Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/2/2023 15:31:05

 Επισκέπτες Online: 525


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΚΟΡΩΝΕΙΑ: Θετικά τα πρώτα δείγματα για τη σωτηρία της
16-03-2010
ΚΟΡΩΝΕΙΑ: Θετικά τα πρώτα δείγματα για τη σωτηρία της

Τα πρώτα θετικά δείγματα
για τη διάσωση της λίμνης Κορώνειας

Πρώτο ενθαρρυντικό βήμα για τη διάσωση της λίμνης Κορώνειας θεωρούν οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης την ολοκλήρωση της ενωτικής τάφρου που άρχισε να λειτουργεί, από τις αρχές του χρόνου, εκτρέποντας τα νερά των χειμάρρων Σχολαρίου και Λαγκαδικίων προς τη λίμνη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, μεγάλες ποσότητες νερού μέσω των καναλιών της ενωτικής τάφρου Κορώνειας - Βόλβης κατέκλυσαν ξερές εκτάσεις και αναγέννησαν –όπως κάθε χειμώνα– τη λίμνη, κάνοντας πολλούς να αναθαρρήσουν.

Ο Π. Ψωμιάδης

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης, μετά τις βολές που δέχθηκε από τους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το όλο σχέδιο για τη διάσωση της λίμνης είναι ανεπαρκές και το έργο της τάφρου βλαπτικό για τη Βόλβη, επισκέφθηκε χθες την περιοχή, επιθεώρησε το έργο και επιτέθηκε εναντίον όσων δεν στηρίζουν την προσπάθεια και «ορισμένων (δεν τους κατονόμασε) που, στηριζόμενοι σε κάθε είδους ψιλά γράμματα της ελληνικής ή της κοινοτικής νομοθεσίας, βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση των έργων». Κατήγγειλε, μάλιστα, τα αρμόδια υπουργεία της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ για τα υπουργεία της σημερινής είπε μόνο ότι καθυστερούν.

Το έργο της ενωτικής τάφρου είναι μία από τις εννέα μεγάλες δράσεις που περιλαμβάνει το αναθεωρημένο σχέδιο σωτηρίας για την Κορώνεια και υποστηρίζεται οικονομικά και από το Ταμείο Συνοχής. Το σχέδιο έχει καθυστερήσει ανεπίτρεπτα για την Ε. Ε. και όπως σημείωσε χθες και ο διευθυντής Προγραμματισμού της Νομαρχίας κ. Α. Γιάντσης, «αν δεν γίνουν τα υπόλοιπα έργα που είναι αρμοδιότητα των υπουργείων, θα κινηθεί διαδικασία κυρώσεων και επιβολής προστίμων από την Ε. Ε. κατά της Ελλάδας». Το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα, πάντως, ήταν η διαπίστωση των νομαρχιακών υπηρεσιών ότι λόγω του κλεισίματος 18 επιχειρήσεων επί συνόλου 28 πέριξ της λίμνης, σταμάτησαν 31 γεωτρήσεις και ημερησίως εξοικονομούνται 12.500 κ. μ. νερού.

Του Θαναση Τσιγγανα, αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Καθημερινή", 19 Φεβρουαρίου 2010 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium