Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 09:31:46Επισκέπτες Online: 613


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Συγκινούν τα λόγια του Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Καλπιτζη για τον Αθανάσιο Μπουτουράκη
04-03-2023
Συγκινούν τα λόγια του Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Καλπιτζη για τον Αθανάσιο Μπουτουράκη
 

Η συγκινητική ανάρτηση του Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Καλπιτζη από το Περιβολάκι για τον χαμό του 26χρονου Αθανάσιου Μπουτουράκη

Βαρύ και θλιβερό το γεγονός που σημαδεύει την αρχή της νηστείας. Ο ξαφνικός χαμός ενός νέου παιδιού. Ενός νέου ανθρώπου. Έτσι ξαφνικά ένα αόρατο χέρι παίρνει στους ουρανούς, και μακρυά από κοντά μας τον Θανάση.

Τον Θανάση που όταν μιλούσε νόμιζες κελαϊδούσαν τα πουλιά. Τον Θανάση που όταν γελούσε νόμιζες άνθιζαν όλα τα λούλουδα του κάμπου.. και μέσα στον χειμώνα έρχονταν η άνοιξη. Και ενώ όλοι περιμένουμε σε λίγο την άνοιξη... ο Θανάσης φεύγει... και μαζί του παίρνει και την χαρά που πάντα τον συνόδευε.

Καλέ μας Θανάση φεύγεις σήμερα από κοντά μας. Φεύγεις σήμερα από τους καλούς γονείς σου. Φεύγεις από τους δικούς σου. Φεύγεις από τους φίλους σου. Ξεκίνησες το μεγάλο ταξίδι για τον παράδεισο.

Να ρωτήσουμε γιατί το κάνεις? Ξέρω δεν έχεις απάντηση. Ο παντοδύναμος ουράνιος Πατέρας όλων μας, σε θέλησε κοντά Του. Τώρα? Πάνω στο άνθος της ηλικίας σου? Ναι. Τώρα. Γιατί τώρα φαίνεται ότι εσύ ήσουν έτοιμος για το μεγάλο ταξίδι.

Καλέ μας Θανάση, εμείς οι γονείς σου, τα αδέλφια σου, οι συγγενείς και φίλοι σου, οι γνωστοί σου, θα σε συνοδεύουμε με την προσευχή μας. Όλες οι ψυχές έχουν την ανάγκη της προσευχής σ' αυτό το διάβα προς την αιωνιότητα.

Σε βεβαιώνουμε δεν θα σβηστεί ποτέ από τα μάτια μας το χαμόγελο σου. Δεν θα φύγουν από τις καρδιές μας τα γλυκά σου λόγια, και ο ευγενικός σου τρόπος. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την πάντα καλή σου διάθεση.

Καλέ μας Θανάση δεν μπορώ να κρύψω το πόσο φτωχές είναι οι λέξεις στη προσπάθεια να εκφράσω τη θλίψη μας για το ταξίδι που ξεκίνησες.

Τώρα πια σε άλλες γειτονιές θα περπατάς. Τώρα άλλα σοκάκια θα διαβαίνεις, σε άλλα, παραδείσια περιβόλια, θα περνάς τον καιρό σου. Εκεί παρέα πια με τους αγγέλους.

Καλοί γονείς, συγγενείς και φίλοι ας μας παρηγορήσει η βέβαιοτητα ότι από σήμερα ο Θανάσης μας θα βρίσκεται στις γειτονιές των αγγέλων και από εκεί θα νιώθει το πόσο πολύ τον αγαπούσαμε και τον αγαπάμε.

Καλό παράδεισο καλέ μας Θανάση.

Ας είναι Αιωνία η μνήμη σου. Αμήν.

Αρχμ Παντελεημων Καλπιτζης
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium