Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/4/2024 20:51:16

Επισκέπτες Online: 694


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Learn with Manoloudi η επιτομή του όρου "Καινοτόμο Πρόγραμμα"
20-03-2023
Learn with Manoloudi η επιτομή του όρου "Καινοτόμο Πρόγραμμα"
 
Ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουν τα παιδιά μας σήμερα διαφέρει από τρόπο που μαθαίναμε εμείς σαν παιδιά. 

Το νέο πλαίσιο εκπαίδευσης*  του σημερινού κόσμου απαιτεί μια καινοτόμα προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχόμενες αλλαγές, πολυπλοκότητα και αντικρουόμενες πολιτισμικές αντιλήψεις.

Στα Manoloudi Language Schools χρησιμοποιούμε  τη βιωματική μάθηση και το παιχνίδι ως βασικά εκπαιδευτικά εργαλεία. Τπρόγραμμα Learn with Manoloudi συνθέτει ένα σύνολο εναλλακτικών τρόπων εκπαίδευσης, που στόχο έχουν την ποιοτική αναζήτηση της γνώσης απορρίπτοντας τις παραδοσιακές μεθόδους μάθησης. Στόχος του μαθήματος της Junior τάξης ήταν οι μαθητές μας να γνωρίσουν τα ζώα του δάσους στην Αγγλική Γλώσσα και ο καλύτερος τρόπος ήταν η κατασκήνωση - camping.

Video μαθήματος ΕΔΩ

Το μάθημα διεξήχθη στις τάξεις του σχολείου μας το Λαγκαδά, Πολυτεχνείου 8! Στη μέση του χώρου, οι μαθητές χρησιμοποίησαν χαρτόνι για να φτιάξουν τα κούτσουρα της φωτιάς και γεμάτα εφευρετικότητα επέλεξαν χαρτί γκοφρέ στα χρώματα της φωτιάς (πορτοκαλί, κόκκινο και κίτρινο) και έφτιαξαν φλόγες!! Τις πέτρες τις μαζέψαμε από το δρόμο και αφού τις πλύναμε τις βάλαμε γύρω από τη φωτιά για να δώσουμε μια δόση αληθοφάνειας στο όλο μάθημα ως και λαχταριστά marshmallows - ζαχαρωτών ψήσαμε. Βιωματική εκπαίδευση μέσω της αποκλειστικής χρήση της ξένης γλώσσας.

Η Βιωματική Μάθηση δεν είναι αρκετή χωρίς τον συνδυασμό διαφορετικών τρόπων εκπαίδευσης ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή! Τα μαθήματα στο πρόγραμμα Learn with Manoloudi διεξάγονται με διερευνητικό τρόπο**  και στόχο έχουν την εξάσκηση των μαθητών στο λεξιλόγιο όλων των θεματικών ενοτήτων που απαιτούνται στο ηλικιακό επίπεδο που βρίσκονται οι μαθητές μέσω των τεσσάρων κύριων τύπων μαθησιακών στυλ το Οπτικό (μέσω όρασης), το Ακουστικό (μέσω ακοής), το Απτικό (μέσω της αφής), Κιναισθητικό (μέσω κίνησης).  

Video μαθήματος ΕΔΩ

Σαφάρι λοιπόν στις ζούγκλες της Αφρικής; Φυσικά και όχι!!

Παρατηρήσαμε και φωτογραφίσαμε άγρια ζώα!! Καταγράψαμε τις πληροφορίες μας!! Πλούσιο το λεξιλόγιο που γνωρίσαμε!! Και όλο αυτό το ”πάντρεμα“ της Βιωματικής Μάθησης  με την Αγγλική γλώσσα γίνεται με έναν τρόπο πολύ διακριτικό, ώστε να μην χάνεται η μαγεία στα μάτια μικρών.

 

Στα Manoloudi Language Schools πιστεύουμε ότι η γνώση πρέπει να προέρχεται μέσα από καθημερινές καταστάσεις, είτε σε φυσικό είτε σε online περιβάλλον.  Ξεφεύγουμε λοιπόν από τα αυστηρά όρια της τάξης και παρέχουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα εξερεύνησης του κόσμου γύρω μας. Learn with Manoloudi μάθημα Junior τάξης με τίτλο Colours“. Βιωματική εκπαίδευση μέσω της αποκλειστικής χρήση της ξένης γλώσσας (Experiential Learning).

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Συνδυάζοντας την εφευρετικότητα, τη δημιουργία, την εξερεύνηση και με ένα διευρυμένο γνωστικό πεδίο, το πρόγραμμα Learn with Manoloudi ξεπερνά κάθε προσδοκία, ξεφεύγει από την πεπατημένη και δημιουργεί τις ιδανικές βιωματικές συνθήκες μάθησης για τους μαθητές.

Μπείτε στο φανταστικό κόσμο της Β1 - Pre Lower τάξης, δείτε μέσα από τα μάτια τους το ηλιακό μας σύστημα καθώς το πλάθουν με πλαστελίνη. Οι μαθητές εμπεδώνουν το λεξιλόγιο ενώ ταυτόχρονα, οι ζωντανές εικόνες εξάπτουν τη φαντασία και δημιουργικότητα των παιδιών και εκτός από τον προφορικό τους λόγο, ενδυναμώνουν και τις δεξιότητές τους στο γραπτό λόγο.

Διαβάστε για το Learn with Manoloudi Ηλιακό Σύστημα ΕΔΩ

Το πρόγραμμα Learn with Manoloudi διαθέτει έναν συνδυασμό παιχνιδιού, διδασκαλίας και επανάληψης και έχει σχεδιαστεί ώστε οι μαθητές να εξασκήσουν το απαραίτητο λεξιλόγιο με επικοινωνιακό και διασκεδαστικό τρόπο.  Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν υπάρχει παιχνίδι κι εμείς τους έχουμε ρίξει το τέλειο δόλωμα για να φέρνουν τέλειους βαθμούς ακόμη και στη γραμματική! Γνωρίζοντας αυτή την ιδιαιτερότητα της γραμματικής θέλουμε η εμπειρία των μαθητών μας να είναι ευχάριστη και μαθαίνουμε την γραμματική μας σε μορφή επιτραπέζιου παιχνιδιού The Future Simple Board Game! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις τάξεις της Cs που ήταν τόσο προσηλωμένες στον στόχο τους!

Όλο το υλικό για το μάθημα εδω

Δεν γνώρισες ακόμα το πρόγραμμα Learn with Manoloudi; Έλα στην ομάδα μας και δεν θα χάσεις ποτέ!

New entry ... 

Playtest the latest digital educational product is yet to come!! Dont miss it!!

* Τα Manoloudi Language Schools έχουν σαν κατευθυντήρια γραμμή το Common European Framework of Reference for Languages  (Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες CEFR) το οποίο είναι ένα διεθνές πρότυπο για την περιγραφή των γλωσσικών ικανοτήτων και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για να περιγράψει τις γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών

** Όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium