Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/5/2024 00:16:13Επισκέπτες Online: 564


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η απάντηση του Τρύφωνα Τσομπάνη στον δήμαρχο Λαγκαδά Γ. Ταχματζίδη
25-01-2023
Η απάντηση του Τρύφωνα Τσομπάνη στον δήμαρχο Λαγκαδά Γ. Ταχματζίδη
 
Σχετικό θέμα:

Απάντηση του Γ. Ταχματζίδη στον Τρύφωνα Τσομπάνη

Aγαπητέ κ. Δήμαρχε, φίλε Γιάννη

Σ' ευχαριστώ για την τιμή της απάντησης στο δημοσίευμά μου. Ξέρω πως η επικοινωνία μεταξύ πολιτικών και Δημοτών, είναι δύσκολη γιατί κανένας δεν θεωρεί υποχρέωσή του να απαντήσει σε παράπονα ακόμα και σε βολές δημοτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δική μας επικοινωνία. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που μου απαντάς μέσα σε μια τριετία. Η πρώτη, να σου θυμίσω, ήταν προ τριών χρόνων όταν σου ευχόμουνα καλή δύναμη στο έργο σου και έθετα τα προβλήματα του τόπου μας που χρειαζόταν την προσοχή σου. Αλλωστε σου τα είχα πει και δια ζώσης, λίγες μέρες μετά την εκλογή σου, όταν ζήτησες να βρεθούμε (στο cafe-cafe) για να σου υπογραμμίσω τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας και αν θυμάσαι σου είπα ότι εγώ μεν σου καταθέτω τα θέματα, αλλά θα ασκώ και κριτική ώστε να πιέζω για το καλύτερο, και τότε γέλασες. Τα θέματα που ζήτησα ήταν τρία: Λουτρά, Μπίλλειο, καθημερινότητα. Υπάρχει απάντηση για αυτά;

Από τότε λοιπόν, σήμερα μόλις καταδέχεσαι να απαντήσεις, τρία ολόκληρα χρόνια μετά, παρά τα συχνά δημοσιεύματά μου, για να μου πεις ότι βγάζω κακία και χολή. Δηλαδή μια στην αρχή και μια στο τέλος της άδοξης θητείας σου, για την οποία έδινες όρκους πίστης και θυσίας για τον Δήμο μας, ότι θα είσαι δίπλα στον Δημότη!

Το γεγονός της θεολογικής μου ιδιότητας δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις; Για να αποδείξεις ίσως το πόσο κακός θεολόγος και χριστιανός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που αγαπά με πάθος τον τόπο του; Ποτέ δεν θεώρησα ότι η θεολογική μου ιδιότητα αναστέλλει την ιδιότητα του πολίτη και του δημότη, ή ακόμα του ανθρώπου που νοιάζεται και απαιτεί μια πόλη ανθρώπινη. Αλλωστε η θεολογία είναι η πιο «πολιτική επιστήμη» κατά τον Αριστοτέλη, γιατί νοιάζεται για το καλό του ανθρώπου. Η «χολή» που αναφέρεις, ίσως ξεχνάς, ότι σε κανονικές δόσεις είναι χρήσιμη στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά ξεχνάς πόσες φορές οι πολιτικοί μας την έχετε σπάσει με απρόβλεπτα αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Τον τελευταίο καιρό, λίγο πριν τη δραπέτευσή σου από τον Δήμο μας, αναφέρεσαι συχνά και λες ότι «υποσχέθηκες μόνο δύο πράγματα: «το νοικοκύρεμα στα οικονομικά και την καθημερινότητα!!!». Αν έχεις στο αρχείο σου τις προεκλογικές σου ομιλίες, καλό θα είναι κάποιο βράδυ που θα είσαι χαλαρός, να τις ξανακούσεις για να δεις τι έταζες προεκλογικά.

Αν ως πολιτικός είχες το θάρρος των πράξεών σου, θα ομολογούσες ότι το χάλι του Δήμου μας δεν νοικοκυρεύεται, παρά τα όσα λες για την σημερινή εικόνα τους. Και αν ξανακούσεις τις τελευταίες συνεντεύξεις σου θα με δικαιώσεις και πάλι. Οι εργαζόμενοι και η ΔΙΑΥΓΕΙΑ μπορούν να ενημερώσουν τους πολίτες κάθε πότε πληρώνονται, όταν βεβαίως τους ξοφλάτε τετραμηνίως ή σε πεντάμηνα ολόκληρα καθυστέρησης!!! Τα οικονομικά του Δήμου μας βεβαίως και δεν τα δημιούργησες εσύ, αλλά η αντιδημαρχία οικονομικών έχει εδώ και 8 χρόνια τον ίδιο άνθρωπο με δική σου επιλογή. Τι προέκυψε και τώρα διορθώθηκαν τα οικονομικά ενώ πριν δεν μπορούσε να τα διορθώσει ο ίδιος άνθρωπος!  Ποιος δουλεύει ποιόν αγαπητέ μου Δήμαρχε;

Σχετικά με την απαξίωση των συμβούλων σου που υπογραμμίζεις, θεωρώ ότι οι ίδιοι απαξιώνουν τον εαυτό τους αναλαμβάνοντας πόστα που δεν κατέχουν το αντικείμενο και το χειρότερο απαξιώνουν και τον τόπο. Σαν ανθρώπους τους τιμώ, σαν πολιτευτές όχι. Έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Επίσης μην λες μεγάλο λόγο ότι επι των ημερών σου δεν χρεώθηκε ο Δήμος όταν οι πάντες γνωρίζουν από τους απολογισμούς ότι πχ η ΔΕΥΑΛ  τα χρωστούμενα και μόνο στη ΔΕΗ τα αύξησε κατά 1.500.000 ευρώ μέχρι στιγμής. Το ότι κάποιος υπουργός έσπευσε να δώσει 4.500.000€ για να πληρώσετε τη ΔΕΗ, αυτό απλά δείχνει την ευθύνη ή και την ενοχή του κόμματος, γι' αυτούς που προώθησε και στήριξε δυναμικά στις εκλογές και έφεραν το ΧΑΟΣ!!! Και ομολόγησες επίσης σε συνέντευξή σου ότι σε άλλη περίπτωση ο υπουργός «σας πούλησε»!!!

Ως προς την καθημερινότητα μιλάς σαν να έλυσες τα προβλήματά της!! Δήμαρχε δίνεις την εντύπωση ότι ζεις σε ένα παράλληλο σύμπαν!!! Δεν κυκλοφορείς στην πόλη καθημερινά; Δεν βλέπεις τους δρόμους; Δεν βλέπεις την καθαριότητα; δεν βλέπεις τα πεζοδρόμια; Δεν βλέπεις τα πάρκα και το πράσινο; Δεν βλέπεις τις παιδικές χαρές που δεν λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια; Δεν βλέπεις τα γήπεδα, δεν βλέπεις τον πολιτισμό; Τα νεκροταφεία; Δεν βλέπεις την τελεία απαξίωση των Λουτρών, δεν ρίχνεις μια ματιά στο Μπίλλειο; στο Μπαρέτη; Στα σχολεία;

Εντάξει!!!! άλλο να ονειρεύεσαι ό,τι μπορείς να τα θεραπεύσεις και άλλο να το φαντασιώνεσαι!!! Μιλάς για την αξιοπρέπεια της Διοίκησης αλλά όχι για την αξιοπρέπεια του Δήμου και των Δημοτών; Πες μας πού εντόπισες «τις καλές μέρες» που αναφέρεις για να τις αναζητήσουμε και μεις, ξέρω κι εγώ… μήπως κάνουμε λάθος από «κακία»!! Αλήθεια, τι λόγο έχουμε να βγάζουμε κακία για έναν άνθρωπο που τα έκανε «όλα καλά», όπως νομίζει; Πόσο αντέχει στη λογική η άποψή σου ότι απαίτησες «σκληρή δουλειά, σωστή διοίκηση και υπομονή από τον λαό»!!!

Πόσο υπομονή πιά!!!

Τέλος θέλω να κλείσω, για να μη το κουράζω και πολύ, αφού κανένας πολιτικός δεν δέχεται ποτέ ότι δεν παρήγαγε έργο, θέλω να σου πω για το παιδαριώδες ευφυολόγημά σου ότι αν δεν είμαι ικανοποιημένος «να κατέβω για δήμαρχος για να με ψηφίσεις κι όλας». Αυτά τα λένε τα παιδιά όχι οι πολιτικοί!!!

Ακουσε φίλε Γιάννη, δεν είμαι της λογικής ότι τώρα που οδεύω στη σύνταξη και σε λίγο θα πλησιάζω τα εβδομήντα μου, ότι είμαι σε θέση να διορθώσω ή να χτίσω αυτή την πόλη από την αρχή. Δεν θα το παίξω Τζον Μπάϊντεν του Λαγκαδά, όπως εσύ, για να είμαι στην επικαιρότητα της πολιτικής! Δοκίμασα προ οκταετίας με μια ομάδα ωραίων και ξεχωριστών ανθρώπων του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ να διορθώσουμε ό,τι διορθώνεται. Δυστυχώς παρά το ότι ο Λαγκαδάς μας τίμησε, δεν δόθηκε μια ευκαιρία στο Δήμο να δοκιμάσει ανθρώπους που ήξεραν να ονειρεύονται και να προγραμματίζουν για το μέλλον, γατί είχαν και παιδεία και γνώση και μεράκι. Μάταια όμως γιατί αυτός ο λαός,  ο τόσο απογοητευμένος και το τόσο προδομένος, επιμένει στα ίδια λάθη, να παρασύρεται από «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» των κομματανθρώπων!!! Ας είναι… ας αναλάβει κάποτε και τις δικές του ευθύνες ολάκερες απέναντι στις γενιές  που έρχονται!!! Απλά το γεγονός και μόνο ότι δεν τολμάς να κατέβεις ως υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης που νομίζεις ότι πρόσφερες, λέει πολλά!

Φιλικά

Τρύφων Τσομπάνης

Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium