Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/4/2024 19:19:02

Επισκέπτες Online: 921


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Δήμος Λαγκαδά: Διαπαραταξιακή επιτροπή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς νερού - «Παράνομες και καταχρηστικές οι αυξήσεις», λένε οι κάτοικοι
30-03-2023
Δήμος Λαγκαδά: Διαπαραταξιακή επιτροπή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς νερού - «Παράνομες και καταχρηστικές οι αυξήσεις», λένε οι κάτοικοι
 

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Λαγκαδά η συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Ταχματζίδη με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και τους κατοίκους

Διαπαραταξιακή επιτροπή συγκροτείται στον δήμο Λαγκαδά στην οποία θα συμμετάσχουν η ΔΕΥΑΛ και οι κάτοικοι και θα αναζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί λύση στους υπέρογκους λογαριασμούς που εστάλησαν το τελευταίο διάστημα από την Δημοτική Εταιρία Ύδρευσης.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Λαγκαδά η πρώτη συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Ταχματζίδη με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και τους κατοίκους.

Το θέμα συζητήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο επικράτησαν υψηλοί τόνοι, με τους κατοίκους που παρέστησαν να διαμαρτύρονται έντονα για τους λογαριασμούς που έλαβαν.

«Πληρώνουμε 1.500 και 1.800 ευρώ λογαριασμούς», φώναζαν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι από το Πολυδένδρι και τις Πέντε Βρύσες, απευθυνόμενοι στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως ανέφερε, μάλιστα, μία κάτοικος πήρε 2.000 ευρώ λογαριασμό καρκινοπαθής και 667 ευρώ χείρα με ένα παιδί και σε μια γυναίκα που έχει πεθάνει, της εστάλη λογαριασμός 2.800 ευρώ.

«Μεθοδεύτηκαν αυξήσεις που φτάνουν και το 333% στη μικρότερη κλίμακα και στη μεγάλη κλίμακα από 25 λεπτά η χρέωση έγινε 2.5 ευρώ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; 1000% αύξηση. Πού βρισκόμαστε, θα μας ληστέψετε;», τόνισε ο Σωκράτης Σιδηρόπουλος, εκπρόσωπος των κατοίκων από την περιοχή του Πολυδενδρίου, ο οποίος έκανε λόγο για παράνομες και καταχρηστικές αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού.

Κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ για μεθόδευση ώστε να καλυφθεί το οικονομικό έλλειμμα της Δημοτικής Επιχείρησης με παράνομη και καταχρηστική αύξηση των τιμολογίων. «Οι χρεώσεις δεν γίνονταν κανονικά, για πολλά χρόνια, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο δήμαρχος», σημείωσε ο κ. Σιδηρόπουλος. «Αύριο θα έρθει ολόκληρος ο δήμος Λαγκαδά εδώ», τόνισε ο εκπρόσωπος των κατοίκων, σημειώνοντας πως όλοι οι κάτοικοι πλήρωναν τους λογαριασμούς. Οι κάτοικοι ζητούν να ακυρωθούν όλα τα τιμολόγια που έχουν έρθει τους δημότες, διαφορετικά, όπως προειδοποίησαν, θα χρησιμοποιήσουν κάθε ένδικο μέσο. «Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλά μια αύξηση, είναι απάνθρωπο. Υπάρχουν κάτοικοι που δεν μπορούν να πληρώσουν. Θα πρέπει να πουλήσουμε τα σπίτια μας για να πληρώσουμε το νερό;», σημείωσε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Λαγκαδά, είπε ότι «το νερό δεν είναι εμπορεύσιμο αγαθό, αλλά έχει κόστος». Όπως εξήγησε, «η αναγκαιότητα της αύξησης του νερού δεν προέκυψε ελαφρά την καρδία». «Το κόστος λειτουργίας της ΔΕΥΑΛ και δεν αναφέρομαι σε χρέη και ελλείμματα, μόνο τα τελευταία δύο χρόνια για τη ΔΕΗ αυξήθηκε κατά 105%, γιατί στην Επιχείρηση όλα λειτουργούν με ρεύμα. Το κόστος λειτουργίας είναι υπέρογκο», τόνισε ο κ. Ταχματζίδης, κάνοντας λόγο για ένα απαρχαιωμένο δίκτυο που καθημερινά εμφανίζει βλάβες. «Μπορώ να κάνω και εγώ τον καλό και να μην γίνουν αυξήσεις αλλά όποιος αναλάβει μετά τη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, να δούμε για πόσες μέρες θα έχουμε νερό», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αυριανή συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής και των κατοίκων θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει καταμερισμός του ποσού που εστάλησαν, με την παλιά κλίμακα τιμολόγησης.
www.voria.gr

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium