Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/3/2024 14:54:46Επισκέπτες Online: 402


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Διαμαρτυρία για τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού του δήμου Λαγκαδά
20-03-2023
Διαμαρτυρία για τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού του δήμου Λαγκαδά
 

Σε έναν διαρκή… εφιάλτη για τους καταναλωτές στο δήμο Λαγκαδά έχει εξελιχθεί η υπόθεση των τεράστιων αυξήσεων στους λογαριασμούς του νερού που επιβλήθηκαν από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Λαγκαδά.

Δεν πιστεύουν στα μάτια τους οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Λαγκαδά, όταν αντικρίζουν τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν και διαπιστώνουν πως δεν είναι απλά αυξημένα, αλλά υπέρογκα. Για τον λόγο αυτό προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21/3 στις 11.00 το πρωί στο Δημαρχείο Λαγκαδά, ενάντια στις αυξήσεις της ΔΕΥΑ Λαγκαδά.

Δείτε το σχετικό video
της ΕΡΤ

«Ό,τι γλιτώσαμε σε θέρμανση, με οικονομίες και θυσίες, έρχεται να μας το υφαρπάξει ο δήμος Λαγκαδά μέσω των λογαριασμών του νερού. Η χρέωση για καταναλώσεις άνω των 150 κ.μ είναι παράλογη και εξοντωτική. Ειδικά εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν γίνονται τακτικές μετρήσεις από τη ΔΕΥΑΛ, με συνέπεια οι περισσότεροι λογαριασμοί να είναι αυξημένοι σε τέτοιο βαθμό που να είναι αδύνατο να πληρωθούν», μας λέει δημότης, που είδε τον λογαριασμό του αυξημένο κατά 100%, σχεδόν.

Θέση στο θέμα, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει απασχολήσει, κυρίως, τους καταναλωτές στη Δημοτική Ενότητα Εξαλόφου, παίρνει με αναλυτικότατη ανάρτησή της η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Πελαγία Χρυσανθοπούλου.

«Την ώρα που εμείς “κοιμόμασταν” η ΔΕΥΑΛ και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου περνούσαν υπέρογκες και “πονηρές” αυξήσεις με αποτέλεσμα τώρα που άρχισαν να έρχονται από χωριό σε χωρίο και σε λίγες μέρες στην πόλη του Λαγκαδά, οι λογαριασμοί, κάποιοι να καταλήγουμε στα νοσοκομεία, κάποιοι άλλοι να ανεβάζουν πίεση και πάει λέγοντας.
Αυτό που προειδοποιούσε εδώ και μήνες η αντιπολίτευση και είχαμε δει και εμείς όταν αναρτήθηκε η νέα τιμολογιακή πολιτική του Δήμου, άρχισε να υλοποιείται.
Αλχημεία #1: Αυξήσανε εντελώς παράλογα το νερό (για να πληρώσουν τα 4.500.000 των προηγουμένων *) και αλλάξανε την κλίμακα π.χ 151 -200
m3 1.5€ από τα 201 m3 και πάνω 2.5€ με τον εκκαθαριστικό λογαριασμό να έρχεται κάθε εξάμηνο δηλαδή να μην υπάρχει σχεδόν κανείς που να μην πληρώνει πάνω από 1,5 ή 2,5 ευρώ το νερό.
Δεν σκέφτηκαν καν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τις εκδόσεις λογαριασμών σε τρεις έναντι και τρεις εκκαθαριστικούς για να ελαφρύνουν τους δημότες από τις υπέρογκες χρεώσεις που εκ των πραγμάτων θα προέκυπταν και προέκυψαν, από την μεγάλη χρονική περίοδο που μεσολαβεί για την έκδοσή του.
ΕΚΤΟΣ και αν εκ του πονηρού παρέμεινε στο εξάμηνο η έκδοση της εκκαθάρισης ώστε να “εξαναγκαστούν” οι καταναλωτές – δημότες να πληρώσουν ανάλογα με τα κυβικά που μαζεύτηκαν και έμπαιναν στην κλίμακα 151 και 201 στο εξάμηνο, εξοντωτικούς λογαριασμένους 500, 1000 και 2000 € σε οικίες παρακαλώ όχι σε εργοστάσια.
Αλχημεία #2 “έσπασαν” το τέλος αποχέτευσης σε δύο κομμάτια, δηλαδή σε τέλος Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΛΛ – βιολογικός καθαρισμός) και σε τέλος αποχέτευσης, ανεβάζοντας έτσι από το 35% σε 70% με αποτέλεσμα να πληρώνεις τα διπλά για την ίδια υπηρεσία αντί π.χ. να πληρώσεις 98 ευρώ πληρώνεις 196 ευρώ.
Και να είχαμε βιολογικό σε καλή κατάσταση; Όλοι ξέρουμε τι γίνεται…
*Και όλα αυτά την ώρα που με απόφαση αποκλειστικά της κυβέρνησης στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 να “χαρίσει” τα χρέη σε 38 ΔΕΥΑ (ΑΔΑ: ΩΔΤΑ46ΜΤΛ6-994) και στην δική μας με τα γνωστά σε όλους 4.595.254,0 € κάτι που σε ανθρώπους με κοινή λογική “φωνάζει” ότι δεν θα έπρεπε να γίνει καμία απολύτως αύξηση ή αν γίνει να γίνει σε “λογικά πλαίσια”.

Εκτός βέβαια και αν η τωρινή διοίκηση της ΔΕΥΑΛ έχει χρεώσει και αυτή από το 2019 μέχρι και σήμερα κάτι εκατομμύρια την επιχείρηση και δεν το ξέρουμε και προσπαθεί με αυτόν το τρόπο να μαζέψει τα ασυμμάζευτά της μέχρι να φύγει», αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Χρυσανθοπούλου.

Υπενθυμίζουμε ότι τον δρόμο για την επιβολή των «ληστρικών», όπως τις χαρακτηρίζουν οι καταναλωτές στο δήμο Λαγκαδά, αυξήσεων, άνοιξε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαγκαδά στις 29 Μαρτίου 2022, υπέρ της οποίας ψήφισαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του δημάρχου, Γιάννη Ταχματζίδη (Αϊβαζίδης Μπάμπης, Αναστασιάδης Νικόλαος, Δοϊρανλής Πέτρος, Σαρίκου Αννα) και του υποψήφιου δημάρχου, Γιάννη Αναστασιάδη (Αϊβατζίδης Παντελής). Κατά της απόφασης είχαν ψηφίσει ο Ανέστης Πετρίδης και ο Σταύρος Μπάσιας, ενώ απόντες ήταν ο Μιχάλης Τζανής και ο Θόδωρος Τζιαμπάζης.

www.lagadasola.com 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium