Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/2/2024 20:12:57

Επισκέπτες Online: 437


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ανδρεάδου: Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των δημοτών - Είχαμε προειδοποιήσει τις διοικήσεις του Δήμου Λαγκαδά και της ΔΕΥΑΛ
24-03-2023
Ανδρεάδου: Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των δημοτών - Είχαμε προειδοποιήσει τις διοικήσεις του Δήμου Λαγκαδά και της ΔΕΥΑΛ
 

Σε έναν διαρκή… εφιάλτη για τους καταναλωτές στο δήμο Λαγκαδά έχει εξελιχθεί η υπόθεση των τεράστιων αυξήσεων στους λογαριασμούς του νερού που επιβλήθηκαν από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Λαγκαδά. Η θέση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαγκαδά και υποψήφιας δημάρχου, Νίκης Ανδρεάδου, παρατίθεται σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε και τονίζει πως συμμερίζεται απόλυτα την αγανάκτηση των δημοτών, ενώ θυμίζει σειρά παρεμβάσεών της με τις οποίες είχε προειδοποιήσει για το τι επρόκειτο να συμβεί.

Η θέση της παράταξής μας “Πολίτες με Όραμα” στο θέμα των εξοντωτικών αυξήσεων στους λογαριασμούς του νερού για τους καταναλωτές στο δήμο Λαγκαδά, είναι γνωστή και καταγεγραμμένη. Εξαντλήσαμε κάθε θεσμική δυνατότητα προκειμένου να προειδοποιήσουμε για τις συνέπειες της πολιτικής που ακολούθησαν η ΔΕΥΑ Λαγκαδά και η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά.

Τους προειδοποιήσαμε με παρεμβάσεις μας για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταψηφίσαμε την απόφαση και στην Οικονομική Επιτροπή και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ, εκδώσαμε ανακοινώσεις, ταχθήκαμε στο πλευρό των δημοτών και εξηγήσαμε όσο πιο πειστικά γινόταν ότι το αποτέλεσμα θα είναι η ανάλγητη σε βάρος τους πολιτική να γονατίσει τα νοικοκυριά, να προκαλέσει… τσουνάμι αντιδράσεων.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Ήταν νομοτελειακά βέβαιο πως την έκπληξη των δημοτών για τα ποσά που βλέπουν στους λογαριασμούς τους θα διαδεχθεί ο θυμός, η οργή, οι κινητοποιήσεις.

Η κοινωνική αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει. Είχαμε ζητήσει οι «Πολίτες με Όραμα» από τις διοικήσεις του δήμου Λαγκαδά και της ΔΕΥΑ Λαγκαδά να πάρουν πίσω τις αδικαιολόγητες αυξήσεις και να μετακυλήσουν στους δημότες-καταναλωτές το όφελος από το χρέος προς τη ΔΕΗ που τους χάρισε η κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας την εξόφλησή του. Δεν το έκαναν, αποδεικνύοντας ότι η έννοια της κοινωνικής ευαισθησίας τούς είναι άγνωστη.

Οι δημότες έχουν απόλυτο δίκαιο να διαμαρτύρονται. Είμαστε στο πλευρό τους, δίπλα τους σε αυτό το δίκαιο αγώνα για την κατάργηση των εξωφρενικών επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς του νερού, που τους επέβαλλαν με την απόφαση που ψήφισαν στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Λαγκαδά τον Μάρτιο του 2022 οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου, Γιάννη Ταχματζίδη, και του υποψηφίου δημάρχου, Γιάννη Αναστασιάδη.

Δηλώνουμε έκπληκτοι από τη δήλωση του προέδρου της ΔΕΥΑ Λαγκαδά, Γιώργου Ξενιτίδη, ο οποίος είπε σήμερα στην ΕΡΤ ότι «υπεύθυνοι για τα ποσά των λογαριασμών είναι οι δημότες, οι οποίοι ξοδεύουν ασύστολα το νερό».

 

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium