Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/5/2024 09:16:16Επισκέπτες Online: 517


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Γερακαρού: Κάτοικοι ζητούν άμεσα μέτρα για το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά
01-03-2023
Γερακαρού: Κάτοικοι ζητούν άμεσα μέτρα για το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά
 

Για αγέλες με αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται στο χωριό τους και εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά, κάνουν λόγο στο GRTimes κάτοικοι στη Γερακαρού Λαγκαδά, ζητώντας από τον Δήμο να πάρει άμεσα μέτρα, πριν σημειωθεί κάποιο τραγικό γεγονός – Τι επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Τζανής

Με τον φόβο μήπως πέσουν θύματα επίθεσης αδέσποτων σκύλων ζουν κάτοικοι στη Γερακαρού, επισημαίνοντας πως ειδικά το τελευταίο διάστημα ο αριθμός τους έχει αυξηθεί και ο δήμος δεν προχωρά στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων.

Καταγγέλλουν πως πολλοί φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους, ειδικά τα μικρότερα παιδιά, ενώ τις περιόδους που τα αδέσποτα ζευγαρώνουν, το πρόβλημα εντείνεται.

Ακόμη, τονίζουν πως ο αριθμός των αδέσποτων αυξάνεται και από το γεγονός ότι σημειώνονται γέννες, πράγμα που όπως λένε αποδεικνύει πως δεν γίνονται οι απαραίτητες στειρώσεις.

Όπως είπε στο GRTimes κάτοικος του χωριού, πριν από λίγο καιρό δέχτηκε επίθεση και πήγε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, στην προσπάθεια της να περιορίσει κάποια από τα σκυλιά που περιφέρονται στον δρόμο της, ώστε μετά να ενημερώσει τον περισυλλογέα του δήμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, της ζητήθηκε από τον δήμο να προσπαθήσει να τα περιορίσει, καθώς ο περισυλλογέας δεν μπορούσε, επειδή τα σκυλιά ήταν μικρόσωμα.

Μόνο στον δρόμο της συγκεκριμένης κατοίκου περιφέρονται 7-8 σκυλιά, κάποια μικρόσωμα και κάποια μεγαλύτερα, ενώ και σε άλλες περιοχές του χωριού υπάρχουν αναφορές για αντίστοιχες αγέλες από άλλους δημότες με τους οποίους επικοινώνησε το GRTimes.

Μ. Τζανής: Τεράστιο το πρόβλημα με τα αδέσποτα – 4.000 σε όλον τον δήμο

Μιλώντας στο GRTimes, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Τζανής, έκανε λόγο για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα σε ολόκληρο τον δήμο, αρνούμενος ωστόσο ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στην περιοχή της Γερακαρούς όπου σημειώθηκε η επίθεση, στην οποία όπως υποστήριξε ο δήμος έχει πάει πολλές φορές με περισυλλογέα.

«Δεν νομίζω να υφίσταται τέτοιο πρόβλημα. Έχει δύο-τρία μικρά σκυλιά. Ο κόσμος δεν γνωρίζει και πολύ καλά τη νομοθεσία. Τα έχουμε πάρει, τα εμβολιάσαμε, τα στειρώσαμε και τα επανεντάσσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το τι συμβαίνει σε όλον τον δήμο, επισήμανε πως ο δήμος Λαγκαδά που είναι ένας από τους μεγαλύτερους στη χώρα, έχοντας 47 χωριά και οικισμούς, έχει πολλούς κτηνοτρόφους και πάρα πολλούς κυνηγούς, οι οποίοι όταν εκτιμήσουν ότι ένας σκύλος δεν τους κάνει, τότε τον παρατάνε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των αδέσποτων αυτή τη στιγμή εκτιμάται περίπου στις 4.000, γεγονός που αναγκάζει τον δήμο να παλεύει διαρκώς για να περιορίσει το πρόβλημα, κάνοντας καθημερινά στειρώσεις.

«Τώρα θα βάλω τέσσερις κτηνιάτρους με την καινούρια σύμβαση που κάνω. Θα υπάρχει κτηνίατρος ανά δύο οικισμούς για να εξυπηρετούνται πιο εύκολα. Αλλά συνέχεια μας έρχονται καινούρια σκυλιά και τα περισσότερα έρχονται από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Τα αφήνουν σε εμάς» δηλώνει ο κ. Τζανής.

www.grtimes.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium