Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/6/2024 19:40:01Επισκέπτες Online: 821


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Πρόγραμμα Erasmus+ του E.K. Λαγκαδά (ΕΠΑΛ) στη Λισαβόνα
11-04-2023
Πρόγραμμα Erasmus+ του E.K. Λαγκαδά (ΕΠΑΛ) στη Λισαβόνα
 

Το Ε.Κ. Λαγκαδά υλοποίησε το 3ο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ εντός του σχολικού έτους 2022 - 2023, μέσω του οποίου συνολικά περισσότεροι από 35 μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί έχουν ωφεληθεί και ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Erasmus+ είναι από τα πιο δημοφιλή και από τα πιο χρήσιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα φορέας υλοποίησης είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.). Καλύπτει όλα τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής, διατροφής και κατάρτισης των μαθητών.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός: Παναγιώτης Γεωργέλλης  Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν 12 μαθητές και 3 καθηγητές του 1ου Ε.Κ. Λαγκαδά, οι οποίοι προέρχονται από τον Τομέα Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσκεψη 16 ημερών στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, από 20 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2023 και συμμετείχαν στο πρόγραμμα με τίτλο: «Responding to a climate change: Medical Devices and e-Health Solutions».

Υλοποιήθηκαν ημερήσιες πολιτιστικές εκδρομές σε πολλές πόλεις στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας όπως τη Σίντρα, τη Φατιμά, τη Ναζαρέ το Cascais δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Πορτογαλίας.

Έγινε επίσκεψη στην Ελληνική Πρεσβεία στη Λισαβόνα και μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρέσβη κ. Παπαδόπουλο Βασίλειο

Η υποστήριξη των νέων τεχνολογιών αλλά και η εξειδίκευση και διερεύνηση δυνατοτήτων και καινοτομιών στο χώρο της Ηλεκτρονικής Υγείας αποτελεί πεδίο ανεξάντλητης δραστηριοποίησης και φυσικά σταθερή αξία στην αγορά εργασίας. Η δυνατότητα που θα δοθεί σε εκπαιδευόμενους αλλά και στους συνοδούς τους να αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες στο τομέα αυτό, δεν είναι απλώς πολύτιμες αλλά ιδιαίτερα αναγκαίες.

Επιπλέον συμμετείχαν σε τεχνικές και επαγγελματικές επισκέψεις σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς της Λισαβόνας, επιτυγχάνοντας τη βελτίωση του γνωστικού αντικειμένου, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την διεύρυνση καινοτόμων μεθόδων και καλών πρακτικών μάθησης, την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων και τη σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας.

Υλοποιήθηκαν πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Λισαβόνα με επισκέψεις σε μουσεία, χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος και σημαντικά αξιοθέατα.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:

Tanushi Mariglen από Αρδαμέρι

Τζανδαρης Κυριάκος από Σοχό

Τσολάκου Σωτήριος από Οσσα

Τσουφλίδης Κυριάκος από Ξηροπόταμο

Κουζογλου Ειρηνη Ελισσάβετ από Λαγκαδά

Κουφός Στέργιος από Καβαλάρι

Ζηζόπουλος Αιμίλιος από Λαγκαδά

Ιβρος Ευάγγελος από Λαγκαδά

Πεταλωτή Μιχαέλα από Περιβολάκι

Σεντίνη Ευθυμία από Λαγκαδίκια

Πιπερίδης Ιωάννης από Βασιλούδι

Πατυνιώτης Θεόδωρος από Ηράκλειο

Όλοι οι μαθητές θα πιστοποιηθούν με Βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus και με το EUROPASS MOBILLΙTY, που είναι ένα πιστοποιητικό αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium