Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/7/2024 18:01:12Επισκέπτες Online: 411


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Επιτέλους κύριοι του Δήμου, μη μας περνάτε για χαζούς!!
27-03-2023
Επιτέλους κύριοι του Δήμου, μη μας περνάτε για χαζούς!!
 

Δεν ξέρω ποια ιατρική ειδικότητα είναι αρμόδια να επιληφθεί του θέματος που δημιούργησε ο Δήμος Λαγκαδά στους Δημότες του, πάντως απεδείχθη περίτρανα ότι ο καρδιολόγος Δήμαρχος, είναι ανεπαρκής, γιατί αντί να  μας προστατεύσει από τα εμφράγματα, μάλλον το «επιδιώκει» με τη ΔΕΥΑΛ και τους λογαριασμούς της, αλλά όμως η παράκρουση των αρμοδίων οργάνων της ΔΕΥΑΛ και Δήμου είναι δεδομένη. Ας βρούν γιατρό γρήγορα!!! Τα όσα ακούστηκαν αυτές τις μέρες εγγίζουν τα όρια του γελοίου, αφού κανένας τους δεν ήξερε πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα. Η κάθε συνέντευξή τους  ήταν κι ένας προσωπικός διασυρμός!!!

Το ζήτημα της ΔΕΥΑΛ είναι το μόνιμο και τρανταχτό παράδειγμα  του τι σημαίνει  πολιτικός τσαρλατανισμός, ψηφοθηρία, βόλεμα ημετέρων, αδιαφάνεια διοίκησης, κακοδιοίκηση και απώλεια δημοσίου χρήματος. Όλοι ομολογούν (στις συνεντεύξεις τους) ότι τα προηγούμενα χρόνια «έφευγαν τα χρήματα» λες κι είχαν ποδαράκια και πήγαιναν περίπατο!!! Μόνο ντρέπονται να μας πούν ποια ήταν αυτά τα ποδαράκια, και ντρέπονται γιατί αυτοί που φρόντιζαν να περπατάνε τα λεφτά και να κάνουν φτερά, ήταν πολιτικοί συνεργάτες και φίλοι τους, με τους οποίους συνδιοίκησαν για μια τετραετία!!!

Αλήθεια δεν θυμάται το όνομα του Δημάρχου ο κ.Ταχματζίδης, στου οποίου τον συνδυασμό μετείχε ως αντιδήμαρχος, όταν τα λεφτά της ΔΕΥΑΛ  χάνονταν προς διάφορες κατευθύνσεις; Δεν είχε ακούσει τίποτα για δάνεια της ΔΕΥΑΛ που αγνοούνταν; Ξέχασε ότι επί θητείας τους, το χρέος της στη ΔΕΗ ήταν 3.500.000 ευρώ και άλλα, άγνωστο πόσα, έλειπαν από τα ταμεία; Δεν θυμούνται ότι ταμίες και υπάλληλοι απολύθηκαν για την αφαίμαξη των ταμείων; Ξεχνούν τις ποινές σε άλλους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα; ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΩ;

Μετά τη θητεία τους ακολούθησε κι άλλο πανηγύρι με άλλα τραγελαφικά, να έρχονται λογαριασμοί χωρίς καταμέτρηση κατανάλωσης, όπως και στην προηγούμενη διοίκηση, και να στέλνονται οι ίδιοι λογαριασμοί δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα και όσοι συνεπείς δημότες τα πλήρωναν, αγνοείται η τύχη αυτών των εισπράξεων!!!

Και φτάνει τώρα ο κ. Δήμαρχος, ο Ιωάννης Ταχματζίδης, να λέει ότι «καταμετρήσεις γίνονται μόνο τον τελευταίο ενάμισι χρόνο»!!! Δηλαδή το δούλεμα πάει σύννεφο. Και γιατί αφού έταξε νοικοκύρεμα δεν το έκανε από την πρώτη στιγμή; Τι σόϊ νοικοκυροσύνη είναι αυτή; Η δικαιολογία ότι Αυτός και η ΔΕΥΑΛ δεν ευθύνονται για τις μη καταμετρήσεις είναι μάλλον από εκείνα τα κρύα ανέκδοτα που δεν γελάμε, αφού με την ανάληψη των καθηκόντων του, όχι μόνο δεν «έσπασε αυγά για να κάνει ομελέτα» όπως έλεγε, αλλά έριχνε τα αυγά με τα τσόφλια, αφού η αδιαφάνεια σε όλες τις αναθέσεις της ΔΕΥΑΛ ήταν παράδοση εδώ και χρόνια, (επί Αναστασιάδη, Καραγιάννη και Ταχματζίδη). Το προσωπικό πλεονάζον, χωρίς  διαφάνεια στις προσλήψεις ανά ειδικότητα, καταμετρητές που δεν ήξεραν να κάνουν τη δουλειά τους και μερικοί μάλλον είχαν και «δυσλεξία» στο να αντιγράψουν  σωστά τα νούμερα των υδρομέτρων. Παραθέτω ενδεικτικά  απόδειξη των παραπάνω: Υδρόμετρο αριθμ. 96325032. Μέτρηση:

*1/7/20 έως 31/12/20 κατανάλωση οικίας ακατοίκητης: 3335 με νέα μέτρηση: 3370. Διαφορά 35 κυβικά. Δηλαδή σε ένα εξάμηνο. Ποσό πληρωμής 926 ευρώ.

*Από 1/6/21 έως 30/6/21 κυβικά 3370. Νέα μέτρηση 3370. Διαφορά: 0 ποσό πληρωμής 989 ευρώ.

*1/1/21  έως 30/6/21 μέτρηση: 3370 με νέα μέτρηση 9.353. διαφορά 5.983 κυβικά. Ποσό πληρωμής 10.109 ευρώ.

*1/7/21 έως 31/12/21 μέτρηση: 9953 κυβικά, διαφορά  μηδέν. Ποσό πληρωμής 10.172,50 ευρώ.

Σε 4 μήνες έρχεται νέος λογαριασμός εκκαθαριστικός  με μέτρηση: από 1/7/21 έως 31/12/21 κυβικά 9.353, με νέα μέτρηση 9.363 δηλ. διαφορά 10 κυβικά και ποσό πληρωμής 10.175 ευρώ.

Ξανατονίζω, ότι το σπίτι είναι ακατοίκητο  εδώ και χρόνια και το υδρόμετρο από την εποχή που τοποθετήθηκε έγραφε  0295 κυβικά!!!  Ποιο σαϊνι καταμετρητής έβλεπε αυτά τα νούμερα και τα αντέγραφε αφού για να μπούν στο υδρόμετρο έπρεπε να τους ανοίξω εγώ!

Το ίδιο έκαναν και στο σπίτι μου, όπου ενώ μέχρι το 2007 έρχονταν κανονικοί λογαριασμοί, στη συνέχεια επειδή προφανώς ο δημόσιος λόγος μου ενοχλούσε άρχισε το παιχνίδι. Από τα 60 κυβικά πήγαμε στα 175, μετά στα 340 το εξάμηνο και μετά στα 700 κυβικά, ενώ η ΔΕΥΑΛ λέει ότι υπολογίζει 25 κυβικά ανά άτομο, άρα αντί 150 που μου αναλογούσαν μου φόρτωσαν κι άλλα 550 κυβικά για να έχω να δροσίζομαι !!!

Σε επανειλημμένες επιστολές μου και δημοσιεύματα από το 2014 μόλις φέτος πήρα απάντηση από τη ΔΕΥΑΛ στην τελευταία επιστολή μου που έστειλα το 2018!!!  Η ταχύτητα είναι προσόν της επιχείρησης και της Διοίκησης του Δήμου  μας, αλλά θα μου πείτε τι είναι τέσσερα χρόνια μπρος στην αιωνιότητα.

Οι ανοησίες που ακούστηκαν από τα χείλη των αρμοδίων ότι: «κανείς δεν αμφισβητεί τις μετρήσεις» μας τρελαίνει ακόμα περισσότερο αφού οι ίδιο άνθρωποι, Δήμαρχος και Πρόεδρος, λένε ότι «δεν γίνονταν  μετρήσεις τα τελευταία 11 χρόνια»!!! Πώς λοιπόν πιστεύουν ότι δεν αμφισβητούνται οι μετρήσεις τους; Επίσης πριν εκστομίσουν εκείνο το αμίμητο για «υπερκατανάλωση των δημοτών», ας ψάξουν να βρουν πού υπάρχουν κρουνοί για την εξυπηρέτηση της εκλογικής τους πελατείας  με βυτιοφόρα ή τρακτέρ, ή ακόμα σε πόσα σημεία του Δήμου το νερό τρέχει εδώ και μήνες χωρίς κανενός αυτί να ιδρώνει από τη ΔΕΥΑΛ!!!  Ας επισκεφτούν και το Δημοτικό στάδιο για να έχουν ακριβή εικόνα του θέματος! Η ετήσια κατανάλωση των Δημοτών είναι 2 εκατομμύρια κυβικά νερού, όμως η ΔΕΥΑΛ ξοδεύει 4 εκατομμύρια!!! Γιατί να πληρώσει ο Δημότης τη δική τους σπατάλη;
Γι’ αυτό είπα στην αρχή ότι ψάχνουμε γιατρό  με μεγάλη εξειδίκευση στο αντικείμενο.

Αλλά και η άποψη του Δημάρχου, που διατυπώθηκε σε συνέντευξή του ότι «ο Δήμος δεν ευθύνεται για τις μετρήσεις» μάλλον ρίχνει το μπαλάκι στους κακούς καταμετρητές που προσέλαβε ο ίδιος!! Αλλά κι όταν ένα Δήμαρχος μπορεί να προσλαμβάνει 5-6  ειδικούς συμβούλους, γιατί δεν μπορεί να προσλάβει και 4-5 υδραυλικούς;

Καταλαβαίνουμε τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην κοινωνία με τις συνεχείς αυξήσεις τιμών και στη ΔΕΗ, αλλά δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Δήμαρχος, όταν η  Δημ. Σύμβουλος κ. Μαρκέλλα Ταυρίδου, (ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος) πρότεινε να ελεγχθούν τα αντλιοστάσια που δεν λειτουργούν και να αποσυνδεθούν από τη ΔΕΗ, ή να τοποθετηθούν ηλιακοί συσσωρευτές ενέργειας, όλοι  την κοιτούσαν  σαν να είπε  καμιά προφητεία!!!

Όμως και η απάντηση της ΔΕΥΑΛ  στον τύπο για το θέμα, τους εκθέτει ακόμα περισσότερο, γιατί ενώ όλοι μιλούσαν για το πρόβλημα του 2023 κι εγώ μιλούσα από το 2018 και το 2021 - 2022, με ψέγουν, αντί να σκεφτούν ότι παρανομούν ασύστολα και κατ’ εξακολούθηση εις βάρος μας εδώ και χρόνια τώρα, και κανένας δεν τολμάει να πει  ονόματα και να δημοσιεύσει έστω μια προσφυγή στη δικαιοσύνη από πλευράς  του Δημάρχου ή του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ  για τα λεφτά που έκαναν φτερά.

Γιατί ;  Δεν τους ένοιαζε ότι τους έκλεβαν την επιχείρηση; 

Ξέρω όμως και την απάντηση: «Γιατί; Τ’ εμόν εν»;

Αλήθεια θα πάνε τουλάχιστον στο δικαστήριο ως μάρτυρες κατηγορίας, ή θα το κάνουν γαργάρα κι αυτή τη φορά, όπως και παλαιότερα, επί διοικήσεως Αναστασιάδη με κατηγορούμενο πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, που είπαν ότι τα λεφτά που έλειπαν (160.000€) ήταν σε άλλον κωδικό;

Αφού όλοι παραδέχονται ότι η ΔΕΥΑΛ είναι μια προβληματική επιχείρηση ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ; Δεν τους βολεύει για τα ρουσφέτια;

Ο νόμος λέει ότι μια Δημ.επιχείρηση που έχει παθητικό για μια τριετία, κλείνει και προσαρτάται στον Δήμο.

Έτσι λοιπόν δικαιολογούνται οι υπέρογκες αυξήσεις, οι οποίες στους ισολογισμούς δείχνουν μια επιχείρηση που έχει να εισπράττει  ζεστό χρήμα!!! Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι χρέωναν 80.000€ σε ανύπαρκτη κτηνοτροφική μονάδα στη Χωρούδα!!! Έλα όμως που το χρήμα έχει ποδαράκια στη ΔΕΥΑ ΛΑΓΚΑΔΑ και συχνά πάει περίπατο ή κάνει φτερά!

Είναι πάντως άξιο υπογράμμισης ότι ο Δήμαρχος δήλωσε ότι «μαύρισε η ψυχή του» στο Δήμο Λαγκαδά. Ε…καλά δεν τον  βάλαμε και  με το ζόρι, αγώνα έκανε και το ήθελε!!! Ας πρόσεχε λοιπόν!!!

Του ευχόμαστε, μετά από αυτή την επιτυχημένη πορεία, άμα μπεί στη Βουλή να κάάάάάάθεται!!!!!! Και να τα βρει όλα άσπρα!!!

Τρομάρα μας!
Tρύφων Τσομπάνης

ΥΓ. Οφείλω να συγχαρώ τα δυό μικρά χωριά του Δήμου μας, Πέντε Βρύσες και Πολυδένδρι, που σήκωσαν το βάρος της προβολής του θέματος. Αξίζουν συγχαρητήρια και τον θαυμασμό μας!!!
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium