Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/2/2024 20:07:26

Επισκέπτες Online: 444


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σε κοντέινερ τα μαθήματα στο 1ο γυμνάσιο Λαγκαδά - Κατάληψη από τους μαθητές, τι απαντά ο δήμος
12-01-2023
Σε κοντέινερ τα μαθήματα στο 1ο γυμνάσιο Λαγκαδά - Κατάληψη από τους μαθητές, τι απαντά ο δήμος
 

Σε αναβρασμό βρίσκεται η σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά λόγω μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περίπου 310 μαθητές του σχολείου, το οποίο βρίσκεται από τη Δευτέρα υπό κατάληψη.

Όλα ξεκίνησαν πέρυσι τον Αύγουστο όταν το κτήριο του σχολείου κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και τα παιδιά να κάνουν μαθήματα τοποθετήθηκαν στην αυλή κοντέινερ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα προβλήματα όμως κάθε άλλο παρά επιλύθηκαν, καθώς, όπως αναφέρουν οι γονείς, οι τουαλέτες δεν επαρκούν με συνέπεια τα παιδιά να συνωστίζονται στις υπάρχουσες 6 και να προκύπτει θέμα υγιεινής ειδικά σε μια περίοδο με έξαρση του κορωνοϊού και των ιώσεων.

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι η περίφραξη καθώς έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα το οποίο είναι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Σε αυτά προστίθεται το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν μπει μπασκέτες, ενώ δεν υπάρχει και κυλικείο με τα παιδιά να καταφεύγουν σε παρακείμενα καταστήματα για τα απαραίτητα.

Το πλέον όμως ανησυχητικό σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι ο Διευθυντής και η υποδιευθύντρια έχουν τα γραφεία τους ακόμη σε αίθουσες εντός του κτηρίου που έχουν κριθεί ακατάλληλες, όπως λέει με δική τους ευθύνη, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι όταν τα παιδιά χρειαστούν κάτι θα πρέπει να μπουν μέσα στο κτήριο.

Επιχειρήσεις του Λαγκαδά ζητούν προσωπικό - Δείτε ΕΔΩ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αναστάσιος Μπίρτας, τονίζει στη Voria.gr ότι τα θέματα έχουν τεθεί πολλάκις στην δημοτική αρχή ωστόσο, όπως λέει, υπάρχει ολιγωρία.

Την Τρίτη (10/1) έγινε μια ακόμη συνάντηση των εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας, καθηγητών, μαθητών, γονέων με τον Δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αναστασιάδη και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Ελισάβετ Κοτσώνη από την οποία όπως λέει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ακούστηκαν “μόνο υποσχέσεις” για την επίλυση των προβλημάτων το επόμενο διάστημα. 

Οι μαθητές δεν πείστηκαν από όσα άκουσαν και ζήτησαν για να τερματίσουν την κατάληψη γραπτή δέσμευση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Από την πλευρά τους οι γονείς σημειώνουν ότι αν δεν λυθούν άμεσα τα προβλήματα επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Διαβάστε σχετικά:
Κατάληψη ξανά στο 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

Τι απαντά η διοίκηση του δήμου

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, Νίκος Αναστασιάσης, μιλώντας στη Voria.gr επισήμανε ότι οι όποιες καθυστερήσεις για την προμήθεια των kibo για τις τουαλέτες οφείλονται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και ότι μέχρι τις 15 – 20 Φεβρουαρίου θα έχουν παραληφθεί. Αναφορικά με τις μπασκέτες ανέφερε ότι θα τοποθετηθούν σε μια εβδομάδα. «Είναι γνωστό ότι οι διαδικασίες δεν είναι εύκολες, είναι χρονοβόρες, θα είμαστε δίπλα στα παιδιά σε ότι χρειαστούν», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο δήμος θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου το υπάρχον κτήριο να μπορέσει να γίνει εκ νέου λειτουργικό. «Έχουμε κάνει ήδη προγραμματική με την ΑΝΕΘ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες για την αποκατάσταση. Όλα αυτά όμως είναι χρονοβόρα», σημείωσε.

Δείτε φωτογραφίες:

www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium