Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 23:22:03Επισκέπτες Online: 489


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Που θα γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Λαγκαδά
11-02-2023
Που θα γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Λαγκαδά
 

Γεμάτο εκδηλώσεις είναι το αποκριάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Δήμο Λαγκαδά, με το Σοχό να πρωταγωνιστεί, ενώ καρναβαλικές παρελάσεις θα γίνουν σε Λαγκαδά, Ασκό και Ασσηρο.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων τις μέρες της Αποκριάς είναι ο Σοχός, με τους κουδουνοφόρους «Μέριου» να εμφανίζονται την Καθαρή Δευτέρα, ενώ τις προηγούμενες μέρες παραδοσιακοί χοροί, γλέντια, θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα πλαισιώνουν το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Στο Λαγκαδά το απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με δεκάδες πεζοπόρα τμήματα καρναβαλιστών και άρματα να κινούνται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Την εκδήλωση συντονίζουν από κοινού ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δήμου Λαγκαδά και η ΔΗΚΕΛ. Διατίθενται δωρεάν στολές σε συλλόγους (τηλ. 6936860460 κ. Γκούντα).

Στον Ασκό τα τελευταία χρόνια αναβιώνουν το Ασκονίτικο Καρναβάλι, με επίκεντρο των εκδηλώσεων την παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων και το κάψιμο του καρνάβαλου. Ανάμεσα στα άρματα που θα παρελάσουν είναι το καράβι, πού συμβολίζει τον ερχομό των ασκονιτών στην Ελλάδα από την ανατολική Θράκη και το καμίνι των καρβουνιάρηδων, πού ήταν το κύριο επάγγελμα τους. Η εκδήλωση γίνεται την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ενώ το Σαββατο 25/2 θα γίνει παραδοσιακός γάμος και πάρτι για παιδιά.

Φέτος, μετά από απουσία πολλών ετών, θα πραγματοποιηθεί και το καρναβάλι Ασσήρου με ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου. Οι ομάδες των καρναβαλιστών και τα άρματα θα παρελάσουν το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας στην κεντρική πλατεία του χωριού, με δεκάδες καρναβαλιστές να έχουν δηλώσει συμμετοχή και να ετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή.

Την Καθαρή Δευτέρα σε όλα τα χωριά του Δήμου Λαγκαδά θα μοιραστούν σαρακοστιανά εδέσματα και φασολάδα από την ΔΗΚΕΛ.

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium