Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/6/2022 08:34:17
    Επισκέπτες Online: 398


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
19-08-2011
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Ανάλογο θέμα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ: ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Στον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Αναστασιάδη τα «χώνει» η ΠΟΕ - ΟΤΑ, εξαιτίας της απόφασης του να παραχωρήσει τον τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι
«η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει το δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη για την πρόθεσή του να προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτες της καθαριότητας του Δήμου.

Δικαιολογία και άλλοθι για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής είναι η έλλειψη προσωπικού που την εποχή του μνημονίου και της τρόικας είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού με κίνδυνο πολλές υπηρεσίες τους (Κ.Ε.Π., Παιδικοί Σταθμοί, Καθαριότητα κ.λ.π.) να υπολειτουργούν.

Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής Λαγκαδά είναι ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας με στόχο την υπηρέτηση των επιχειρηματικών - εργολαβικών συμφερόντων και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί η Δημοτική Αρχή για δήθεν μείωση του κόστους είναι στάχτη στα μάτια των Δημοτών που θα δουν τα Δημοτικά Τέλη να αυξάνονται υπέρογκα. Η Εκτελεστική Επιτροπή καλεί το Δήμαρχο Λαγκαδά να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου του για την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες και μαζί με την Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. και τους εργαζόμενους στο Δήμο Λαγκαδά να αγωνιστούν, για την στελέχωση της υπηρεσίας της καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό, τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο Λαγκαδά σε συντονισμό και καθημερινή επικοινωνία με την Ομοσπονδία αλλά και τους υπόλοιπους συλλόγους στο Νομό Θεσσαλονίκης για να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή και στο Δήμο Λαγκαδά της επικίνδυνης και νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης.

Σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους στο Δήμο Λαγκαδά κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής θα επισκεφθεί το Δήμο για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να καθοριστούν οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος».


thestival.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium