτική Αστυνομία. Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθούν οι δηλώσεις των δήμων, θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες έκδοσης της προκήρυξης για τις 1.264 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να εκδοθεί τον Φεβρουάριο.

Στην εκτίμηση ότι οι περισσότεροι δήμοι θα αξιοποιήσουν αυτή τη διάταξη της κυβέρνησης και θα στελεχώσουν Δημοτική Αστυνομία εξέφρασε, μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. «Ήταν απώλεια η Δημοτική Αστυνομία που έφυγε από πολλούς δήμους. Οι περισσότεροι δήμαρχοι θα το ζητήσουν. Η Δημοτική Αστυνομία είναι λειτουργική για έναν δήμο, βρίσκεται κοντά στους πολίτες και μπορεί να μεσολαβεί με άλλες υπηρεσίες», υπογράμμισε.  

«Αποδείχθηκε στην πράξη λάθος η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Έστω και με καθυστέρηση κάποιων ετών, κινείται στη σωστή κατεύθυνση η επανασύσταση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας με πρόσληψη προσωπικού», επισήμανε στη Voria.gr ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. Όπως σημείωσε ο ίδιος, «η ευταξία των πόλεων και άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με αρμοδιότητες, στις οποίες δεν μπορεί να αντεπεξέλθει η Ελληνική Αστυνομία, θα υπηρετηθούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό προς όφελος των πόλεων και των πολιτών».

Τέσσερις δήμοι, του Παύλου Μελά, του Κορδελιού-Ευόσμου, της Πυλαίας-Χορτιάτη και της Θεσσαλονίκης, έχουν ήδη Δημοτική Αστυνομία, οκτώ πρόκειται να προχωρήσουν στην επανασύστασή της, ενώ οι υπόλοιποι δύο δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα καθώς δεν προβλέπεται η σύσταση της εν λόγω υπηρεσίας στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας τους.

Επιχειρήσεις του Λαγκαδά ζητούν προσωπικό - Δείτε ΕΔΩ

120 νέους δημοτικούς αστυνομικούς θα ζητήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης - Ενίσχυση σε άλλους τρεις δήμους

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα αιτηθεί 120 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 30 πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι 30 τεχνολογικής και οι 60 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το αίτημα με την έγκριση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα έχει ήδη προωθηθεί από τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Μιχάλη Αλλαγιώτη στη Διεύθυνση Προσωπικού για να κινηθούν στη συνέχεια όλες οι διαδικασίες. Σήμερα η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης έχει 74 δημοτικούς αστυνομικούς, αλλά με τον νέο νόμο πρέπει να διαθέτει 318.

Οκτώ επιπλέον άτομα θα ζητήσει για την ενίσχυση της Δημοτικής του Αστυνομίας ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη. Αυτός ο αριθμός προβλέπεται και στον οργανισμό του δήμου. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, «είναι από τους δήμους που πιστεύουν στον θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας και τα όσα μπορεί να προσφέρει». Σήμερα η δημοτική αστυνομία Πυλαίας Χορτιάτη είναι υποστελεχωμένη καθώς διαθέτει μόλις επτά άτομα.

Στον δήμο Παύλου Μελά, αυτή τη στιγμή, υπηρετούν επτά δημοτικοί αστυνομικοί. Στόχος του δήμου είναι η ενίσχυση της δύναμης με επιπλέον πέντε άτομα για τα οποία θα υποβληθεί το σχετικό αίτημα στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών.

Στον μεγαλύτερο σε πληθυσμό δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης, αυτόν του Κορδελιού - Ευόσμου, η δημοτική αρχή σύμφωνα με το Οργανόγραμμά της μπορεί να αιτηθεί έως 39 άτομα για τη θέση του δημοτικού αστυνομικού. Οι ανάγκες στον συγκεκριμένο δήμο που κατά διαστήματα ζητά ενίσχυση της αστυνόμευσης είναι αυξημένες. Αυτή τη στιγμή την υπηρεσία στελεχώνουν 14 άτομα τα οποία καλούνται να πραγματοποιούν βάρδιες καθημερινά, πρωί – βράδυ.  

Επανασύσταση Δημοτικής Υπηρεσίας σε τέσσερις δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης

Δέκα δημοτικούς αστυνομικούς ζητά για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης, ο οποίος είχε διατυπώσει ανάλογο αίτημα και πριν τη νέα διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για τρεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, τρεις τεχνολογικής και τέσσερις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πράσινο φως για την κατάθεση αιτήματος για την πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών άναψε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Νεάπολης - Συκεών. Θα ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών την πρόσληψη 26 δημοτικών αστυνομικών, προκειμένου να επανασυσταθεί η υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης είχε χαρακτηρίσει «τραγικά λάθος επιλογή» την κατάργηση της δημοτικής Αστυνομίας.

Στον δήμο Ωραιοκάστρου, ο οποίος στο παρελθόν διέθετε Δημοτική Αστυνομία, ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης προχώρησε σε νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και κρίνοντας ότι είναι απαραίτητη η Δημοτική Αστυνομία, πρόβλεψε την επανασύστασή της. Το αίτημα προς το υπουργείο, με τη σχετική εισήγηση των Οικονομικών Υπηρεσιών για τα απαραίτητα κονδύλια, θα αφορά οκτώ άτομα.

Σημαντικό βήμα για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή του εκτιμά ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης τη διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών. Σχεδιάζει να ζητήσει περίπου 14 άτομα για να στελεχώσουν τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία θα επανασυσταθεί στον δήμο του.

Στη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας σχεδιάζει να προχωρήσει ο δήμος Χαλκηδόνος, ο οποίος είναι μεγάλης έκτασης και έχει 17 οικισμούς. Ήδη οι υπηρεσίες του δήμου ετοίμασαν το αίτημα για την πρόσληψη 6 δημοτικών αστυνομικών.

Πόσες θέσεις δημοτικών αστυνομικών θα δημιουργηθούν σε δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Δεκαπέντε δημοτικοί αστυνομικοί πρόκειται να προσληφθούν στον δήμο Καλαμαριάς, μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης, «στόχος είναι να μπει μία τάξη στους δρόμους της Καλαμαριάς και να διασφαλιστεί η ελεύθερη και ασφαλής διέλευση των ατόμων με αναπηρία και των πεζών».

Αίτημα για 20 δημοτικούς αστυνομικούς κατέθεσε για την επανασύσταση της υπηρεσίας ο δήμος Θέρμης, ο οποίος περιλαμβάνει 14 οικισμούς και έχει πάνω από 50.000 κατοίκους. Από αυτούς οι τέσσερις θα είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ο ένας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και οι 15 Δευτεροβάθμιας.

Ο δήμος Θερμαϊκού στο παρελθόν είχε Δημοτική Αστυνομία, την οποία όμως είχε καταργήσει η προηγούμενη διοίκηση. Ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής προχώρησε σε καινούργια απόφαση για την επανασύστασή της στον Οργανισμό του δήμου και έτσι θα κατατεθεί αίτηση για την πρόσληψη 20 δημοτικών αστυνομικών. Ο κ.Τσαμασλής εκτιμά ότι η Δημοτική Αστυνομία θα βοηθήσει πάρα πολύ στην ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών του δήμου.

Βόλβη και Λαγκαδάς

Για πρώτη φορά στη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας θα προχωρήσει και ο δήμος Βόλβης, ο οποίος κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει σε περιοχές του πλήθος τουριστών και επισκεπτών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Διαμαντή Λιάμα, ο δήμος πρόκειται να καταθέσει αίτημα για την πρόσληψη τεσσάρων δημοτικών αστυνομικών, αριθμός ο οποίος προβλέπεται και στο οργανόγραμμά του. 

Δεν θα μπορέσει να αιτηθεί την πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών ο δήμος Λαγκαδά, αφού οι οργανικές θέσεις έχουν καταργηθεί από το 2015. Ως εκ τούτου πρέπει να επανασυσταθούν οργανικές θέσεις δημοτικών αστυνομικών ώστε ο δήμος να αιτηθεί εκ νέου την πρόσληψή τους. «Η δημοτική αστυνομία δεν είναι αναγκαία μόνο για τη βεβαίωση τροχαίων παραβάσεων όπως συνηθίζεται στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά εδώ στην περιοχή μας τη χρειαζόμαστε για τη βεβαίωση προστίμων στις αυθαίρετες αποθέσεις ογκωδών απορριμμάτων, τις παράνομες χωματερές ή περιπτώσεις που αφορούν αδέσποτα», λέει ο δήμαρχος Γιάννης Ταχματζίδης στη Voria.gr.

www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium